Τελικά, Roman Wallner

Η λύση στην επίθεση της ομάδας της Ξάνθης ακούει εδω και λίγη ώρα στο όνομα Roman Wallner, ένα όνομα το οποίο απασχόλησε έντονα το Ελληνικό φίλαθλο κοινό με την παρουσία του σε ένα μόλις παιχνίδι την περυσινή σεζόν… Ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής είναι 26 ετών, γεννήθηκε στο Graz και αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού.

  Η λύση στην επίθεση της ομάδας της Ξάνθης ακούει εδω και λίγη ώρα στο όνομα Roman Wallner, ένα όνομα το οποίο απασχόλησε έντονα το Ελληνικό φίλαθλο κοινό με την παρουσία του σε ένα μόλις παιχνίδι την περυσινή σεζόν…


Ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής είναι 26 ετών, γεννήθηκε στο Graz και αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού.


Έχει ύψος 1,76 και βάρος 78 κιλά. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 16 ετών στην Sturm Graz, για να βρεθεί έναν χρόνο αργότερα και για 5 σεζόν στην Rapid Wien με την οποία αγωνίστηκε σε 134 ματς πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 42 τέρματα.


Επόμενος σταθμός του η ομάδα του Ανόβερο (Hannover 96) και απο την μέση της ίδιας σεζόν αυτή της Admira Wacker. Οι επόμενες δύο χρονιές τον βρίσκουν στην Austria Vienna (39 ματς, 6 γκόλ) για να συνεχίσει στην Σκοτσέζικη Falkirk. Μεσολάβησε ο δανεισμός του στην Hamilton Academical και τέλος η περιβόητη μεταγραφή του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.


Βέβαια, ο Wallner ήταν ήδη γνωστός στο Ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι λίγο καιρό νωρίτερα, όταν δοκιμάστηκε απο την ΑΕΛ.


Είναι 23 φορές διεθνής με την εθνική Αυστρίας και έχει πετύχει 5 τέρματα. Το παλμαρέ του περιλαμβάνει ένα πρωτάθλημα Αυστρίας και δύο κύπελλα Αυστρίας.


Το να τολμίσει να πεί κανείς πως ο Wallner είναι ο αντικαταστάτης του Radzinski θα ήταν άτοπο.


Έχει μπροστά του τις δυσκολίες της προσαρμογής, πρέπει να μπεί στο κλίμα της ομάδας, να γνωρίσει τους συμπαίκτες του και φυσικά να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, καθώς (ουσιαστικά) έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι απο εκείνο το “καταραμένο” Καλαμαριά-Ολυμπιακός…


Καλή τύχη!


 Σωκράτης Κατσαούνης


xanthifans.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button