“πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”

Θα πωληθούν από τις συστημικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν τέσσερις φορές, με χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι έλληνες πολίτες, στο 20 με 30% της αξίας, τα επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

Δε θα γίνει καμία συζήτηση τραπεζών – δανειοληπτών, ώστε να βρεθεί φόρμουλα, να κουρευτούν κατά το αντίστοιχο ποσό 70 – 80% ή μικρότερο ποσοστό οφειλής.

Που είσαι Αλέξη που έλεγες ότι κανένα σπίτι σε τραπεζίτη, καμία κατοικία και κανένα επιχειρηματικό δάνειο σε distress funds, στους γύπες των αγορών.

Θα πωληθούν από τις συστημικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν τέσσερις φορές, με χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι έλληνες πολίτες, στο 20 με 30% της αξίας, τα επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

Δε θα γίνει καμία συζήτηση τραπεζών – δανειοληπτών, ώστε να βρεθεί φόρμουλα, να κουρευτούν κατά το αντίστοιχο ποσό 70 – 80% ή μικρότερο ποσοστό οφειλής.

Που είσαι Αλέξη που έλεγες ότι κανένα σπίτι σε τραπεζίτη, καμία κατοικία και κανένα επιχειρηματικό δάνειο σε distress funds, στους γύπες των αγορών.

Και όπως λέει ο λαός μας “πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”.

Τουτέστιν, μπροστά σε αυτά που βιώνουμε, αυτά που έρχονται, ασφαλιστικό, φορολόγηση αγροτών κ.λ.π. θα ρίξουν την κοινωνία στα τάρταρα, νοκ άουτ στο καναβάτσο.

 

 

 

Εν μέσω κρίσης φαντάζει προκλητικότατη η προσπάθεια υλοποίησης αυξήσεων, έστω και σε βάθος χρόνου, στους δημοσίους υπαλλήλους.

Είναι μια νέα προσπάθεια δημιουργίας “κομματικών στρατών” στο μη παραγωγικό και με αγκυλώσεις δημόσιο τομέα, από τη συγκυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά(;) ή η συγκυβέρνηση προσπαθεί εναγωνίως ν’ αλλάξει την πολιτική ατζέντα συζήτησης από τα οικονομικά προβλήματα και τα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει κατ’ απαίτηση των τροϊκανών;

Οποιες κι αν είναι οι ενδόμυχες κυβερνητικές σκέψεις, άμεσα θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις της.

Το ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έρχεται σε επαφή με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ενημερώνει υποχρεώνοντάς τους να υπερψηφίσουν τα μέτρα που έρχονται, δείχνει τη δυσκολία υλοποιησής τους.

Τα προβλήματα της Θράκης είναι πολλά και χρειάζονται άμεσες, αποτελεσματικές και εθνικές λύσεις που θα κληθούν να υπερασπιστούν οι βουλευτές της Θράκης.

Ιδού πεδίο δόξης αγώνων λαμπρό κύριε βουλευτές της Θράκης.

 

 

 

Ενώ η χώρα καίγεται η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται άμεσα να καταθέσει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο για να ρυθμίζει και να μας επιβάλει το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

Θα ψηφιστεί και από αρκετούς βουλευτές της αντιπολίτευσης και έτσι άμεσα και αποτελεσματικά η συγκυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα μας λύσει όλα τα προβλήματα οικονομικά, ανεργία, ασφαλιστικό, μεταναστευτικό, εθνικό κ.α.

Είχαν δεν είχαν, μας τη φόρεσαν την κουδούνα, αναφωνούσε ο μεγάλος έλληνας κωμικός, εκ Διακοφτού ορμώμενος, Διονύσης Παναγιαννόπουλος..

Βίον ανθόσπαρτον και καλούς “υιοθετημένους απογόνους” λένε κάποιοι σήμερα.

Και με ρωτούν οι αγρότες μας γιατί το κράτος δεν τους κοιτάζει κατάματα, δε βρίσκει χρόνο για τα δικά τους υπαρξιακά, πραγματικά προβλήματα.

Μα φυσικά γιατί ασχολείται με πιο σοβαρά προβλήματα και με τις “ανησυχίες” μερίδας ελλήνων πολιτών.

Που να βρεθεί χρόνος και για σας αγρότες μας…

Εδώ καράβια χάνονται… και το μαλλί χτενίζεται…

 

Το όνειρο του κερδοσκόπου βρήκε την υλοποίηση του στη χώρα μας μετά το ξεπούλημα των τραπεζών και τη συμφωνία με την τετρανδρία για τον ερχομό, επίσημα και με βούλα, των distress funds, για τα κόκκινα δάνεια των ελλήνων πολιτών.

Η σεισάχθεια που ευαγγελίζονταν και οι παραινέσεις της μη πληρωμής των στεγαστικών δανείων από το ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης, θα τις επωμιστούν οι έλληνες δανειολήπτες.

Εχουμε σαν κοινωνία αναλάβει την υποχρέωση και το οικονομικό βάρος των τεσσάρων ανακεφαλαιοποιήσεων των ελληνικών τραπεζών, αξίας πολλών δις ευρώ, κάποιοι τις ανεβάζουν στο ύψος των 200 δις ευρώ, όταν για τη “διαγραφή” των κόκκινων δανείων το ποσό είναι στα 100 δις ευρώ.

Στη χώρα μας και στο πολιτικό ελληνικό σύστημα “ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε”.

Κάποτε λέγαμε “καλώς μας ήρθε το δολάριο” σήμερα κάποιοι θα πανηγυρίζουν αναφωνώντας “καλώς μας ήρθατε distress funds”.

 

 

 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, μισθολογικών ρυθμίσεων και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας (τρίτο μνημόνιο) δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Δόθηκε, με την ψήφο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το πράσινο φως στα distress funds να εγκατασταθούν στη χώρα μας και να ξεκινήσει το μεγάλο πάρτι.

Τι έχουν να πουν στους συμπολίτες μας οι τρεις βουλευτές του νομού που υπερψήφισαν τα νομοσχέδια;

Θα κοιμούνται ήσυχοι;

Η σαν τον υπουργό κ. Σπρίντζη θα μας πουν, ότι, το ψήφισαν με πόνο καρδιάς;

Και στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Όταν θα ξεκινήσει το πάρτι για τα distress funds και οι κηδείες για τους δανειολήπτες, δε θέλουμε κροκοδείλια δάκρυα και φτηνές και ανούσιες δικαιολογίες.

Τα μεγάλα ΟΧΙ έδωσαν προοπτική στις κοινωνίες και άνοιξαν διάπλατα τους δρόμους της ανάπτυξης και των μεγάλων αλλαγών προς όφελος των κοινωνιών.

 

 

 

Η απουσία της Λαϊκής Ενότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο, τα εσωκομματικά προβλήματα της ακέφαλης Νέας Δημοκρατίας, η Δημοκρατική  Συμπαράταξη πολύ λίγη ν’ αντιμετωπίσει δυναμικά και αποτελεσματικά τη συγκυβέρνηση και η Ενωση Κεντρώων με αλλοπρόσαλλες πολιτικές θέσεις, έχουν δώσει έναν αέρα υπεροχής στον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του.

Μας έχει λείψει η πληθωρική, μεστή, συνταγματική παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η σταθερή και ήρεμη πολιτική δύναμη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η απουσία τους, βούτυρο στο ψωμί του πρωθυπουργού και του μόνιμου υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου.

 

 

 

Ηταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάϊδαρος και αποστράβωσε, λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button