Εκδηλώσεις

«O Μακεδονικός Αγώνας και οι Πελοποννήσιοι Μακεδονομάχοι»

Εκδήλωση του Συλλόγου Πελοποννησίων Ν. Ξάνθης επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης των 120 ετών από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα

Την 4η Μαρτίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ν. Ξάνθης «ο Γέρος του Μωριά» διοργάνωσε εκδήλωση επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης των 120 ετών από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα με θέμα: «ο Μακεδονικός Αγώνας και οι Πελοποννήσιοι Μακεδονομάχοι».

Σε μια κατάμεστη από περίπου 120 άτομα αίθουσα οι εξαίρετοι ομιλητές, Δρ. Γεώργιος Γκοβέσης, κα Νικολέττα Κουτσομιχάλη και π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης (Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου), παρουσίασαν με αναλυτικό και γλαφυρό τρόπο τις ρίζες και τα αίτια του Μακεδονικού Αγώνα, τη σημασία του για το Ελληνικό Έθνος και τη συμβολή των εκ Πελοποννήσου οπλαρχηγών και οπλιτών. Ιδιαίτερα συγκινητική και ενημερωτική ήταν η παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, ο οποίος αφού συνεχάρη τους ομιλητές, αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα και προσωπικές εμπειρίες που αφορούσαν τον Μακεδονικό Αγώνα και το ζήτημα της Μακεδονίας γενικότερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αθανάσιος Καρλής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button