Αγωνία εργαζόμενου της ΣΕΠΕΚ για το μέλλον των συνεταιριστικών εργοστασίων

Κύριε Διευθυντά, παρακολουθώντας τον τοπικό τύπο και βλέποντας κατά καιρούς σε μερίδα αυτού, δημοσιεύματα που αναφέρονται στο κλείσιμο των Συνεταιριστικών Εταιρειών και μη βλέποντας καμία αντίδραση, αποφάσισα να τοποθετηθώ.

 


Κύριε Διευθυντά, παρακολουθώντας τον τοπικό τύπο και βλέποντας κατά καιρούς σε μερίδα αυτού, δημοσιεύματα που αναφέρονται στο κλείσιμο των Συνεταιριστικών Εταιρειών και μη βλέποντας καμία αντίδραση, αποφάσισα να τοποθετηθώ.


Ονομάζομαι Καρασακαλίδης Βασίλειος και έχω το προνόμιο να εργάζομαι στη ΣΕΠΕΚ. Κάνοντας χρήση της δεύτερης ιδιότητάς μου, ως εργαζομένου, γιατί όπως είναι γνωστό, έχω και την άκρως τιμητική ιδιότητα, αυτή του Πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΣΕΠΕΚ, για την οποία, ως γνωστόν, έχω εκφράσει κατά το παρελθόν την άποψη ότι είναι ένα στολίδι στην περιοχή και ένας γίγαντας που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη.


Η αγωνία μου λοιπόν για το τι μέλει γενέσθαι αλλά και η εργασιακή μου συνείδηση, με ώθησαν να εκφράσω τη γνώμη μου, στη συγκεκριμένη στιγμή, ως εργαζόμενος.


Προσωπικά, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία στα δημοσιεύματα και στην τεράστια δύναμη του Τύπου και του λόγου, διότι τούτος επηρεάζει, δελεάζει αλλά και κατευθύνει μεγάλες μάζες του λαού, λειτουργώντας ως γνωστόν και με την ιδιότητα του τέταρτου πόλου εξουσίας.


Δε γνωρίζω βέβαια, κύριε Διευθυντά, αλλά θα ήθελα να μάθω, αν αυτά είναι προσωπικές απόψεις των εκάστοτε δημοσιογράφων ή διασταυρωμένες πληροφορίες και αποφάσεις, οι οποίες έχουν ήδη εκληφθεί εν αγνοία των εργαζομένων.


Η αγαπημένη μας πόλη, κύριοι, θυμίζω ότι είχε και έχει το προνόμιο (το οποίο τείνει να γίνει θλιβερό), να διατηρεί έξι Συνεταιριστικά εργοστάσια, τα οποία έθρεψαν και άντρωσαν στρατιές εργαζομένων, προσφέροντας και συμβάλλοντας παράλληλα και στην οικονομική ανάπτυξή της διότι ως γνωστόν, εργαζόμενοι, οικονομικά εύρωστοι, συνιστούν πάντα, πόλη ανθούσα και ευημερούσα.


Όσο λοιπόν, κύριε Διευθυντά, αυτά τα εργοστάσια είχαν μία σταθερότητα, η οποία συνέβαλε θετικά στην οικονομία της πόλης, η σημερινή αστάθεια που υπάρχει λειτουργεί και ως ντόμινο, έχοντας την ανάλογη αρνητική επίπτωση. Είναι γνωστό ότι η πόλη μας μαστίζεται από πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας, τα οποία καθημερινά αυξάνονται.


Τώρα λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, όσο ποτέ άλλοτε, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ούτως ώστε “ει δυνατόν” να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Κατά συνέπεια, το κλείσιμο των εργοστασίων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις που γίνονται στα διάφορα στέκια, θα επιδεινώσει την ήδη κακή κατάσταση, δημιουργώντας μία ακόμη νέα στρατιά ανέργων.


Είναι ανάγκη λοιπόν, κύριε Διευθυντά, τα εργοστάσια αυτά, αλλά και όλα τα άλλα της πόλης μας, να διαφυλαχτούν ως κόρη οφθαλμού, ούτως ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και το δημιουργικό τους έργο.


Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και να εγγυηθούμε αυτήν την πορεία, διότι πιστεύω, πίστη και θέση αισιόδοξος, ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.


Σ’ αυτή την προσπάθεια, η βοήθεια του Ξανθιώτικου λαού και της κοινής γνώμης, θα είναι σημαντική, αγκαλιάζοντας τα εργοστάσια αυτής της περιοχής και ηθικά, δίνοντας την ανάλογη ψυχολογική ανάταση στους εργαζόμενους, αλλά και υλικά, προτιμώντας όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα που κατασκευάζονται και παράγονται στο Νομό μας.


Κύριε Διευθυντά, επιτρέψτε σε μας τους ρομαντικούς, κόντρα στην πεζότητα της εποχής μας, το δικαίωμα του αγώνα, της ελπίδας, της αγωνίας, της προσπάθειας αλλά και της μόνιμης αναζήτησης ενός καλύτερου, σίγουρου αλλά και ευτυχέστερου αύριο.


Και πιστέψτε με, η προσπάθειά μας θα είναι αμείωτη ως την επίτευξη του στόχου μας.


Σε αντίθετη περίπτωση και αν οι εξελίξεις είναι αρνητικές, πράγμα το οποίο απεύχομαι, τούτες θα με βρουν μπροστά τους και με τις δυο μου ιδιότητες, του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΣΕΠΕΚ, αλλά και του εργαζομένου.


Κύριε Διευθυντά, σας ευχαριστώ για την κατανόηση και την καταχώρηση του κειμένου, το οποίο φέρει την υπογραφή μου, διατηρώντας βέβαια το δικαίωμα της επανατοποθέτησης εάν κρίνω ότι αυτό είναι απαραίτητο.


 



ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button