Άρθρα

Νίκος Φωτιαδης: “Προσοχή στην ψήφο μας”

Έφθασε ο καιρός οι Έλληνες ψηφοφόροι (ο υπερήφανος Ελληνικός Λαός που έχει και κρίση και γνώση κατά τους πολιτικούς μας), να προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν τους Τοπικούς Άρχοντες που θα καθορίσουν τη ζωή τους την επόμενη πενταετία.

Έχω ξαναγράψει πως οι εκλογές είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Υπηρέτησα το Δήμο Ξάνθης τρείς (3) τετραετίες ως Δημοτικός Σύμβουλος – Αντιδήμαρχος, με τον επιτυχημένο Δήμαρχο Λάκη Στυλιανίδη, όπου γνώρισα αιρετούς και υπαλλήλους άριστους, μέτριους αλλά και ανεπαρκείς (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη).

Υπήρξαν και μερικοί, οι οποίοι προέβησαν σε κυβίσθηση, για λόγους επιβιώσεως, χρησιμοποιώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση για επάγγελμα.

Με ρωτούν γνωστοί μου ποιούς να ψηφίσουν και τους απαντώ – «τους πλέον ικανούς». Νέους, μορφωμένους, έντιμους συμπολίτες μας που έχουν διάθεση για προσφορά. Οι Τοπικοί Άρχοντες είναι υπηρέτες των δημοτών και η αποστολή τους ειναι η καλυτέρευση της καθημερινότητας, η καθαριότητα της πόλης, ο σεβασμός του περιβάλλοντος, η μέριμνα για τους φτωχούς, τους παραμελημένους και τους έχοντες ανάγκη κάθε είδους.

Οι Αρχαίοι διακήρυταν ότι: « αι κοινωνίαι ευημερούν όταν διοικούνται από τους άριστους» κι αντίθετα για το κατάντημα μίας πόλης, ισχύει η Κρητική μαντινάδα: «τα πορτοκάλια του χωριού φορτώνουνε βαπόρι, ότι σκατά είν’ ο Δήμαρχος είναι κι οι ψηφοφόροι».

Χρόνια τώρα τονίζω ότι για να πάμε μπροστά πρέπει:

Α. Τα κόμματα να μην υποδεικνύουν (δεν θα δίνουν το χρίσμα) σε κανένα υποψήφιο, δεν έχουν οι Τοπικοί Άρχοντες ανάγκη απο Κομματικές ταμπέλες.

Β. Οι Τοπικοί Άρχοντες να εκλέγονται δύο πενταετίες και μετά να πηγαίνουν σπίτι τους.

Γ. Τα ψηφοδέλτια να υπάρχουν μόνον μέσα στα Εκλογικά Τμήματα με σφραγίδα και υπογραφή του Δικαστικού Αντιπροσώπου. Δε θα κυκλοφορούν έξω με σταυρούς και πενηντάευρα στο φάκελλο!!!

Δ. Δικαίωμα ψήφου να έχουν οι φοιτήσαντες έως Γ’ Γυμνασίου (ο Νόμος ορίζει ότι υποχρεωτική εκπαίδευση για τους μεγάλους πλέον σε ηλικία είναι το Δημοτικό Σχολείο και για τις νεότερες γενιές η Γ’ Γυμνασίου). Δε δικαιολογούναι σήμερα ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ σε μια πολιτισμένη κοινωνία και μάλιστα Ευρωπαϊκής Χώρας.

Εαν τα παραπάνω εφαρμοσθούν, εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι ασυγκρίτως προς το καλύτερο και Πολιτικάντζηδες – επαγγελματίες υποψήφιοι  θα είναι στην εξέδρα και οι αγνοούντες «γραφήν και ανάγνωσιν» δε θα είναι οι ρυθμισταί της ζωής μας. Ο νοών νοήτω.

Προσοχή λοιπόν στην ψήφο μας, όχι στους κουμπάρους, όχι στους γνωστούς, όχι στα κομματόσκυλα, όχι σε αυτούς που δε κόλλησαν ούτε ένα ένσημο στα Ασφαλιστικά Ταμεία, όχι στους ανίκανους. Προ εξαμήνου θρηνίσαμε αθώα θύματα με τη σύγκρουση ων τραίνων και κατεγράφει στα ηχητικά ένα «ΑΜΑΝ» από τον ανίκανο Σταθμάρχη Λαρίσης. Πρόσφατα συγκλονίστηκε η Ελληνική κοινή γνώμη από την κτηνωδία των ναυτικών στον Πειραιά και την εγκληματική απάθεια του Πλοιάρχου που φώναξε «ΜΠΛΕΞΑΜΕ» για τον πνιγμό ενός νέου ανθρώπου

Ας σταματήσουμε λοιπόν να ψηφίζουμε όσους την ώρα της κρίσης (που απευχόμαστε να έλθει), το μόνο που μοιάζει να σκέφτονται θα είναι «ΑΜΑΝ, ΜΠΛΕΞΑΜΕ».

 

Νικόλαος Φωτιάδης

Ψηφοφόρος Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button