Η προξενόδουλη ψηφοθηρική πολιτική των κομμάτων πρέπει να τελειώσει

Με αφορμή την ανακοίνωση – καταγγελία στην εφημερίδα “Αντιφωνητής” της Κομοτηνής, δύο μελών της μειονότητας που προσδιορίζονται εθνοτικά Πομάκοι καθώς και την καταγγελία στα τοπικά έντυπα της Ξάνθης του Πομάκου εργαζόμενου που εξωθήθηκε σε παραίτηση από το Δήμο Μύκης, θέλουμε να καταθέσουμε την άποψή μας.

Με αφορμή την ανακοίνωση – καταγγελία στην εφημερίδα “Αντιφωνητής” της Κομοτηνής, δύο μελών της μειονότητας που προσδιορίζονται εθνοτικά Πομάκοι καθώς και την καταγγελία στα τοπικά έντυπα της Ξάνθης του Πομάκου εργαζόμενου που εξωθήθηκε σε παραίτηση από το Δήμο Μύκης, θέλουμε να καταθέσουμε την άποψή μας.
Η μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται από τρεις εθνοτικές ομάδες:
α) Αθίγγανοι – Ρομ β) Πομάκοι γ) Τουρκογενείς
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, υγείας, περίθαλψης, μόρφωσης όπως και ενάντια στην ανεργία και σε κάθε μορφής εκμετάλλευση είναι κοινός για τα σύνοικα στοιχεία Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Παράλληλα τονίζουμε ότι σεβόμεθα το δικαίωμα κάθε εθνοτικής ομάδας στη γλωσσική έκφραση, κουλτούρα, δοξασίες και στην ανάδειξη της ετερότητας της στα πλαίσια της αρμονικής συμβίωσης – συνύπαρξης.
Με την καταγγελία των συμπολιτών μας από το Κέντρο Πομακικών Ερευνών φαίνεται ότι το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής επιδίδεται εδώ και χρόνια σε ένα αδιάκοπο αγώνα κατατρομοκράτησης των Πομάκων με στόχο την απώλεια της ιδιοπροσωπείας τους και την αφομοίωση τους στην ιδεολογία του Κεμαλικού Παντουρκισμού.
Ο αγώνας αυτός του προξενείου γίνεται, με τη βοήθεια εκτουρκισμένων Πομάκων κεφαλών της μειονοτικής πολιτικής που δηλώνουν ανενδοίαστα, ανερυθρίαστα και ανιστόριτα ότι η αναφορά και μόνον της λέξης Πομάκος αποτελεί ντροπή και ύβρη και με την ανοχή του Ελλαδικού Κράτους και των θεσμοσθετημένων οργάνων του. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των Πομάκων συμπολιτών μας για την ανάδειξη της ιστορικής τους αυτοσυνειδησίας και την οργισμένη αντίδρασή μας στους μηχανισμούς που απεργάζονται την αφομοίωση και τον εθνοτικό αφανισμό τους.

Είναι καιρός και η πλειονοτική πλευρά της Θράκης μέσω θεσμών, οργανώσεων, κομμάτων, αυτοδιοικητικών σχηματισμών, βουλευτών κ.λ.π. να τοποθετηθεί ανοιχτά και ενάντια στην πολιτική του προξενείου που βιάζει την Πομακική ιδιαιτερότητα. Η προξενόδουλη ψηφοθηρική πολιτική των κομμάτων πρέπει να τελειώσει. Η περίοδος της ένοχης σιωπής εξέπνευσε.

Θα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς αν γνωρίζαμε την άποψη των πλέον ευαίσθητων συμπολιτών μας, αριστερών εκσυγχρονιστών που είναι οι κατεξοχήν κήρυκες των ανοιχτών πολυπολιτισμικών κοινωνιών, των ατομικών δικαιωμάτων και της οικολογικής ισορροπίας.

Αγώνες για τη διατήρηση των υπό εξαφάνιση ειδών κοάλα και τίγρης της Βεγγάλης και αδιαφορία για τον αφανισμό μιας εθνοτικής ομάδος, φορέα πολιτισμού είναι διαμετρικά αντίθετες έννοιες. Δε συνάδουν με την ευαισθησία.
Συμπολίτες της Ξάνθης δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να καταστεί κυρίαρχη η ιδεολογία του μεταμοντέρνου κοσμοπολιτισμού και της μετανεωτερικότητας που λέγει ότι: Ταυτότητα = ασθένεια, υπόλειμμα αγελαίου χαρακτήρα.
Συμπαράσταση και ηθική στήριξη στους Πομάκους συμπολίτες μας. Για την επιτροπή στήριξης:
Αβραμίδης Μάκης, Γκαζίνος Κώστας,
Ζάχος Σάββας, Θεοδωρίδης Κώστας,
Καρκάνης Γιώργος, Λαζαρίδης Θεόφιλος,
Ναθαναηλίδης Σταύρος,
Παπουτσόγλου Δημήτριος,
Σαχπαζίδης Αχιλλέας, Χασιώτης Νίκος

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button