ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Κινδυνεύει ο στόλος των πενήντα νέων λεωφορείων του ΚΤΕΛ με κατάσχεση από τους πιστωτές των μετόχων λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους προς τις τράπεζες ελέω οικονομικής κρίσης και αδυναμίας της πολιτείας να πληρώσει τα οφειλόμενα στους επαγγελματίες από την μεταφορά των μαθητών. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από την νέα σχολική περίοδο οι μαθητές να μην μεταφερθούν στα σχολεία τους.

Κινδυνεύει ο στόλος των πενήντα νέων λεωφορείων του ΚΤΕΛ  με κατάσχεση από τους πιστωτές των μετόχων λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους προς τις τράπεζες ελέω οικονομικής κρίσης και αδυναμίας της πολιτείας να πληρώσει τα οφειλόμενα στους επαγγελματίες από την μεταφορά των μαθητών. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από την νέα σχολική περίοδο οι μαθητές να μην μεταφερθούν στα σχολεία τους.


 


ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ


 


Ένα σενάριο τρόμου παίζεται στο ΚΤΕΛ Ξάνθης αυτή την περίοδο αν η πολιτεία δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις των περασμένων χρόνων  προς τους επαγγελματίες οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους και η μεταφορά των μαθητών από την νέα σχολική περίοδο είναι ζήτημα αν υλοποιηθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Γεωργιάδη τα πενήντα νέα λεωφορεία που προστέθηκαν στον στόλο  κινδυνεύουν με άμεση κατάσχεση από τις τράπεζες οι οποίες έχουν δανείσει στους μετόχους  για την αγορά τους.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο των μετόχων του ΚΤΕΛ Ξάνθης Θέμη Γεωργιάδη τα αυτοκίνητα που έχουν αλλαχθεί φτάνουν τα πενήντα και έχουν αγοραστεί με δάνεια από τράπεζες και πήραν οι μέτοχοι προσωπικά τα οποία αποπληρώνουν κάθε τρίμηνο. «Το όλο θέμα όμως ξεκινάει από την αποπληρωμή των δρομολογίων το οποίο ποσόν ξεπερνάει τα 2,5 εκ ευρώ. Είναι φυσικό όταν μια μικρή εταιρεία σαν την δική μας έχουμε να λαμβάνουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό από το δημόσιο δεν πληρώνουμε και τους μετόχους μας».


Ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει ότι αν η πολιτεία δεν πληρώσει τα μαθητικά κάποιοι από τους μετόχους θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις στις τράπεζες. «Αυτό το σενάριο δεν θέλω να το σκεφτώ καθόλου γιατί πιστεύω ότι θα μας δώσουν κάποια λεφτά. Ευελπιστώ δηλαδή να μας δώσουν κάποια λεφτά για να πάρει μία ανάσα η επιχείρησή μας».


Εύλογα πλέον μπαίνει το ερώτημα αν η πολιτεία ανταποκριθεί έστω και σε ένα μέρος των υποχρεώσεών της αν αποσοβηθεί ο κίνδυνος και η εταιρεία πάρει κάποια ανάσα και η υπεύθυνη θέση του προέδρου των μετόχων του ΚΤΕΛ, αντιλαμβανόμενος την σκληρή οικονομική πραγματικότητα που περνά η χώρα είναι συγκαταβατικός λέγοντας ότι: «Εμείς δεν ζητούμε από την πολιτεία να μας πληρώσει όλο το ποσό. Έστω και το μισό αν μας το καταβάλουνε, πιστεύω ότι θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».


 


ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΜΟΝΟ…ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ


 


 


Από την  επαφή με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Κόκλα και την παρέμβαση της Ομοσπονδίας τους βγαίνει το συμπέρασμα ότι το θέμα είναι αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο στον προϋπολογισμό του για πρώτη φορά υπάρχει εγγραφή  το ποσό των 90 εκ ευρώ για όλη την Ελλάδα, άγνωστο βέβαια αν υπάρχουν τα λεφτά, για παλιές χρήσεις. Κάτι τουλάχιστον που δίνει την ελπίδα στους επαγγελματίες ότι το θέμα δεν πήγε στις καλένδες. «Δηλαδή, διευκρινίζει ο κ. Γεωργιάδης, για μαθητικά εδώ και τρία χρόνια που δεν έχουμε πληρωθεί. Δίνουνε κάποιο ποσό αλλά τα τιμολόγια που κόβονται κάθε τρίμηνο δεν μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό με αποτέλεσμα να έχει διογκωθεί».


 


ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ;


 


Με δεδομένο ότι η σχολική χρονιά σε δύο μήνες τελειώνει, μπαίνει το ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να διακοπούν τα δρομολόγια; Ο κ. Γεωργιάδης με την ευαισθησία που δείχνουν κάθε φορά απέναντι στην κοινωνία και την μαθητιώσα νεολαία είναι κάθετος, τονίζοντας πώς τα λεωφορεία μεταφέρουν και τα δικά τους παιδιά στα σχολεία αναφέρει: « Προχθές ήμουν στην Ομοσπονδία και συνομίλησα με τον πρόεδρο τον κ. Φάτσιο και μετά από πολύωρη σύσκεψη, για τον λόγο ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων πανελλήνια είναι κάθετα αντίθετοι με την συμπεριφορά της πολιτείας και ακούγονται πολλές φωνές για την διακοπή της μεταφοράς των μαθητών, παρ όλα αυτά όμως επεκράτησε η ευαισθησία μας απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας και ιδιαίτερα στους νέους όχι δεν θα διακοπεί η μεταφορά μέχρι να τελειώσει η εκπαιδευτική περίοδος αλλά αν μέχρι την λήξη της σχολικής περιόδου δεν μας δώσουν κάτι από τα οφειλόμενα λυπάμαι που το λέω όμως μετά τον  Σεπτέμβριο θα αδυνατήσουμε να μεταφέρουμε τους μαθητές στα σχολεία τους. Δεν θα μπορέσουμε να τους κουβαλήσουμε».


Ευχής έργο λοιπόν η πολιτεία να σκύψει πάνω σε αυτό το ευαίσθητο πρόβλημα παρ’ όλη  την  οικονομική  δυσκολία που αντιμετωπίζει.  Γιατί αν η εικόνα ενός κράτους που δεν σέβεται τους πολίτες του καταγραφεί στο μυαλό των αυριανών ενεργών πολιτών  το μόνο σίγουρο είναι ότι με την σειρά τους δεν θα το σεβαστούν.


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Alexpavlikianos@gmail.com


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button