ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ…ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ…ΘΕΑΘΗΚΑΝ

*Σήμερα και ώρα 12.00 θα παρουσιαστεί η πρόταση του τελικού σχεδίου ΚΥΑ για την ζωνοποίηση του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο ξενοδοχείο “Νατάσσα”.

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ…ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ…ΘΕΑΘΗΚΑΝ

*Σήμερα και ώρα 12.00 θα παρουσιαστεί η πρόταση του τελικού σχεδίου ΚΥΑ για την ζωνοποίηση του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο ξενοδοχείο “Νατάσσα”.
*Την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 12.00 στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΣΕΒΑΘ θα πραγματοποιηθεί αγιασμός για την έναρξη της νέας παραγωγικής περιόδου.
*Μετά το δήμαρχο, σειρά έχει ο νομάρχης Ξάνθης να παραθέσει δείπνο στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Σήμερα στις 9.30 στο “Κτήμα” ο κ. Παυλίδης θα τα πει με τους δημοσιογράφους…
*Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου σαρακατσαναίων Ν. Ξάνθης “ο Λεπενιώτης” καλούν όλους τους σαρακατσάνους της περιοχής αλλά και τους φίλους των σαρακατσάνων να τιμήσουν με την παρουσία τους το 6ο αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί στον παραδοσιακό σαρακατσάνικο οικισμό στα όμορφα βουνά του Λειβαδίτη το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ
Σάββατο 29 Ιουλίου
Βραδιά Σαρακατσάνικου γλεντιού, χορός και τραγούδι για όλους, μια ατέλειωτη χαρά με πολλούς καλλιτέχνες.
Η τοπική ορχήστρα του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΡΑ θα παίξει μουσική στο Διήμερο του Ανταμώματος, και καλεσμένοι καλλιτέχνες είναι: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΑΚΟΥ ΜΠΟΝΙΑ τραγούδι
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΟΥΝΤΟΣ τραγούδι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΘΥΤΡΑΣ κλαρίνο
Κυριακή 30 Ιουλίου
07:00-09:30 π.μ.: Ορθρος και Θ. Λειτουργία στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου του παραδοσιακού οικισμού.
10:00 π.μ.: Αφιξη κοινού και καλεσμένων.
10:20 π.μ.: Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου
10:30 π.μ.: Χαιρετισμός επισήμων.
11:00 π.μ.: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών, εθίμων, Σαρακατσάνικων τραγουδιών, παιχνιδιών και αγωνισμάτων που έπαιζαν τα Σαρακατσανόπουλα στις στάνες.
11:30: Γλέντι, χορός και τραγούδι για όλους. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-Καβάλς-Ξάνθης. *Τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Κατασκευών “ΕΝΔΥΩ” θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ. στη Διομήδεια. *Σε ανοδική πορεία το Ράδιο ΑΡΒΥΛΑ 88,8 FM. Κάθε μέρα και νέοι ακροατές ακούνε το μουσικό πρόγραμμα του σταθμού ενώ πολλοί είναι και αυτοί που ακούνε τον Κοσμά Γεωργιάδη κάθε μέρα 9, 11 και 1 το μεσημέρι να τους ενημερώνει για την τοπική επικαιρότητα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button