ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ…ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ…ΘΕΑΘΗΚΑΝ..

*Άπαντες οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ για τη Διευρυμένη φαίνεται πως είναι έτοιμοι για την πολιτική εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας, που θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ.

*Άπαντες οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ για τη Διευρυμένη φαίνεται πως είναι έτοιμοι για την πολιτική εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας, που θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ.
Στην εκδήλωση θα γίνει η επίσημη παρουσία της Διακήρυξης του συνδυασμού της Διευρυμένης Ν.Α. Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης για τις επικείμενες νομαρχιακές εκλογές, η ονομασία του συνδυασμού, το έμβλημα και το λογότυπο καθώς και η παρουσίαση των περισσοτέρων υποψηφίων που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο. Από ένα τέτοιο γεγονός δε θα ήταν δυνατόν να μη δώσουν το παρόν και υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.
Έτσι το παρόν θα δώσει η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και κατά πάσα πιθανότητα και η κ. Φώφη Γεννηματά, υπερνομάρχης Αθηνών.
*Έξυπνο το λογότυπο στο οποίο κατέληξαν οι επικεφαλής του συνδυασμού για τη Διευρυμένη Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης.
Θυμίζει λίγο από μαθηματικό τύπο. “Για να μη μας διαιρούν αφαιρούμε τις αντιθέσεις, (προσθέτουμε τις ομοιότητες) -ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πολλαπλασιάσουμε το αποτέλεσμα”, πράγματι πολύ καλό.
Όσο για την ονομασία του συνδυασμού ξεκινά με το ΥΠΕΡ ….και καταλήγει στους πολίτες, όλα αυτά για τους ανυπόμονους. Ολοκληρωμένη την ονομασία του συνδυασμού θα τη μάθετε το βράδυ της Δευτέρας από τα καθ’ ύλην αρμόδια χείλη. *Σε ότι αφορά τώρα τον υποψήφιο νομάρχη Ξάνθης, Φώτη Καραλίδη, έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συγκρότηση του συνδυασμού του.
Από το χώρο της μειονότητας από τα 8-9 πρόσωπα που συζητά τα 2-3 θα προέρχονται από το γυναικείο φύλο. Ενώ δεν αποκλείεται να συστρατευθούν μαζί και δύο πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι από αντίπαλους πολιτικούς χώρους.
*Πάντως μετά και την επίσημη πολιτική εκδήλωση, ο υποψήφιος νομάρχης Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ και ο συνδυασμός του θα ξεκινήσουν την πορεία προς τους κατοίκους του νομού με επισκέψεις ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.
Όσο για τις επαφές του με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, ο κ. Καραλίδης, έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας, δήλωσε ικανοποιημένος από την ενημέρωση που είχε για την Υγεία, τα Εργασιακά και την Παιδεία. Οι όποιοι προβληματισμοί και οι προτάσεις για τα συγκεκριμένα θέματα θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που ετοιμάζουν.
Ο δεύτερος κύκλος των επαφών θα ξεκινήσει λίγο αργότερα και θα επικεντρωθεί σε αγροτικά ζητήματα και κοινωνικά θέματα.
*Απογοητευμένοι επέστρεψαν από την Αθήνα και από τη συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Απασχόλησης Γεράσιμο Γιακουμάτο οι εκπρόσωποι των πρώην εργαζομένων στη “Φωνή της Αμερικής”. Το πρόγραμμα της ημιαπασχόλησης διαρκείας δεκαοκτώ μηνών δεν τους εξασφαλίζει το εργασιακό τους μέλλον. Όσο για την απορρόφηση του εξειδικευμένου προσωπικού από την ΕΡΤ Α.Ε. όπως τους διεμήνυσε ο κ. Γιακουμάτος, απορρίπτεται προς το παρόν από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλο.
Υπάρχει ωστόσο μια περίπτωση, γύρω στο Σεπτέμβριο να ακολουθήσει μια θετική εξέλιξη, όχι όμως για όλους, αλλά για ένα μικρό αριθμό απολυμένων. Αν και τα εξειδικευμένα τεχνικά στελέχη της Φωνής της Αμερικής ζητούσαν να απασχοληθούν από της ΕΡΤ ΑΕ εντός της επικράτειας της Α.Μ-Θ, κάτι τέτοιο δε διασφαλίζεται και όσοι τυχόν προσληφθούν μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν τόπο κατοικίας.
Τις εξελίξεις αυτές αλλά και τις μελλοντικές τους κινήσεις έθεσαν επί τάπητος χθες το βράδυ στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι απολυμένοι της Φωνής της Αμερικής. Οι περίπου 120 πρώην εργαζόμενοι της Φωνής δηλώνουν απογοητευμένοι και ανήσυχοι και δεν αποκλείουν και δυναμικές κινητοποιήσεις. *Με ενδοϋπηρεσιακά προγράμματα κατάρτισης, ύστερα από πρόταση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Νίκου Παπαβασιλείου, αναμένεται να τονωθεί η ΚΑΠΝΙΚΗ Μιχαηλίδης, ώστε να εξασφαλισθούν χρήματα για την απασχόληση και φέτος 330 περίπου καπνεργατών του νομού.
Στη συνάντηση με τον κ. Γιακουμάτο παρόν ήταν και ο αντιπρόσωπος του κ. Μιχαηλίδη, ο καπνέμπορας κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η επεξεργασία στο εργοστάσιο της Ξάνθης, αν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία εξαιτίας της λανθασμένης τακτικής που ακολούθησε το ΙΚΑ στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αποτελούν βραχνά δυσεπίλυτο, κάτι που παραδέχθηκε και ο. Γιακουμάτος.
*Ιδιαίτερα θετική έκβαση είχε η συνάντηση του κ. Παπαβασιλείου με τον υφυπουργό Απασχόλησης για το σύνολο των Καπνεργατών του νομού.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε προηγούμενα χρόνια μόνο η ΚΑΠΝΙΚΗ απασχολούσε πάνω από 900 καπνεργάτες σε κάθε περίοδο.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος το μέγεθος του προβλήματος που ζουν τώρα όλοι αυτοί οι καπνεργάτες που δεν μπορούν να βρουν εργασία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Έτσι και ο κ. Γιακουμάτος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, αποφάσισε να εντάξει στο Ταμείο Αλληλεγγύης, που θα λειτουργήσει στο Σεπτέμβριο με Οκτώβριο και τον κλάδο των καπνεργατών.
*Ενισχύεται λίαν συντόμως το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Ξάνθης με 14 άτομα μέσω του προγράμματος STAGE. Συγκεκριμένα 4 άτομα θα προσληφθούν για την κάλυψη θέσεων διοικητικού προσωπικού και 10 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό για τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Ξάνθης.
*Αποφασισμένος να διεκδικήσει το Δήμο Τοπείρου δηλώνει ο Γιώργος Ταβουλτσίδης, παρά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έκανε και πράξη, να τιμωρήσει τους “αντάρτες” του χώρου του.
Ο Γιώργος Ταβουλτσίδης δεν αποκλείεται να ζητήσει ο ίδιος της διαγραφής του από τη νομαρχιακή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, προκειμένου να κινηθεί χωρίς δεσμεύσεις και εμπόδια στη συγκρότηση του συνδυασμού του.
Προς το παρόν συνεχίζει τις συναντήσεις και επαφές του για την προετοιμασία της καθόδου του στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. *Ο δαίμονας του τυπογραφείου ή πιο σωστά του πληκτρολογίου, χτύπησε προχθές και τις 30000 ευρώ τις έκανε 3000.
Συγκεκριμένα στο θέμα για την υλοποίηση του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης του Ποντιακού Ελληνισμού “Αγία Σοφία Τραπεζούντας”, η νομαρχία Ξάνθης έχει δώσει μέχρι στιγμής 30000 ευρώ στο φορέα για την προσπάθειά του αυτή. Ενώ σημαντική είναι και η συμβολή του βουλευτή Ξάνθης και υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρου Κοντού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button