ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΑΒΔΗΡΩΝ

Σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΤΑ (Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων) ο δήμαρχος Αβδήρων Β. Τσολακίδης. το κλιμάκιο μαζί με την πρόεδρο Αυγή Μαρκοπούλου κάλεσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΜΘ με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

   Σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΤΑ (Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων)  ο δήμαρχος Αβδήρων Β. Τσολακίδης. το κλιμάκιο μαζί με την πρόεδρο Αυγή Μαρκοπούλου κάλεσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΜΘ με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.



    Ο δήμος Αβδήρων συμμετείχε στη συνάντηση με την παρουσία του Δημάρχου Β. Τσολακίδη και ο λόγος ήταν  διπλός. Ο πρώτος ήταν για το τουριστικό ακίνητο στο λιμάνι των Αβδήρων το οποίο εκμισθώθηκε σε ιδιώτη  και προσπαθεί να λειτουργήσει, το οποίο ανήκει στα Τουριστικά Ακίνητα. καθυστερεί να λειτουργήσει, γιατί υπήρχε σύμφωνα με πληροφορίες ένα πρόβλημα με τις οικοδομικές άδειες και το δεύτερο είναι ο χώρος των λουτρών στην Ποταμιά τα οποία ανήκουν στον ΕΟΤ.


όπως ανέφερε ο κ. Τσολακίδης δεν είναι αρμοδιότητα των Τουριστικών Ακινήτων αλλά επειδή συνεργάζονται καθοδήγησαν τρόπον τινά τον δήμο προκειμένου να κινηθεί και πολύ σύντομα αναμένονται πρωτοβουλίες για αυτό το καυτό ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά ίσως και όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.


   Όσο για το Τουριστικό ακίνητο που βρίσκεται στο λιμάνι των Αβδήρων ο δήμος είναι σαφέστατα υπέρ της λειτουργίας του. Στο ερώτημα  του δημάρχου Τσολακίδη προς το νέο προεδρείο  της ΕΤΑ γιατί αυτό το ακίνητο δεν δόθηκε στο δήμο, δεν υπήρξε σαφή απάντηση και περιορίστηκαν να πούνε ότι τώρα ανέλαβαν και δεν το γνωρίζουν το θέμα.  Για το μόνο που διαβεβαίωσαν το δήμαρχο είναι ότι τα μισθώματα από τον εν λόγω επιχειρηματία καταβάλλονται κανονικά.


ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ


συνομιλήσαμε με τον εκμισθωτή του Τουριστικού Ακινήτου στο λιμάνι των Αβδήρων κ. Δασκαλόπουλο Ιωάννη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι έχουν προχωρήσει στην έκδοση όλων των οικοδομικών αδειών και η επιχείρηση είναι στην φάση της έγκρισης της επένδυσης για τον εξοπλισμό του ακινήτου στον άξονα 3.3 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο επενδυτής έχει “βάλει” στην επιχείρηση πάνω από 300.000 ευρώ ίδια κεφάλαια χωρίς τραπεζικούς δανεισμούς.


   Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο αν εγκριθεί η επένδυση, υπάρχει το ενδεχόμενο το καλοκαίρι η επιχείρηση να λειτουργήσει.


ο εκπρόσωπος του κ. Δασκαλόπουλου, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση συνέβαλε στη “νομιμοποίηση” του λιμανιού από άποψη αδειδοτήσεως του και πραγματοποιήθηκε με χρήματα της Ε.Ε.


    Επιβλήθηκε στη νομαρχία πρόστιμο 25.000 ευρώ, το οποίο και πληρώθηκε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και έτσι η Υπουργική απόφαση είναι καθ οδό  προς την εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να νομιμοποιηθεί το λιμενικό καταφύγιο Αβδήρων το οποίο και δεν είχε ουδέποτε άδεια.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button