Τοπικά νέα

Κινητοποίηση φοιτητών της Ξάνθης ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Τα σχέδια της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα εν μέσω εξεταστικής για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει. Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων στην Ξάνθη αλλά και πανελλαδικά, μέσα από μαζικές διαδικασίες, καταλήψεις και κινητοποιήσεις, σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς ξεκαθαρίσαμε: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Ένα νομοσχέδιο που έρχεται να κάνει νόμο την αδικία αφού καταργεί τον ενιαίο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, διαλύει τα πτυχία μας δημιουργώντας ένα μεγάλο παζάρι πτυχίων διαφορετικών ειδών και ταχυτήτων. Ιδιαίτερα για την περιοχή μας είναι δεδομένο πως σε λίγο καιρό οι εισακτέοι των σχολών του ΔΠΘ θα μειωθούν δραματικά ,το οποίο σημαίνει μείωση της χρηματοδότησης μέχρι και κλείσιμο τμημάτων κι άρα ερημοποίηση και της περιφέρειας.

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των σπουδών και των πτυχίων μας, για δημόσιες, αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες σπουδές. Προχωράμε σε εκ νέου κινητοποίηση την Τρίτη  23/01 στις 18:00 στην κεντρική πλατεία και εκ νέου Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης την Τετάρτη 24/01 στις 16:00. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια και τις ανάγκες μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button