Ειδήσεις

Εντουάρντο: “Εύχομαι να μείνουμε για μεγάλο διάστημα στις πρώτες θέσεις”

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος μέσος της Ξάνθης, Εντουάρντο, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την εκπληκτική πορεία της νέας του ομάδας, την εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός.
Ο Κίκο Ραμίρεθ πέρασε τον Εντουάρντο στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και βοήθησε την Ξάνθη να φθάσει στη νίκη (0-1) στη Ριζούπολη, πέμπτη σε έξι ματς.
Ο 26χρονος Βραζιλιάνος μέσος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού από την Μπράγκα – όπως είχε αποκαλύψει το 24ο Ευαγγέλιο – φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Έλα στο λαό σου” με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό.
Μίλησε για την εκπληκτική πορεία του ΑΟΞ, την εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για την πορεία της Ξάνθης:
“Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη η αρχή. Ακόμη και για εμάς είναι έκπληξη. Αλλά δουλεύουμε όλοι για να φθάσουμε εδώ που έχουμε φθάσει. Εύχομαι να μείνουμε για μεγάλο διάστημα εκεί”.

Για την εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα:
“Έχει δυσκολίες στην εφαρμογή του. Ο σκοπός του είναι να βοηθά στη λήψη της σωστής απόφασης, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα. Δεν είναι μόνο αποφάσεις υπέρ της Ξάνθης, έχουν ληφθεί με τη χρήση του κι αποφάσεις κατά της Ξάνθης. Είναι και φυσιολογικό νομίζω, γιατί στην Ελλάδα βρίσκεται στα πρώτα του βήματα”.

Για την αλλαγή εικόνας της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο:
“Ο προπονητής μας είπε από την αρχή να βγούμε να παίξουμε μπάλα. Στη διάρκεια του ματς κατάλαβε ότι μπορούσαμε να βγούμε μπροστά και να χτυπήσουμε το ματς. Πίστεψε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Μας το πέρασε κι εμάς αυτό”.

Για τις εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα:
“Γνώριζα για τις ελληνικές ομάδες, έβλεπα τα ματς των ομάδων που έπαιζαν στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν ακόμη και παίκτες πιο τεχνίτες σε σχέση με την Πορτογαλία. Είναι ισορροπημένο πρωτάθλημα και μου αρέσει”.

Για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λάρισας:
“Είναι πολύ κακός αγωνιστικός χώρος. Το μόνο που σκέφτεσαι εκεί είναι να τελειώσεις το ματς σώος και αβλαβής. Ελπίζω να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος για να μην περάσουν κι άλλες ομάδες αυτό που περάσαμε κι εμείς”.

Μπορεί να γίνει η Ξάνθη η… Λέστερ της Ελλάδας:
“Πρέπει να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε το πρότζεκτ μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να το πετύχουμε. Θα δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε”.

Για την καλύτερη ομάδα που έχει δει στο διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας:
“Έχω δει πολλά ματς από το ελληνικό πρωτάθλημα, νομίζω ότι η καλύτερη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Ατομικά είναι δύσκολο να ξεχωρίσω, σίγουρα υπάρχουν παίκτες ποιότητας, αλλά δεν θυμάμαι τα ονόματά τους”.

Για τη συνεργασία του με τον Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ και το εάν πίστευε ότι ο Πορτογάλος θ’ άφηνε τον Δικέφαλο για τη Σπόρτινγκ:
“Ο Αμπέλ είναι μεγάλος προπονητής, δούλεψα μαζί του κι έχω να πω τα καλύτερα γι’ αυτόν. Δεν έχω να πω πολλά για την πρόταση της Σπόρτινγκ, γιατί δεν ξέρω και πολλά για το ζήτημα. Αλλά ξέρω ότι ο Αμπέλ είναι επαγγελματίας και δεν θα άφηνε ποτέ τον ΠΑΟΚ όσο έχει συμβόλαιο για καμία ομάδα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button