Αγώνας Σπόρ

Κωνσταντίνος Ψωμάς: Θα πρέπει να σταματήσουν τα εμπόδια για την επανεκκίνηση του ΑΟΞ

-Δε συμφέρει πολλούς η επαναλειτουργία του -Αδικαιολόγητη καθυστέρηση- Η προσπάθεια δεν έχει σταματήσει

2023 …με ΑΟΞ;

Ο γνωστός νομικός Κωνσταντίνος Ψωμάς απάντησε στα ερωτήματα και τις απορίες για το μέλλον του ερασιτέχνη ΑΟΞ στη σημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στο STAR 88,8 fm.

Μετά τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης και το Νοέμβριο στο δημοτικό αμφιθέατρο, έχουν γίνει μέχρι σήμερα πολλές επαφές του κ.Ψωμά και φιλάθλων κυρίως με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη κ. Σιδέρη, ο οποίος είναι αρκετά συνεργάσιμος. Ακούει με προσοχή και στηρίζει την όλη προσπάθεια, τόνισε ο κ. Ψωμάς. Υπάρχει όμως μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Ομως η προσπάθεια δεν έχει σταματήσει για την επανεκκίνηση του ΑΟΞ.

Εχουν κατατεθεί 800 περίπου αιτήσεις Ξανθιωτών (στο Cactus coffee του Μιχάλη Ρεκάρη) που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να γραφτούν μέλη στον ερασιτέχνη.

Είναι αδύνατον, όμως τους είπε ο κ. Σιδέρης να περαστούν αυτό το διάστημα τόσες πολλές αιτήσεις για γραφειοκρατικούς και τεχνικούς λόγους.

“Ετσι αποφασίσαμε να καταθέσουμε αρχικά 20 αιτήσεις. Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ούτε αυτές οι 20 έχουν περαστεί με διάφορες δικαιολογίες. Ζητάμε το καταστατικό, το νόμο που διέπει τον ερασιτέχνη” δήλωσε στο STAR 88,8 ο κ. Ψωμάς

-Δεν το έχετε το καταστατικό; Πότε θα το πάρετε;

“Με την τελευταία τροποποίηση του τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν το έχουμε. Θέλουμε να δούμε το νέο καταστατικό.Στην πολύχρονη ιστορία του ερασιτέχνη ΑΟΞ έχουν γίνει τρεις τροποποιήσεις.

Την επόμενη εβδομάδα,18 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με τον κ. Σιδέρη .

Στις 13 Οκτωβρίου καταθέσαμε τις 20 αιτήσεις και τις οποίες και παρέλαβε με σχετικό αποδεικτικό παραλαβής.Με βάση τον αθλητικό νόμο, με την παρέλευση 2 μηνών από την παραλαβή, οι αιτήσεις θεωρούνται αυτοδικαίως δεκτές. Είμαστε δηλαδή μέλη του ερασιτέχνη. Ομως η αναγνώριση μας θα πρέπει να γίνει κάπως επίσημα. Να κοινοποιηθεί κάποια δήλωσή μας που σημαίνει ότι, δικαιούμαστε να λαμβάνουμε γνώση εγγράφων, αποφάσεων, πρακτικών διοικητικών συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων του σωματείου.

Πρέπει να πάρουμε το καταστατικό και ο ερασιτέχνης ΑΟΞ ν’ ανοίξει. Να παύσει να λειτουργεί σαν ένα κλειστό μαγαζί, το οποίο τόσα χρόνια λειτουργούσε σαν μοχλός στήριξης στην ΠΑΕ Ξάνθη.”

-Αν δεν το πάρετε το καταστατικό σε ποιες ενέργειες θα προχωρήστε;

“Θα ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης μας ως μέλη και η όποια απαίτηση μας ενώπιον των δικαστικών αρχών για παραλαβή των σχετικών εγγράφων.”

-Ο ΑΟΞ θα επαναλειτουργήσει; Ομάδα θα έχουμε το 2023;

“Το 2023 θα έχουμε ομάδα.

Αρκεί να σταματήσουν ενέργειες που γίνονται μέσα στον ΑΟΞ χωρίς τη γνώση μας. Θα πρέπει να σταματήσουν τα εμπόδια για την επανεκκίνηση του ΑΟΞ. Δε συμφέρει πολλούς η επαναλειτουργία του ΑΟΞ, γιατί κανένας δε θέλει άλλον μέσα στα πόδια του.

Τόσα χρόνια, 30,  υπήρχε αδράνεια. Πως λειτουργούσε; Απλά για το γήπεδο και η ιστορία έδειξε για να ασκείται και μια πίεση στην ΠΑΕ. Δεν είναι τυχαίο, που το 2005 έχει υπογραφεί η πρώτη σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και του ερασιτέχνη. Τότε η ΠΑΕ μετεγκαταστάθηκε στα Πηγάδια. Εφυγε από το γήπεδο.

Εγώ είμαι αισιόδοξος για τον ΑΟΞ γιατί ξέρω τι συμβαίνει.”

– Αν όλα κυλήσουν ομαλά ο ΑΟΞ θα αγωνιστεί στην τοπική κατηγορία;

“Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος. Αν ήταν ενεργός ο ΑΟΞ θα ξεκινούσαμε από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Αυτοδικαίως θ’ αγωνιστούμε στην Α’ κατηγορία ΕΠΣ Ξάνθης.

Είμαι αισιόδοξος με την προϋπόθεση να μην τοποθετούνται εμπόδια και να σταματήσουν να γίνονται ενέργειες που βλάπτουν μόνο τον ΑΟΞ.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μπορείς να ξεγελάς λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρό, όχι όμως όλους για πάντα.

Τα ψέματα έχουν  τελειώσει.

Με την παραλαβή του καταστατικού, θα ξέρουμε ποιο είναι το διοικητικό συμβούλιο και ποια και πόσα είναι τα μέλη και θα συνεχίσουμε με τα διαδικαστικά.

Γνωρίζετε ότι ο ερασιτέχνης δεν έχει εγγραφεί στο άθλημα του ποδοσφαίρου στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης; Δεν συζητάμε για το μητρώο της ΓΓΑ. Δεν πρέπει να συνεχίζουμε να λέμε πόσο κακή διαχείριση γίνεται και να συνεχίζει ακόμη και σήμερα να λειτουργεί ο ΑΟΞ  σαν ένα κλειστό μαγαζί. Δεν πέθανε ο ΑΟΞ.

Μιλάμε για μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε για πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια στους Κοκκάλα, Πανόπουλο, Πιαλόγλου. Μιλάμε για μια ομάδα γνωστή και στην Ευρώπη.”

Η ΠΑΕ Ξάνθη υφίσταται; Τι θα συμβεί με την εκκαθάριση, το γηπεδο στα Πηγάδια, με το δικαστήριο του Βασίλη Παπαδημητρίου;

“Η προϋπόθεση για την οποιαδήποτε διεκπεραίωση που αφορά την ΠΑΕ, είτε έχει σχέση με την εκκαθάριση, είτε έχει σχέση με το γήπεδο, είναι ο ερασιτέχνης. Γιατί έχοντας από το νόμο το αντίστοιχο ποσοστό, έχοντας δώσει σήμα, χρώμα, επωνυμία στην ΠΑΕ, έχει έννομο δικαίωμα να κινήσει νόμιμη διαδικασία, καθίσταται άμεσα πρωταγωνιστής με τη λειτουργία της ΠΑΕ, να κινεί δηλαδή τη διαδικασία.

Η ΠΑΕ συνεχίζει να υπάρχει, μέχρι να διαγραφεί από το μητρώο. Ο ερασιτέχνης έχει μετοχές εκ του νόμου.  Απλά δεν αποδίδεται το μέρισμα των μετοχών γιατί ο ερασιτέχνης δεν έχει ενεργά τμήματα.”

-Πόσα είναι τα χρέη του ερασιτέχνη και πως θα ξοφληθούν;

“Τα χρέη του ΑΟΞ ακούγεται ότι είναι περίπου  70.000 – 80.000 ευρώ. Δεν είναι κάτι που πρέπει ν’ απασχολεί τον κόσμο.Είναι ένα ποσό που μπορεί να ρυθμιστεί και να εξοφληθεί.Δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τα οικονομικά.

Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει απορίες για τον ΑΟΞ. Γιατί τόσα χρόνια ο ερασιτέχνης ήταν στο σκοτάδι. Θα είναι ανοιχτός και θα επαναλειτουργήσει.”

Μπορείτε να τον ακούσετε στο αρχείο των εκπομπων (11/1) από το χρόνο 1.32.00
Πρωϊνη ενημέρωση (8-10) STAR 88,8 FM.

                                                ΚΓ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button