ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ…ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ…ΘΕΑΘΗΚΑΝ…

*Μετά από απαίτηση αναγνωστών μας δημοσιεύουμε σήμερα για δεύτερη φορά την ενδιαφέρουσα επίκαιρη συνέντευξη πουτ μας παρεχώρησε η διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ξάνθης κυρία Συμπιλίδου, στις σελίδες 10,11
*Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει η ΝΕ Ξάνθης του Συνασπισμού το όνομα του επικεφαλής του συνδυασμού που θα κατεβάσει στις επικείμενες εκλογές για το Δήμο Ξάνθης.

*Μετά από απαίτηση αναγνωστών μας δημοσιεύουμε σήμερα για δεύτερη φορά την ενδιαφέρουσα επίκαιρη συνέντευξη πουτ μας παρεχώρησε η διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ξάνθης κυρία Συμπιλίδου, στις σελίδες 10,11
*Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει η ΝΕ Ξάνθης του Συνασπισμού το όνομα του επικεφαλής του συνδυασμού που θα κατεβάσει στις επικείμενες εκλογές για το Δήμο Ξάνθης.
Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΝ φαίνεται πως μετά την απόφαση του Άγγελου Σαββανίδη να αποσύρει την υποψηφιότητά του, έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών τους προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου για το Δήμο Ξάνθης.
Να σημειωθεί πω ο συνδυασμός θα συγκροτηθεί με άτομα από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και την Κίνηση των Πολιτών και όχι μόνο από το ΣΥΝ. Στόχος είναι η πρόταση του ΣΥΝ να τυγχάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποδοχής των δημοτών της Ξάνθης.
Όσο για το όνομα που μέχρι στιγμής ακούγεται περισσότερο είναι το όνομα του Χρήστου Γκαρμπούνη, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί επικεφαλής και ένας από τους Γούναρη, Δέλκο ή Ανταμπούφη.
*Την Τρίτη και από τις ώρες 10.00 – 12.00 συγκροτήθηκε από την Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης έκτακτο μικτό συνεργείο ελέγχου στη γέφυρα Νέστου με συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας, Τμήματος Τροχαίας και Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. Ελέχθησαν συνολικά 120 οχήματα πάσης φύσεως και βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις. Τα μικτά αυτά συνεργεία συγκροντουνται εκτάκτως σε διαφορετικά κομβικά σημεία του νομού και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και έχουν στοχευμένες δράσεις κυρίως για την πρόληψη και καταστολή των κλοπών αυτοκινήτων και δικύκλων, τη σύλληψη λαθρομεταναστών, την ανεύρεση και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, όπλων και εκρηκτικών αλλά και για τη σύλληψη καταδιωκουμένων ατόμων.
*Με την επίσημη συνεργασία του ΣΥΝ κατεβαίνει στις εκλογές ο νυν δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης. Στο συνδυασμό του, ο οποίος αναμένεται να είναι ανανεωμένος σε πρόσωπα και ηλικιακά, ήδη έχουν δηλώσει παρόν στελέχη του Συνασπισμού. Στόχος του Βασίλη Τσολακίδη είναι να μπουν και να εκλεγούν νέα άτομα που έχουν όρεξη για δουλειά. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή ξεκίνησε τις επαφές του για την καλύτερη και στελέχωση του ψηφοδελτίου του, το οποίο επιθυμεί να αντιπροσωπεύει αν είναι δυνατό άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους, έτσι ώστε να είναι και ευρύτερα αποδεκτό από την τοπική κοινωνία του Δήμου Βιστωνίδας. *Επίσημα θολό, ανεπίσημα διαυγές είναι το τοπίο για το Δήμο Τοπείρου από πλευράς Ν.Δ. και φυσικά σε ότι αφορά την υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει στις δημοτικές εκλογές.
Μπορεί ανεπίσημα το χρίσμα να έχει πάρει ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παυλακάκης, ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί η καθυστέρηση η οποία παρατηρείται από τα κεντρικά του κόμματος της Ν.Δ. και για την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του κ. Παυλακάκη.
Όπως επίσης έντονο είναι το ενδιαφέρον και ο προβληματισμός που υπάρχει για το τι θα πράξει και η κυρία Μαρία Καραλευθέρη, αν και επισήμως δοθεί το χρισμα στον πρώην βουλευτή της Ν.Δ.
Θα υπάρξει διάσπαση ή όχι στους κόλπους της Ν.Δ.; Γιατί το κλίμα ήδη έχει πολωθεί.
Πάντως εκείνος που έχει κάθε λόγο να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις είναι ο Γιώργος Ταβουλτσίδης που φιλοδοξεί να αποτελέσει την τρίτη λύση για τους δημότες Τοπείρου , συσπειρώνοντας και τους διαφωνούντες με τη δική του πρόταση που θα καταθέσει στις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

*Μπορεί τα μηνύματα από τα γκάλοπ να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο συντονιστής της ΝΕ Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση της μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αν και συναισθάνεται το δύσκολο της υπόθεσης.
Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου και η δήλωση που έκανε στον “Α”.
“Κάθε εκλογές έχουν δυσκολία, ιδίως σε περιοχές όπως η δική μας, όπου ο πολιτικός μας χώρος, το ΠΑΣΟΚ, δε βρίσκεται σε θέσεις εξουσίας, δεν έχει στα χέρια του κάποια μορφή άσκησης εξουσίας. Ενώ με τον αντίθετο τρόπο λειτουργεί το κυβερνών κόμμα. Σαφώς αυτός είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας.

Εκείνο το οποίο είναι επίσης ξεκάθαρο, αυτόν τον αγώνα θα το δώσουμε με πίστη μέχρι τέλος, προσπαθώντας να δώσουμε εκείνα τα στίγματα της νέας αντίληψης και των νέων προτεραιοτήτων που θέτει το ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και που έχει τρεις άξονες για να καταθέσει στον κόσμο.
Ένα νέο διοικητικό σύστημα με μια μικρή, λιτή κυβέρνηση, επιτελείο, με έναν τρίτο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης με αιρετές μεγάλες περιφέρειες, οι οποίες θα μπορούν να παίξουν το ρόλο τον οποίο πρέπει στην Ε.Ε. και με ισχυρούς δήμους, οι οποίοι θα προκύψουν από νέες συνενώσεις, ένα δεύτερο Καποδίστρια. Αυτό είναι το στρατηγικό σχέδιο, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ”. *Στην παραχώρηση οικοπεδικών εκτάσεων σε Πηγάδια και Γενισέα προσανατολίζεται ο Δήμος Βιστωνίδας.
Μετά την ολοκλήρωση των αναδασμών, έχει εξασφαλίσει εκτάσεις οι οποίες αφού διαμορφωθούν πολεοδομικά, θα δοθούν σε νέους σε ηλικία δημότες της Βιστωνίδας που δεν έχουν πρώτη κατοικία, προκειμένου στα οικόπεδα αυτά να χτίσουν τα σπίτια τους.
Ήδη στα Πηγάδια έχουν δρομολογηθεί οι όλες διαδικασίες προκειμένου να παραχωρηθούν στους δικαιούχους πενήντα οικόπεδα. Σε ότι αφορά στη Γενισέα, οι διαδικασίες βρίσκονται πιο πίσω, καθώς προηγήθηκε το θέμα της εξασφάλισης του χώρου όπου θα ανεγερθούν οι 88 εργατικές κατοικίες. Ωστόσο ο Δήμος Βιστωνίδας έχει ήδη χαρακτηρίσει μια έκταση γύρω στα 30-40 στρέμματα προκειμένου να την οικοπεδοποιήσει και να τη διανείμει σε ακτήμονες νέους δημότες της Γενισέας.
*Μέσα στο χρόνο που διανύουμε αναμένεται να λειτουργήσει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο στο Επιμελητήριο της Ξάνθης, το οποίο βέβαια θα ξεκινήσει από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης, Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, πρόκειται για ένα σοβαρό εργαλείο, κάτι αντίστοιχο με το ΔΙΑΣ των τραπεζών. Στο Εμπορικό Μητρώο θα καταγράφονται τα πάντα και η πληροφόρηση θα είναι άμεση και πανελλήνια, ενώ με αυτή την υπηρεσία αναβαθμίζεται και ο θεσμός του Επιμελητηρίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button