Συνελήφθη βιβλιοπώλης-

Βιβλιοπώλης της Ξάνθης συνελήφθη προχθες το απόγευμα γιατί πουλούσε, σύμφωνα με την αστυνομία, ιδιόχειρες σημειώσεις 22χρονης φοιτήτριας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που αφορούσαν μάθημα της Πολυτεχνικής Σχολής , χωρίς τη συγκατάθεση της με το ποσού των 0,03 ευρώ ανά σελίδα.

 


Βιβλιοπώλης της Ξάνθης συνελήφθη προχθες το απόγευμα γιατί πουλούσε, σύμφωνα με την αστυνομία, ιδιόχειρες σημειώσεις 22χρονης φοιτήτριας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που αφορούσαν μάθημα της Πολυτεχνικής Σχολής , χωρίς τη συγκατάθεση της με το ποσού των 0,03 ευρώ ανά σελίδα.


Οι σημειώσεις, 72 σελίδες συνολικά, κατασχέθηκαν ενώ ο 43χρονος βιβλιοπώλης μετά την προανάκριση που διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας, θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης


 



“Σύσκεψη  για την αντιμετώπιση του φαινομένου


της εισαγόμενης και  για λόγους ξένους


 προς τις κοινωνικές ανάγκες επαιτείας”


Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 και ώρα 13:00, πραγματοποιήθηκε, στη Νομαρχία Ξάνθης, σύσκεψη, μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεωργίου Παυλίδη, με θέμα “Αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στον Νομό Ξάνθης”.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, οι αρμόδιοι Αντινομάρχες, καθώς και οι αρμόδιοι με το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης και των Διευθύνσεων Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχίας Ξάνθης.


Συζητήθηκε εκτενώς εις βάθος το πρόβλημα της επαιτείας σε όλες του τις πτυχές και συμφώνησαν οι συμμετέχοντες ότι πρόκειται για φαινόμενο διαρκώς εντεινόμενο, που οφείλεται κυρίως σε περιορισμένο αριθμό επαιτών (ΡΟΜ), προερχομένων από τη γειτονική Βουλγαρία. Εκτιμήθηκε ότι στην πλειοψηφία είναι περιπτώσεις, ξένες προς την κοινωνική ανάγκη, επαιτείας, που επιβαρύνουν την κοινωνία και την εικόνα του Νομού μας, ο οποίος ήδη αντιμετώπιζε τοπικές καταστάσεις μικρής κλίμακας.


Με στόχο την μείωση του φαινομένου, αποφασίσθηκαν συγκεκριμένες δράσεις και εντατικοποίηση-αυστηροποίηση των έλεγχων εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως, προστασία της ανηλικότητας και των ατόμων με αναπηρία από επιτήδειους, σύμφωνα με την υπάρχουσα κειμένη νομοθεσία, συνεργασία με τις υπηρεσίες πρόνοιας, διαχωρισμός των καταστάσεων κοινωνικής ανάγκης από την κατ’ επάγγελμα ή οργανωμένη επαιτεία, καθώς και υποβολή προτάσεων ευέλικτης και αποτελεσματικής νομοθετικής αντιμετώπισης.


Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε:


“Η κοινωνική ευαισθησία των πολιτών και των φορέων του Νομού μας σε καταστάσεις που χρήζουν κοινωνικής στήριξης είναι μεγάλη. Στο Νομό μας καταβάλλονται, μόνον από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, επιδοτήσεις προνοιακής μορφής ετησίως ύψους πλέον των 11.000.000 ευρώ. Υποστηρίζουμε και διαχωρίζουμε, όμως, την υποστηρίξιμη κοινωνική ανάγκη, από την επαιτεία που την προτάσσει για άλλους λόγους.


Ζητούμε την στάση ευθύνης απ’ όλους. Από την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα νομοθετικού και κοινωνικού περιεχομένου εθνικής κλίμακας, προς τις δέουσες κατευθύνσεις. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί στην διάσταση της κατάχρησης της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών από συγκεκριμένες ομάδες.


Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου”.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button