Ειδήσεις

Ένταξη του έργου «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών Δήμου Αβδήρων», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης , προϋπολογισμού 59.500€

Ένταξη του έργου «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών Δήμου Αβδήρων», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης , προϋπολογισμού 59.500€ για το Δήμο Αβδήρων.
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία κατάλληλων μη μόνιμων υποδομών στην παραλία Πόρτο Μόλο, οι οποίες θα διευκολύνουν την ασφαλή προσβασιμότητα ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα στην παραλία.
Ειδικότερα θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης οχημάτων για αποκλειστική χρήση από ΑμεΑ. Θα τοποθετηθεί μη μόνιμη διάταξη για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, η οποία θα βοηθά τα άτομα να διασχίσουν την παραλία και να μπουν με ασφάλεια μέσα στο νερό και θα περιλαμβάνει: κάθισμα, διάδρομο κύλισης του καθίσματος, σύστημα μετάδοσης κίνησης και ασύρματο χειρισμό. Η κινητή διάταξη πτυσσόμενου διαδρόμου πάνω στον οποίο κινείται τροχήλατο κάθισμα, παρέχει αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Επίσης θα γίνει προμήθεια αμφίβιου αμαξιδίου κολύμβησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εξίσου από Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, αλλά ακόμη περισσότερο από άτομα που πάσχουν τετραπληγίας και εκτός της πλεύσης του θα είναι κατάλληλο για όδευση στην παραλία και ειδικών αντοχών για το θαλάσσιο περιβάλλον. Με το αμφίβιο αμαξίδιο θα δίνεται η δυνατότητα για την εξυπηρέτηση όλων των ομάδων αναπηρίας.
Θα τοποθετηθεί μη μόνιμο W.C. για ΑμεΑ και λυόμενο ξύλινο αποδυτήριο προδιαγραφών για ΑμεΑ και εξωτερικά του αποδυτηρίου ντούζ.

Ο Δήμος Αβδήρων σε συνέχεια της τοποθέτησης πριν από δύο χρόνια της ειδικής ράμπας πρόσβασης στην θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα (SEATRAC) στην παραλία Αβδήρων και συγκεκριμένα στην θέση Λεύκιππος (πρώην αναψυκτήριο Cοco), στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με προβλήματα κινητικότητας, ώστε να μπορούν εύκολα, ασφαλή και ισότιμα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button