Η ΞΑΝΘΗ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

-Στα χέρια θα πιανόταν ο Γκσπουρνιγκ με τον Βάλλα λόγω του γκολ του Ιβιτς! -Σ’ ένα ακόμα παιχνίδι πρόβλημα στο γκολ και τη δημιουργία φάσεων -Πάνω από δύο μπαλιές δεν μπορούσαν να αλλάξουν οι παίκτες της ομάδας μας -Πάρτε έτοιμους παίκτες το Δεκέμβρη για να ελπίζουμε για το κύπελλο -Οπως και με τον Αρη χάσαμε στις καθυστερήσεις. Λογικό όταν η ομάδα από την αρχή του αγώνα κλείνεται πίσω… -Φεύγει και ο Γκσπουρνιγκ τον Δεκέμβριο; -Πόσο στοίχισε ο Ιορδανός; -Γιατί αντικαταστάθηκε ο Αμπένα; -Βαρεθήκαμε να βλέπουμε Που και Σουάνη… -Να δούμε και τον Στιβαρ;

Ένα γκολ του Βλάνταν Ίβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ, που δυσκολεύτηκε απέναντι στην κλειστή άμυνα της Ξάνθης.


Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει κάτι σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς δεν δημιουργήθηκαν αξιόλογες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Όλη η ουσία του αγώνα ήταν στο τελευταίο μισάωρο, όταν έγιναν καλές φάσεις και στις δύο εστίες, αλλά οι επιθετικοί, τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της Ξάνθης, ήταν αναποτελεσματικοί.


Τελικά μία ωραία σέντρα του Λίνο από αριστερά και μία καρφωτή κεφαλιά του Ίβιτς, που… τρύπησε την άμυνα  ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στο “δικέφαλο”, που βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Οι συνθέσεις των ομάδων     


ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς (68′ Κρέσιτς), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Λίνο, Φωτάκης (75′ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια (49′ Κουτσιανικούλης), Ίβιτς, Σνάουτσνερ


Ξάνθη (Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Πόι, Αλ Σαΐφι (66′ Αμπένα, 89′ Ζίεντσουκ), Τζάγκι, Σταθάκης, Σουάνης (84′ Λιαπάκης), Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Στρμπα


Κίτρινες κάρτες: Λίνο – Παπαδημητρίου, Στρμπα, Τζάγκι


Διαιτητής: Γ. Δαλούκας (Θεσσαλίας)


Βοηθοί: Α. Καρατζίκας (Αθηνών), Ι. Τουμπακάρης (Αθηνών)


            Με μια ματιά  


Το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο για τον ΠΑΟΚ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο το τρίποντο απέναντι σε μια Ξάνθη, που από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε τη διάθεσή της για αμυντικό παιχνίδι.


Μάλιστα οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Παπαδημητρίου και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ. Ο “δικέφαλος του Βορρά” συνέχισε να απειλεί με μακρινά σουτ των Σορλέν και Τσιρίλο, που δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.


Η πρώτη πραγματικά δύσκολη στιγμή για την εστία του Αυστριακού σημειώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Φωτάκης μπήκε από δεξιά στην περιοχή της Ξάνθης και έβγαλε παράλληλη μπαλιά με στόχο τον Παπάζογλου, αλλά ο Βάλλας πετάχτηκε και με προβολή έδιωξε την μπάλα, που πέρασε πολύ κοντά από το αριστερό δοκάρι.


Ένα ακόμα μακρινό σουτ, με δράστη αυτή τη φορά τον Σνάουτσνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο στο 40ό λεπτό, για να κάνει αισθητή την παρουσία της και η Ξάνθη δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Πόι από δεξιά επιχείρησε μία σέντρα-σουτ που δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Χαλκιά.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος, καθώς ένας από τους πιο δραστήριους παίκτες του, ο Βιεϊρίνια, δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού, με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Κουτσιανικούλη.


Ωστόσο η αλλαγή αυτή, αν και αναγκαστική, ωφέλησε τους γηπεδούχους που μέσα στο δίλεπτο 56′-57′ απείλησαν δύο φορές την εστία του Γκσπούρνινγκ. Στην αρχή ο Αυστριακός “διάβασε” την κάθετη πάσα του Λίνο για τον Ίβιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ίβιτς πάσαρε με το κεφάλι στον Παπάζογλου, ο οποίος υπό πίεση μέσα στην περιοχή πλάσαρε άουτ.


Η επόμενη καλή ευκαιρία ανήκε στην ομάδα μας με τον Στρμπα στο 66′ να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Πόι, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Ωστόσο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη φάση, με συνέπεια να αντικατασταθεί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της Super League (μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) από τον Ντάριο Κρέσιτς.


Όσο κι αν συνέχισε να πιέζει ο ΠΑΟΚ, η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήταν για λογαριασμό της Ξάνθης, όταν σε μια αντεπίθεση στο 71′ ο Πόι βρήκε εξαιρετικά τον Αμπένα, που είχε περάσει στο παιχνίδι λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Καμερουνέζος ξεμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι προσπάθησε να πλασάρει τον Κρέσιτς, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω του.


Η απάντηση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε στο 85′ με τον Μουσλίμοβιτς να πασάρει κάθετα στον Κουτσιανικούλη, ο οποίος απέναντι στον Γκσπούρνινγκ δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τον νίκησε στο τετ-α-τετ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ξάνθης να βρεθεί πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Πόι από αριστερά μπήκε μόνος του στην περιοχή, αλλά πλάσαρε πάνω στον Κρέσιτς.


Ό,τι δεν κατάφερναν οι παίκτες των δύο ομάδων με πλασέ και σουτ, το πέτυχε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με το κεφάλι ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο μέσος του ΠΑΟΚ, μετά από σέντρα του Λίνο από αριστερά, πήρε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε την μπάλα, η οποία όμως είχε περάσει τη γραμμή της εστίας και ο διαιτητής Δαλούκας έδειξε τη σέντρα.


Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι και έτσι ο ΠΑΟΚ, όπως στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, πήρε το τρίποντο χάρη σε γκολ του Σέρβου.



Συνέντευξη Τύπου


Φερνάντο Σάντος


(προπονητής ΠΑΟΚ):


 “Νομίζω ότι ήταν ένα χαρακτηριστικό παιχνίδι με μία ομάδα που ήθελε να κερδίσει και μία που δεν ήθελε να χάσει. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή του παιχνιδιού. Εμείς το περιμέναμε αυτό. Ξέραμε ότι και οι 11 ποδοσφαιριστές της Ξάνθης θα ήταν πίσω από τη σέντρα. Πραγματικά η Ξάνθη το έκανε αυτό. Είναι φυσικά μία επιλογή της ομάδας αυτής και μπορούμε να πούμε ότι στην αμυντική της λειτουργία ήταν πολύ καλή. Ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσε με καλή ανάπτυξη και κυρίως από τα άκρα να μπει στην περιοχή.


Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κλασικές ευκαιρίες. Στο τέλος οι καλύτερες ευκαιρίες που είχαμε ήταν όταν η Ξάνθη ανέβαινε λίγο για να παίξει και γίνονταν από μέρους μας βαθιές μπαλιές κυρίως προς τον Βιεϊρίνια που δύο φορές δεν μπόρεσε στο τσακ να πάρει την μπάλα. Η Ξάνθη δεν έφτασε καθόλου κοντά στα καρέ μας. Στο δεύτερο ημίχρονο αναγκαστήκαμε να κάνουμε την αλλαγή του Βιεϊρίνια και ήταν λογικό να ανοίξει το παιχνίδι από το άγχος και την φούρια του ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ. Η Ξάνθη σε αντεπιθέσεις δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες. Από την πλευρά μας και εμείς είχαμε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ. Με τον Κουτσιανικούλη, τον Παπάζογλου, σε περιπτώσεις που επίσης η μπάλα περνούσε κοντά από την εστία της Ξάνθης.


Το γκολ στο τέλος ήταν καρπός της θέλησης και της αποφασιστικότητας των παικτών. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Το γκολ δικαίωσε τις προσπάθειες μας γιατί θεωρώ ότι μόνο μία ομάδα ήθελε να κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο αυτό το ματς. Αυτό δεν αφαιρεί από την Ξάνθη την προσπάθεια που έκανε. Είχε καλή αμυντική λειτουργία, οργάνωση, πλάνο, όμως θεωρώ ότι η νίκη είναι κάτι παραπάνω από δίκαιη”.



Γιάννης Μαντζουράκης


(προπονητής Ξάνθης):


“Έμεινα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Δουλέψαμε πάνω σε ένα πλάνο το οποίο το ακολούθησαν πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε την υπεροχή. Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή 65% και οχτώ κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε να παίξουμε και νομίζω ότι μπορούσαμε να φύγουμε με αποτέλεσμα, δεδομένου ότι κάναμε τις τρεις καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα, με εξαίρεση την κλασική φάση του Κουτσιανικούλη. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος κέρδισε τρία κόρνερ, ένα από αυτά όμως ήταν και το μοιραίο. Με τις αλλαγές είχαμε λάθος θέσεις. Στην αλλαγή της μπάλας δεν υπήρχε παίκτης να βγει στο Λίνο. Δουλέψαμε τον τελευταίο καιρό πολύ καλά. Στα παιχνίδια με Άρη και ΠΑΟΚ είναι κρίμα το γεγονός πως χάνουμε βαθμούς στην εκπνοή. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την προσπάθειά του. Νομίζω ότι σιγά-σιγά θα γίνουμε δυνατοί και στα εκτός έδρας παιχνίδια”.


Για τη λογομαχία που υπήρξε στο τέλος με τον Γκσπούρνινγκ είπε: “Πάντα υπάρχουν αυτά στο τέλος μέσα στην ένταση. Είχε δώσει εντολή ο τερματοφύλακας να μαρκάρει κάποιος παίκτης εκεί. Έφυγε όμως από την θέση του για να δώσει κατεύθυνση και έτσι δεχθήκαμε το γκολ”.


Για τη λογική των δικών του αλλαγών τόνισε: “Ο Στρμπα έχει μεγάλη φθορά τελευταία με τα ταξίδια και έχει και πρόβλημα. Όμως έχει μία ποιότητα και εγώ τον θέλω στην ομάδα. Μπορεί να κάνει την διαφορά και είδατε ότι έχασε δύο ευκαιρίες. Επίσης θέλαμε έναν παίκτη να ακολουθήσει τον Ίβιτς, κάτι που δεν έκανε ο Αμπένα”.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Γκαρσία: “Πράγματι ήταν μία νίκη που ήρθε δύσκολα, καθώς οι αντίπαλοι ήρθαν να παίξουν αμυντικά. Ήταν όμως πολύ σημαντικό ότι κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και πήραμε τη νίκη”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ που ακολουθεί σε δύο αγωνιστικές: “Εγώ δεν είμαι η διοίκηση. Είμαι ποδοσφαιριστής. Όμως νομίζω ότι ίσως να ήρθε η ώρα να μην παίξουμε στην Αθήνα. Να οργανώσει η διοίκηση ένα φιλικό εκείνη τη μέρα ή μια καλή προπόνηση, παρά να παίξουμε εκεί. Εγώ προτιμώ να μείνω σπίτι γιατί θα μας κλέψουν σίγουρα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει όλα τα άλλα ματς εκτός από αυτά στην Αθήνα γιατί ούτως ή άλλως δεν θα μας αφήσουν γιατί υπάρχουν άλλοι παράγοντες. Φυσικά μιλάω για τη διαιτησία”, τόνισε ο Ουρουγουανός αναφερόμενος στη διαιτησία που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Κρέσιτς: “Είναι πολύ σημαντικό ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Πιέσαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να βάλουμε κάποιο γκολ. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και τελικά καταφέραμε να το πετύχουμε έστω και στο τέλος. Εγώ έπαιξα 20 λεπτά κρατώντας το “μηδέν” και ο Χαλκιάς 70 λεπτά και έκανε το ίδιο. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει αυτή τη νίκη”.


Γκσπούρνινγκ: “Είναι κρίμα που δεχθήκαμε γκολ στο τέλος. Δεν μπορεί να είναι κανείς χαρούμενος γι’ αυτό”, ενώ για το επεισόδιο με τον Βάλλα μετά το γκολ, δήλωσε: “Ο Βάλλας είναι φίλος. Πάνω στον αγώνα γίνονται αυτά. Περασμένα ξεχασμένα”.



 


 


ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ


ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ


Τον Ολυμπιακό Βόλου θα υποδεχτεί η ομάδα μας για το κύπελλο Ελλάδας με στόχο τη νίκη-πρόκιση στην προημιτελική φάση.


Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μοναδικός τυχερός στην κλήρωση της επόμενης φάσης του Κυπέλλου Hellas online. Οι “πράσινοι” θα αντιμετωπίσουν τον Πιερικό σε νοκ-άουτ παιχνίδι στην έδρα τους. Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης-Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός-Καβάλα, τα σημαντικότερα παιχνίδια.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Πανσερραϊκού (που άφησε εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό) με τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες, ενώ οι δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής που δίνουν το “παρών” στους “16”, Καλλιθέα και Τρίκαλα, θα παίξουν μεταξύ τους, οπότε μία από τις δύο θα βρεθεί στους “8”


* Οι αγώνες της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθούν, βάσει προγράμματος, στις 13 και στις 20 Ιανουαρίου 2010.


* Οι αγώνες (μέχρι την ημιτελική φάση) είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν δεν προκύψει ούτε τότε ο νικητής, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.


* Οι ομάδες που βγήκαν πρώτες κατά την κλήρωση είναι γηπεδούχες.


Τα ζευγάρια


Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα


Καλλιθέα-Τρίκαλα


Άρης-Αστέρας Τρίπολης


Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ


SKODA Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου


Παναθηναϊκός-Πιερικός


Λεβαδειακός-Καβάλα


Θρασύβουλος-Πανιώνιος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button