Δημόσια Διαβούλευση με την συμμετοχή 100 συμμετεχόντων μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, αποφοίτων, ανέργων, ΑμεΑ και εκπροσώπων από τοπικούς φορείς!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, η Δημόσια Διαβούλευση πάνω στο προσχέδιο του «Νεολαία ’17-‘27» Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, η Δημόσια Διαβούλευση πάνω στο προσχέδιο του «Νεολαία ’17-‘27» Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων.Μία διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect Κομοτηνής και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης/Εθνική Μονάδα ΣυντονισμούErasmus+ για τον τομέα Νεολαία –Eurodesk Ελλάδας και την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής.

Κατάμεστη η αίθουσα του ΞενοδοχείουChrisandEve υποδέχτηκε 100 συμμετέχοντες νέους, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, απόφοιτους, ανέργους και ΑμεΑ. Οι πολυσυλλεκτικές ομάδες των συμμετεχόντων εμπλουτίστηκαν με την συμμετοχή, τη γνώση και την εμπειρία ενεργών ανθρώπων της κοινωνίας της Κομοτηνής από φορείς και οργανώσεις. Συγκεκριμένα, ενεργό ρόλο διαδραμάτισαν στην Ομάδα 1 ο κύριος Φραντζής Αντώνης(Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης), στην Ομάδα 2 ο κύριος Σωτηρακόπουλος Νίκος(Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης και Γιατρός) και ο κύριος Φιλιππίδης Γεώργιος (Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»), στην Ομάδα 3 ο κύριος Μαυρόπουλος Ηλίας (Αστυνόμος Β’, Διοικητής Τ.Σ.Φ. Ιάσμου και Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ.), στην Ομάδα 4 ο κύριος Αγγελούσης Νίκος (Αντιπρύτανης Δ.Π.Θ. και Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ), στην Ομάδα 5 η κυρία Κοσμίδου Μαριγούλα (Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης), στην Ομάδα 6 ο κύριος Γκαράνης Γιάννης (Πρόεδρος ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής και Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Κομοτηνής) και την Ομάδα 7 ο κύριος Νταντανίδης Σάκης (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ» ).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και μία σύντομη τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κύριου Παπαγεωργίου Παυσανία, ο οποίος επισήμανε την σημαντικότητα της ημέρας, τόνισε την πρόθεση της Γενικής Γραμματείας να εντάξει την νεολαία σε όλη την διαδικασία διαμόρφωσης της εθνικής στρατηγικής για την Νεολαία ΄17-‘27, ενώ στην διάρκεια της εκδήλωσης συνομίλησε με πολλούς νέους ανταλλάσοντας μαζί τους απόψεις διά ζώσης. Έπειτα ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από την Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής ΠληροφόρησηςEuropeDirect  κυρία Λουίζα Σαλτσίδου, ενώ αμέσως μετά τον λόγο πήρε η κυρία Δώρα Γιαννάκη, ειδική σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα και Πολιτική Επιστήμων, η οποία προχώρησε σε μία ενδελεχή παρουσίαση του προσχεδίου, των στόχων και των υποστόχων του που εξέτασαν οι ομάδες καθώς επίσης παρουσίασε και την μεθοδολογία που ακολούθησαν στην διάρκεια των εργασιών.

Το πιο ουσιαστικό κομμάτι της διοργάνωσης ξεκίνησε  όταν οι νέοι κλήθηκαν να συνεργαστούν σε ομάδες, μαζί με τους φορείς, σε στρογγυλά τραπέζια αναλαμβάνοντας μία θεματική η κάθε ομάδα. Οι θεματικές στις οποίες εργάστηκαν ήταν: 1) αξιοπρεπής εργασία και επιχειρηματική ανάπτυξη των νέων, 2) υγεία, Πρόνοια και Ευεξία, 3) ενίσχυση της συμμετοχής των Νέων στη δημοκρατική ζωή, 4) προαγωγή της αυτονομίας και ανεξαρτησίας των Νέων και διευκόλυνση της μετάβασής τους στην ενήλικη ζωή, 5) ποιοτική εκπαίδευση, 6) φιλική και ανοικτή προς τους νέους κοινωνία και 7) μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των νέων.Τα αποτελέσματα των εργασιών παρουσιάστηκαν από τον Rapporteur της κάθε ομάδας, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν, να συμπληρώσουν τις παρατηρήσεις τους είτε να διαφοροποιηθούν από τα συμπεράσματα κάθε ομάδας εργασίας  κατά την διάρκεια του «AGORA».

Η διοργάνωση αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποτέλεσε την αρχή των επισκέψεων της Γενικής Γραμματείας σε άλλες πέντε (5) πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας στους Νέους το Βήμα να ακουστεί η φωνή τους και να επηρεάσουν πολιτικές σε ζητήματα που τους αφορούν άμεσα.

Η δική μας συμβουλή προς τους νέους ανθρώπους είναι να επιδιώκετε αυτά που γίνονται για εσάς να γίνονται ΜΕ ΕΣΑΣ!

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button