ΣΑΜΑΡΑΣ 46,65% ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 41,80% ΨΩΜΙΑΔΗΣ 11,53%

Τον Αντώνη Σαμαρά ανέδειξε πρόεδρο της Ν.Δ. η κομματική βάση, με ποσοστό 50,18% έναντι 39,76% της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,6% του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με ελάχιστα τμήματα να υπολλείπονται της καταμέτρησης, μέχρι αυτή τη στιγμή, σε όλη τη χώρα.

Τον Αντώνη Σαμαρά ανέδειξε πρόεδρο της Ν.Δ. η κομματική βάση, με ποσοστό 50,18% έναντι 39,76% της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,6% του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με ελάχιστα τμήματα να υπολλείπονται της καταμέτρησης, μέχρι αυτή τη στιγμή, σε όλη τη χώρα.


Στο Νομό Ξάνθης ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε την πρωτιά λαμβάνοντας ποσοστό 46,65% έναντι 41,80% της Ντόρας Μπακογιάννη και 11,53% του Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Χαρακτηριστικό του μεγάλου αυτού πολιτικού και οργανωτικού εγχειρήματος ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, η οποία έδωσε από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση τον αρχηγό που επιθυμούσε η βάση στο τιμόνι της παράταξης.


Ενδεικτικό της αθρόας προσέλευσης μελών και φίλων της Ν.Δ, που εγγράφηκαν στο κόμμα κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, είναι πως δεν κάμφθηκε ούτε όταν εμφανίστηκαν τεχνικές αδυναμίες στο ηλεκτρονικό σύστημα, οι οποίες σε κάποιες περιοχές της χώρας ταλαιπώρησαν τα μέλη και τις εφορευτικές επιτροπές εκλογικών τμημάτων.


 



Με Σαμαρά η επόμενη


 μέρα στη Νέα Δημοκρατία


Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών για την ανάδειξη της νέα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.


Η εκλογική αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τη μεγάλη συμμετοχή, αλλά και τα τεχνικά προβλήματα.


Ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ο πρώτος πρόεδρος της ΝΔ που εκλέγεται από τη βάση, κάτι που του δίνει την πολιτική δύναμη για να προχωρήσει σε αλλαγές στο κόμμα.


Με καταμετρημένο το 72,6% λαμβάνει 50,1%, έναντι 39,7% της Ντόρας Μπακογιάννη. Ακολουθεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10,6%.


Συγχαρητήρια στον νέο αρχηγό έδωσαν τηλεφωνικώς η Ντόρα Μπακογιάννη και μέσω γραπτής επιστολής ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.


Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στις εκλογές για την ανάδειξη της νέα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Σε όλη τη χώρα λειτούργησαν 1.584 εκλογικά τμήματα, ενώ σε 8 χώρες της Ευρώπης στήθηκαν 64 εκλογικά τμήματα.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι άνθρωποι που ψήφισαν ξεπέρασαν τους 600.000, ενώ σχεδόν οι μισοί έγιναν μέλη του κόμματος μόλις χθες.


 


ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


 



Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς, τους πολίτες της Ξάνθης για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, τους εθελοντές που συνέβαλλαν στην διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών και όλους αυτούς που στήριξαν την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά και έδωσαν μάχη για το τελικό θετικό αποτέλεσμα.


Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά ακολουθεί το συνέδριο για τον καθορισμό Αρχών, Θέσεων και Απόψεων με σκοπό να οδηγήσουν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη σε πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική κοινωνία.


Ευχαριστούμε ακόμη μια φορά από τα βάθη της καρδιάς μας για το σθένος, την αξιοπρέπεια και το ήθος σας και σας καλούμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί στον αγώνα για το καλό της παράταξης και του τόπου μας.    


ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button