Κριτήριο η ικανότητα και όχι το θρήσκευμα

Ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής και πρώην υπουργός, κυρία Βάσω Παπανδρέου βρέθηκε στην Ξάνθη, το μεσημέρι της Παρασκευής, πραγματοποιώντας μια εικοσιτετράωρη στάση στην πόλη, πριν συνεχίσει τον προορισμό της που ήταν το Συνέδριο των Αιρετών Γυναικών της Αυτοδιοίκησης στην Αλεξανδρούπολη.

Ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής και πρώην υπουργός, κυρία Βάσω Παπανδρέου βρέθηκε στην Ξάνθη, το μεσημέρι της Παρασκευής, πραγματοποιώντας μια εικοσιτετράωρη στάση στην πόλη, πριν συνεχίσει τον προορισμό της που ήταν το Συνέδριο των Αιρετών Γυναικών της Αυτοδιοίκησης στην Αλεξανδρούπολη.
Στόχος της παρουσίας της στην Ξάνθη η συνάντησή της τόσο με την επικεφαλής του συνδυασμού της ΔΝΑ Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, κ. Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν, όσο και με τους τρεις υποψηφίους νομάρχες, κ.κ. Κορυφίδη Χριστόφορο, Παπουτσή Δημήτρη και Καραλίδη Φώτη.
Με τη συνάντηση αυτή η Βάσω Παπανδρέου θέλησε με τη σειρά της να εκφράσει την έμπρακτη στήριξή στο σχήμα που κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ για της Διευρυμένη Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, αλλά και να αφουγκραστεί η ίδια τις φωνές της τοπική κοινωνίας και κυρίως των νέων ανθρώπων.
Έτσι η κυρία Παπανδρέου συνοδευόμενη από τα στελέχη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, τους υποψηφίους νομάρχες των τριών νομών με την υποψήφια υπερνομάρχη Γκιουλ Καραχασάν, καθώς και τους τρεις Βουλευτές, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης, επισκέφτηκε γνωστό στέκι της νεολαίας, όπου ήπιε εκεί τον καφέ της και συνομίλησε με τους νέους που ήταν εκείνη την ώρα στην καφετερία.
Αμέσως μετά ακολούθησε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.
Και στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους συνοδευόταν από όλο το τοπικό επιτελείο των στελεχών και των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις νομαρχιακές εκλογές.
Μιλώντας η Βάσω Παπανδρέου στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην επιλογή της Γκιούλ Μπεγιάζ Καραχασάν, υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ επέλεξε μια νέα και άξια γυναίκα, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στην προώθηση των γυναικών στον Τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο. Χρειάζεται μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική συμμετοχή, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ για τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, δυνατό με αξιόλογα και ικανά στελέχη που θα δουλέψουν αποτελεσματικά για το συμφέρον των πολιτών. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η αποκέντρωση και η ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, η οποία θα εκφράζει την ισονομία και την ισοπολιτεία.
“Όλοι οι κάτοικοι έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις και τις ίδιες ευκαιρίες, ενώ κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή τους στα κοινά”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Βάσω Παπανδρέου, η όποια δε δίστασε κάνοντας αυτοκριτική, να παραδεχτεί πως στα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες έμειναν δυσαρεστημένοι γιατί έγιναν κάποια λάθη.
“Αναγνωρίζουμε τις τότε ελλείψεις μας, αλλά ταυτόχρονα έχουμε ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, που θα υλοποιηθεί μελλοντικά από το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει κυβέρνηση , αλλά και από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σχέδιο αυτό θα αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά την ανεργία, την απασχόληση, την ανάπτυξη, αλλά και των δικαιωμάτων των πολιτών”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τις φωνές που ακούστηκαν για την επιλογή της κυρίας Καραχασάν, η Βάσω Παπανδρέου σημείωσε πως οι όποιες αντιδράσεις εντάσσονται μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, ωστόσο όλα τα μέλη θα στηρίξουν τους συνδυασμούς, ενώ οι ψηφοφόροι θα κρίνουν τους υποψηφίους με βάση τις ικανότητες, το σχέδιο και το ήθος τους και όχι με βάση το θρήσκευμα.
Επανέλαβε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην αποκέντρωση με την κατοχύρωση των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, Δήμου και Περιφέρειας, χωρίς βέβαια την κατάργηση των νομαρχιών.
Τέλος σε ερώτηση του “Α” για το πως κρίνει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επιλογή των υποψηφίων και κατά πόσο ελήφθησαν σοβαρά οι προτάσεις των τοπικών οργάνων, η κ. Παπανδρέου αναφερόμενη μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά “ήταν διαδικασίες πραγματικά πρωτόγνωρες, με διαβουλεύσεις και προκριματικές εκλογές σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο”.
Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button