“Ο φασισμός δεν θα μας αγγίξει”

Η κοινωνία της Ξάνθης, η κοινωνία της Θράκης, παρά την καταγεγραμμένη υποβάθμιση και της αδυναμίες της, διδάσκει σε όλη την Ελλάδα την αρμονική πολυπολιτισμική συνύπαρξη. Ενάντια στα κακόβουλα και αλλότρια κελεύσματα ένθεν κακείθεν, διατηρεί και χτίζει τη συνοχή της, την ομόνοια, την αδελφοσύνη. Οι εχθροί μας δεν ορίζονται από το χρώμα τους, από το θρήσκευμά τους ή από τις πολιτιστικές τους διαφοροποιήσεις.

Η κοινωνία της Ξάνθης, η κοινωνία της Θράκης, παρά την καταγεγραμμένη υποβάθμιση και της αδυναμίες της, διδάσκει σε όλη την Ελλάδα την αρμονική πολυπολιτισμική συνύπαρξη. Ενάντια στα κακόβουλα και αλλότρια κελεύσματα ένθεν κακείθεν, διατηρεί και χτίζει τη συνοχή της, την ομόνοια, την αδελφοσύνη. Οι εχθροί μας δεν ορίζονται από το χρώμα τους, από το θρήσκευμά τους ή από τις πολιτιστικές τους διαφοροποιήσεις. Οι εχθροί μας ορίζονται από τις κακόβουλες και διασπαστικές προθέσεις τους, από τη δόλια εξυπηρέτηση συμφερόντων, από τις πρακτικές απομόνωσης, από τις ενέργειες που σπέρνουν το μίσος και το φόβο.

Στέλνω αυτό το μήνυμα όχι στους καρεκλοκένταυρους και τους υποκριτές, ούτε και στους συνειδητούς υποκινητές της βίας και της μισαλλοδοξίας. Στέλνω αυτό το μήνυμα στον απλό κόσμο, στον συνάνθρωπο, στον άνεργο, το βιοπαλαιστή, τον επαγγελματία, τον μαθητή… Όχι μόνο σε αυτούς που συντάσσονται με αυτό το μήνυμα αλλά και σε αυτούς που εκτονώνουν την οργή τους για το σήμερα αλλά και για το χθες που ζει μέσα στο σήμερα, με έναν τρόπο που οδηγεί στην καταστροφή και όχι στη δημιουργία. Οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και όχι σε λύσεις. Οδηγεί στο τελευταίο στάδιο της εξαγρίωσης αλλά και της ήττας, στο σπάσιμο του μεγαλύτερου δεσμού αλλά και ταυτόχρονα του μεγαλύτερου όπλου μας: της αλληλεγγύης.

 

Δημήτρης Σαλτούρος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button