«Ο Ομπάμα πανηγυρίζει για τον Οσάμα….»

Μπορεί εμείς να προϋπαντήσαμε με βήμα ταχύ το Μάη στην εξοχή και τώρα να πρέπει να βάλουμε και πάλι τα κεφάλια μέσα και εμπρός για εργασία και χαρά…
υπάρχουν όμως κάποιοι άλλοι στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού που συνεχίζουν τους ξέφρενους πανηγυρισμούς….
Όχι βέβαια για την Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά για μια μεγάλη επιτυχία των Αμερικανών κομάντος….

Μπορεί εμείς να προϋπαντήσαμε με βήμα ταχύ το Μάη στην εξοχή και τώρα να πρέπει να βάλουμε και πάλι τα κεφάλια μέσα και εμπρός για εργασία και χαρά…


υπάρχουν όμως κάποιοι άλλοι στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού που συνεχίζουν τους ξέφρενους πανηγυρισμούς….


Όχι βέβαια για την Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά για μια μεγάλη επιτυχία των Αμερικανών κομάντος….


Ο νούμερο ένα τρομοκράτης του κόσμου, ο επί δέκα και βάλε χρόνια καταζητούμενος από τις ΗΠΑ, ο υπαίτιος της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός…..


Και αυτή τη φορά η είδηση είναι αληθινή, αφού πριν βγει ο πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα να το ανακοινώσει, προηγήθηκε εξέταση DNA στο πτώμα του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης της Αλ Κάιντα ….


 


Μετά την επιβεβαίωση του αληθές, ο Ομπάμα με ζωγραφισμένη την ικανοποίηση στο πρόσωπό του βγήκε και επίσημα και ανακοίνωσε τη μεγάλη αμερικανική επιτυχία της εξολόθρευσης του νούμερο ένα εχθρού του αμερικανικού έθνους…..


Η πολύμηνη και προσεκτικά σχεδιασμένη αποστολή των Αμερικανών κομάντος του Πενταγώνου στέφθηκε με επιτυχία, αφού έπιασαν στον ύπνο τον Οσάμα  μέσα στη βίλα –φρούριο κατοικία του στο Πακιστάν…..


Ακόμη και αν δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες της αμερικανικής επέμβασης, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε πώς εξελίχθηκε…..


Ποιος δεν έχει δει άλλωστε αμερικανικές ταινίες με τέτοιο στόρι…..;


Από τη μικρή ή μεγάλη οθόνη, κατευθείαν στην πραγματική σκηνή της ζωής……


Ο Οσάμα νεκρός και ο Ομπάμα μαζί με όλους τους ηγέτες του πλανήτη, αλλά και τον αμερικανικό λαό πανηγυρίζουν….


Το πτώμα του Μπιν Λάντεν κάνει το γύρω του κόσμου μέσω του διαδικτύου, αλλά και του τηλεοπτικού δικτύου…..


Η εικόνα του φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων του κόσμου…..


 


Το ερώτημα που αναπόφευκτα γεννάται είναι «σκοτώσανε τον Οσάμα, σκοτώσανε και την τρομοκρατία….;»…..


Όχι βέβαια, τα δύσκολα τώρα έρχονται……


Πάει ένας αρχηγός , θα κάνουν την εμφάνισή τους οι διάδοχοί του…..


Αφήστε, που πλέον οι τρομοκράτες έχουν πολλά πρόσωπα και δεν ξέρουμε πώς να τους ξεχωρίζουμε….άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη….


Από χθες πάντως είναι σε επιφυλακή όλοι οι πιθανοί στόχοι για αντίποινα και οι Αμερικανοί πλέον προσέχουν και τον ίσκιο τους….


Κατά τ’ άλλα καλό μας μήνα και καλά και μακάρι ο Ομπάμα να πέτυχε το καίριο πλήγμα και όχι χωρίς αντίκρισμα στον πόλεμο με την τρομοκρατία ….


Και όσο για τα δικά μας ,σ καιρός μας τα χάλασε λιγάκι την Πρωτομαγιά και γιορτάσαμε τη η φύση και τα πάσης φύσεως λουλούδια…με συννεφιά και αρκετή ψύχρα…


Ο ήλιος δεν μας έκανε τη χάρη να μας χαμογελάσει…όμως εμείς εκεί  δεν το βάλαμε έξω και όλοι ξεχυθήκαμε στους κάμπους, τα βουνά και τις ραχούλες να πιάσουμε το Μάη, έτσι για το καλό…


Μακάρι να ξορκίζαμε με αυτό τον τρόπο τις απειλές του ΔΝΤ, την ανεργία και τη συνεχιζόμενη κατρακύλα των οικονομικών μας….


Πάντως οι Έλληνες ως λαός έξω καρδιά, αψήφησε το μουντό καιρό και το διασκέδασε τα μάλλα και αυτή την Πρωτομαγιά, έστω και λιτά….


Και ενώ κάθε χρόνο τιμούμε ενωμένοι και χωρίς κανένα πρόβλημα τη γιορτή των λουλουδιών, την ίδια μέρα μια άλλη επέτειος  τιμάται με μικρή συμμετοχή και όχι με ενωτικό πνεύμα…


Και αναφέρομαι φυσικά στην εργατική Πρωτομαγιά…όπως και να έχει αργία ή απεργία η ουσία είναι μία…είναι η μέρα των απανταχού εργαζομένων της γης …


Βέβαια το ερώτημα είναι κατά πόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν συναίσθηση του νοήματος της προχθεσινής ημέρας και φυσικά πως το εκδηλώνουν κάθε φορά…


Το σίγουρο είναι πως όλοι έτρεξαν στην εξοχή, έπλεξαν στεφάνι του Μάη και το έστρωσαν στο φαγοπότι μετά μουσικής και χορού…


 


Όσο για το πόσοι έδωσαν και φέτος το παρόν μπροστά στο Εργατικό Κέντρο κρατώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο και μετά από την καθιερωμένη πορεία το εναπόθεσαν στο Μνημείο των Καπνεργατών, αποτίνοντας έτσι φόρο τιμής σε εκείνους τους εργαζόμενους, οι οποίοι έδωσαν και την ζωή τους πριν από πολλά χρόνια για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα καλύτερες εργασιακές συνθήκες και να έχουμε εργατικά δικαιώματα και να μπορούμε να τα διεκδικούμε….το ερώτημα γίνεται ρητορικό καθότι η απάντηση είναι γνωστή εδώ και χρόνια…


Πολλοί λίγοι είναι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την Εργατική Πρωτομαγιά…


Παρόλο που φέτος ήταν ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να δώσουν όλοι το παρόν, αφού με άλλοθι την οικονομική κρίση καταλύονται εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα αιώνων….


Το σύνθημα εργαζόμενοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι τείνει να εκλείψει, αφού και φέτος οι συνδικαλιστικές οργανώσεις γιόρτασαν διασπασμένες  την ημέρα των εργαζομένων…με δυο συγκεντρώσεις και δυο πορείες…


Βέβαια είναι ….τόσο πολύς ….ο κόσμος που συμμετέχει σ’ αυτές, που η μια δεν τους χωρά…


 


 


“Μετά το Πάσχα με νέα επεισόδια και πάλι….”


 


 


Τα σενάρια της αναδιάρθρωσης μας συνόδευσαν και το βράδυ της Αναστάσεως….


Τυχεροί όσοι κατάφεραν να γιορτάσουν την Ανάσταση της ψυχής, γιατί για την ανάσταση της πολιτικής σοφίας και των δημοσιονομικών ούτε συζήτηση….


Οι περισσότεροι μείναμε στο σπίτι και τσουγγρίσαμε το κόκκινο αυγό σε πνεύμα λιτότητας ….αλλά χωρίς ευτυχώς να λείπει ο οβελίας από το τραπέζι…..


Οι τριακόσιοι της Βουλής βρέθηκαν στις περιφέρειες που εκλέγονται και οι περισσότεροι έγιναν αποδέκτες της δυσαρέσκειας των πολιτών ….


Στις καλές εποχές το πρόγραμμα των επισκέψεων που έκαναν ήταν τόσο φορτωμένο που ούτε οι οικογένειες τους δεν τους έβλεπαν…..


Τώρα τόλμησαν τη γύρα μόνο οι της αντιπολίτευσης…..


Οι κυβερνητικοί με το πρόσχημα της ξεκούρασης από το βαρύ φόρτο εργασίας των προηγούμενων ημερών -κοπιάζουν οι άνθρωποι για να γλιτώσουμε την αναδιάρθρωση-επέλεξαν να κάνουν Πάσχα με την οικογένεια….


Πιο ασφαλής επιλογή και χωρίς το φόβο γιαουρτώματος……


 



Κατά τ’ άλλα η τοπική αγορά συνεχίζει τη δική της μεγάλη εβδομάδα όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του τόπου, αλλά και όλης της επικράτειας….


Ο καθένας καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα….


Άλλος έχει λίγα, άλλος πολλά όμως κανένας χωρίς πρόβλημα…..


Ζει με την αγωνία για τα μέτρα που θα ακούσει να ανακοινώνονται από την κυβέρνηση για να κλείσει τη μαύρη τρύπα του ελλείμματος για το 2010…..


Οι τρύπες στην οικονομία μας αποδεικνύονται χαώδεις…..


Και όσο δεν μπορούμε να τις κλείσουμε, τόσο εντείνονται και τα σενάρια για αναδιάρθρωση…..


Μπορεί η κυβέρνηση να επιμένει στην άρνηση, όμως άρνηση στην άρνηση οδηγεί στην κατάφαση…..


Όποτε να είστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα….


Άλλωστε ο βρεγμένος δεν τη φοβάται τη βροχή…..


 



Όμως εκείνο που με εξοργίζει πιο πολύ είναι η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην κυβερνητική μάχη για τη διάσωση της χώρας ….


Μπορεί η επανάληψη να είναι μήτηρ της μαθήσεως, όμως φτάνει πια δεν είμαστε και τόσο στουρνάρια, έχουμε κάποιο IQ…..


Το θέμα δεν είναι να πείσετε εμάς, αλλά τους ίδιους τους εαυτούς σας…..


Βρείτε τα μεταξύ σας, δράστε σωτήρια και αφήστε μας στην ησυχία μας…..


Εξάλλου άλλη η δική σας νοημοσύνη και άλλη του λαού…..


Πείτε μπορεί ποτέ να συμφωνήσει ο γιατρός, ο νοσηλευτής και ο ασθενής που νοσηλεύεται αυτές τις ημέρες σε κάποιο νοσοκομείο της χώρας ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, όπως ισχυρίζεται ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος…..;


Όχι βέβαια, γιατί κάποιος φαίνεται πως είναι έξω από το χορό και δε χρειάζεται φυσικά να τον κατονομάσω……


 



Από την ασφάλεια των υπουργικών γραφείων, ακόμη και να πονοκεφαλιάζεις για να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις κάτι ή να πάρεις αποφάσεις για ένα θέμα που αφορά το λαό, ποτέ δεν μπορείς να φτάσεις στο ίδιο επίπεδο ή να κατανοήσεις αυτόν που αντιμετωπίζει το πρόβλημα……


Έτσι ίσως να είναι η ζωή, η οποία τελικά είναι πολύ άδικη…..


Όπως για παράδειγμα άδικη κίνηση θα θεωρούν οι εργαζόμενοι αυτή που επιχειρείται για τη διάσωση της ΣΕΚΑΠ…..


Για την ΑΤΕ, τη διοίκηση και την κυβέρνηση θεωρείται δίκαιη και μοναδική λύση για να συνεχίσει τη λειτουργία της η καπνοβιομηχανία….


Για τους εργαζόμενους όμως όχι, γιατί αλλάζουν εργασιακό καθεστώς και ανησυχούν για τα κεκτημένα τους….


Μήπως όμως θα πρέπει και αυτοί να βάλουν νερό στο κρασί τους…..;


Το ζήτημα είναι να μην κλείσει η ΣΕΚΑΠ, και όχι αν κάποιοι θα χάσουν τα προνόμια που είχαν …….


Αλλά από την άλλη το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να περάσουμε από κόσκινο τους μνηστήρες που άρχισαν να καταφθάνουν ακόμη και από τη μακρινή Ινδία…..


Τούρκος ή Ινδός ο επενδυτής, σημασία έχει πέρα από την  οικονομική ενίσχυση να διασφαλίσουμε και εθνικά και κοινωνικά κεκτημένα των κατοίκων της περιοχής…..


Δούρειοι Ίπποι υπάρχουν και στην εποχή μας, ακόμη και αν κάποιοι πιστεύουν ότι ανήκουν στη σφαίρα της μυθολογίας…..


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button