Περιφέρεια

Ξεκίνησε η εναέρια προνυμφοκτονία στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Όπως έχει καταστεί ήδη γνωστό, εδώ και αρκετές ημέρες έχει τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της Διοίκησης για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η εναρκτήρια φάση του σχεδιασμού ήταν ο εντοπισμός εστιών προνυμφών και η άμεση επέμβαση με επίγειους ψεκασμούς προκειμένου για την καταστροφή των εστιών.

Από την κατάρτιση του σχεδιασμού είχε προβλεφθεί το ενδεχόμενο εναέριων ρίψεων και είχε εξασφαλιστεί η σχετική άδεια. Πλέον, κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν εναέριες ρίψεις, οι οποίες ξεκίνησαν από τις ΠΕ Έβρου και Ροδόπης και συνεχίζονται σε όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι εστίες προνυμφών, όπου εντοπίζονται, ώστε να μειωθεί κατ’ επέκταση και ο δυνητικός πληθυσμός των ενήλικων εντόμων.

Φυσικά ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και δράσεις «ακμαιοκτονίας», δηλαδή ψεκασμούς κατά των ενήλικων εντόμων, που θα υλοποιηθούν στο μέλλον, ωστόσο η μάχη κατά των κουνουπιών είναι πολυεπίπεδη και δίνεται σε όλα τα μέτωπα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button