Ειδήσεις

Συμπαράστασης στους Υγειονομικούς του Νομού Ξάνθης «Στο φως του Ιπποκράτη και της Δημοκρατίας»

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου Ξάνθης, των Κέντρων υγείας και των Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ του νομού μας, οι οποίοι απειλoύνται να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Είναι πασιφανώς άδικη η σχετική απόφαση της κυβέρνησης με την οποία τίθεται το παράλογο, ανήθικο και επιστημονικά ατεκμηρίωτο δίλημμα “εμβόλιο ή εξουθένωση”. Η απόφαση αυτή οδηγεί όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν στην οικονομική εξόντωση των ιδίων και των οικογενειών τους.

Για εμάς, ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να είναι οι ήρωες μας, καθώς μάχονται πρώτον υπέρ της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της διαφύλαξης του ελληνικού Συντάγματος  – που έχει καταπατηθεί βάναυσα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο – και επακολούθως κατά της νοοτροπίας του διαχωρισμού, της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού και των απειλών που προέρχονται  από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Δυστυχώς η κυβέρνηση  – όπως και τα  κόμματα της αντιπολίτευσης –  υπακούουν άκριτα σε εντολές μιας παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας και με τις αποφάσεις αυτές, εκτός των άλλων, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του δημοσίου συστήματος υγείας της πατρίδας μας. Ενός συστήματος το οποίο διαχρονικά ωθείται σε όλο και πιο δεινή θέση και τώρα πλέον απειλείται με άμεση κατάρρευση.

Καλούμε λοιπόν την κοινωνία μας, τις τοπικές αρχές και τους φορείς να πάρουν άμεσα και υπεύθυνα θέση για την άδικη αναστολή εργασίας των συνανθρώπων μας που όλον αυτό τον καιρό – θυσιάζοντας τον εαυτό τους και θέτοντας σε κίνδυνο την δική τους υγεία – στάθηκαν δίπλα μας, όταν εμείς βρεθήκαμε άρρωστοι και αδύναμοι.

Δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ της ιατρικής πράξης του εμβολιασμού με τα κλασσικά αναγνωρισμένα εμβόλια για τα οποία η ιατρική επιστήμη μέσα από μια πολυετή διαδικασία  έχει αποδείξει πως είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Δηλώνουμε δε ξεκάθαρα την αντίθεση μας στο να μπαίνουν στην ίδια πρόταση οι λέξεις «υποχρεωτικότητα» και  «εμβολιασμός». Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για «εμβόλια» των οποίων η ασφάλεια δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ως προς τις μακροπρόθεσμες συνέπειές τους στο ανθρώπινο σώμα.

Μάλιστα, δεν κατανοούμε καν τη σκέψη για επιβολή «υποχρεωτικότητας», τη στιγμή που – με βάση τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα – φαίνεται πως τα εν λόγω «εμβόλια» δεν αποτρέπουν τη μεταδοτικότητα της λοίμωξης COVID. Μια τέτοια έωλη «υποχρεωτικότητα» – με τον τρόπο που επιχειρείται να επιβληθεί – σαφώς παραβιάζει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση καθώς και το θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή και την υγεία, όπως αυτό ορίζεται από τον πανανθρώπινο ηθικό νόμο αλλά και από τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Τέλος, μας είναι αδιανόητος στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας ο παραλογισμός της εξοντωτικής τιμωρίας με οικονομικό θάνατο των υγειονομικών συμπολιτών μας, οι οποίοι με αυταπάρνηση υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν τους συνανθρώπους μας στον τομέα της υγείας.  Απαιτούμε να πρυτανεύσει η λογική και να τεθούν στην άκρη ακραία  και διχαστικά διλήμματα, που μόνο σκοπό έχουν να βλάψουν τη συνοχή του κοινωνικού συνόλου και τα δημόσια αγαθά. Σήμερα είναι οι υγειονομικοί  στο δρόμο. Αύριο εμείς. Η κερκόπορτα άνοιξε…

 

Ξάνθη, 26-8-2021

Πολίτες της αυτο-οργανωμένης ομάδας  «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΞΑΝΘΗ»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button