Πιστοποίηση Ποιότητας στη Δ/νση Κοινωνική Πρόνοιας

Για τους πολίτες που προσέρχονται τακτικά στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Ξάνθης γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ και αρκετό καιρό η εξυπηρέτησή τους γίνεται χωρίς ταλαιπωρία ή αναμονή στις γνωστές ουρές που σημειώνονται κατά καιρούς στις δημόσιες υπηρεσίες.

Για τους πολίτες που προσέρχονται τακτικά στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Ξάνθης γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ και αρκετό καιρό η εξυπηρέτησή τους γίνεται χωρίς ταλαιπωρία ή αναμονή στις γνωστές ουρές που σημειώνονται κατά καιρούς στις δημόσιες υπηρεσίες.
Χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν δυο και τρεις φορές σε κάποιο από τα γραφεία της Κοινωνικής Πρόνοιας προκειμένου να προσκομίσουν και κάποιο επιπλέον έγγραφο για το σκοπό για τον οποίο απευθύνονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Και όλα αυτά γιατί η συγκεκριμένη Διεύθυνση της Νομαρχίας έχει θέσει σε λειτουργία ένα σύγχρονο πληροφορικό σύστημα με on line συνδέσεις με τους περισσότερους δήμους του νομού και άλλες δημόσιες υπηρεσίες με τις οποίες απαιτείται καθημερινή συνεργασία, έτσι ώστε να γίνεται ηλεκτρονική κατάθεση και αποστολή μιας πληθώρας δικαιολογητικών και εγγράφων, που μέχρι πριν από κάποιο καιρό θα έπρεπε οι ίδιοι οι πολίτες να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Όλοι οι κάτοικοι του νομού που έχουν σχέση με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Ξάνθης, πχ., άποροι, ΑΜΕΑ, διαζευγμένες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες, έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους, καθώς και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει κάθε φορά να καταθέτουν για να λάβουν το σχετικό προνοιακό επίδομα.
Παράλληλα πέρα από την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με την ηλεκτρονική αυτή δικτύωση, όπου μεταξύ άλλων δημιουργήθηκε η “Καρτέλα του πολίτη”, ή παρέχει τη δυνατότητα να γίνεται ηλεκτρονικό σκανάρισμα δικαιολογητικών, έχει γίνει πιο εύκολο και γρήγορο το έργο των υπαλλήλων με τους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά, καθώς και η αρχειοθέτηση των υποθέσεων της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας.
Έτσι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης ο νομάρχης κ. Παυλίδης μαζί με τον προϊστάμενο της Δ/νσης , κ. Σωτήρη Χρυσαφίδη ενημέρωσαν τους συμβούλους για το όλο έργο που έχει γίνει, καθώς και για την υποβολή αιτήματος πιστοποίησης ISO 9001: 2000 των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες από τη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας.
Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης εγκρίθηκε και το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων έτους 2006, ύψους δύο εκατομμυρίων περίπου ευρώ.
Το παραπάνω πρόγραμμα, όπως σημείωσε και ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης έχει να κάνει με παρεμβάσεις που γίνονται υπέρ της κοινωνίας, υπέρ των πολιτών και στοχεύων στη βελτίωση ποιότητας ζωής τους.
Από το Πρόγραμμα ΚΑΠ για το 2006 εγκρίθηκε το ποσό ύψους 1.668,600 ευρώ για επενδυτικές δαπάνες, όπως εγγειοβελτιωτικά έργα, απαλλοτριώσεις για την αποπεράτωση επαρχιακών δρόμων, σήμανση επαρχιακών οδών του νομού, έλεγχος των ακτών κολύμβησης, μελέτες, σύνταξη χαρτών για την οριοθέτηση υγροβιοτόπων του νομού. Ενώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου εγκρίθηκε το ποσό ύψους 500.000 ευρώ , μεταξύ των παρεμβάσεων που θα γίνουν είναι η βελτίωση της βατότητας οδού από την Ιερά Μονή Παναγίας μέχρι Πανέρια -Κένταυρο, η κατασκευή κόμβου στο δρόμο Κιμμερίων-Πηγαδιών, καθώς και η πρώτη διαμόρφωση δρόμου Συδινής-Βαφέικων.
Τέλος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η 5η τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2006, όπως επίσης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι γνωμοδότησαν θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σφαγείου, του αλλαντοποιείου και της μονάδας εκτροφής χοίρων της ΣΕΠΕΚ Α.Ε.
Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button