Άρθρα

Συζήτηση με την κατοχική Τουρκία ;

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος της Τουρκίας και συγκυβερνήτης- συνέταιρος των Γκρίζων Λύκων,  από το βήμα του  οργανισμού του οποίου τα ψηφίσματα, αλλά και τους εκπροσώπους του, όταν δεν τους απειλεί με μπουλντόζες, τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, απαίτησε τα εξής:  να αναγνωρίσει ο ΟΗΕ την ανεξαρτησία των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και να συνάψει διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με το ψευδοκράτος. Επιπλέον   ο ηγέτης της κατοχικής Τουρκίας από το ίδιο βήμα σε πρωτοφανή κατάχρηση και παραβίαση της διπλωματικής- πολιτικής αβρότητας, στρεψοδίκησε λέγοντας ότι περιμένει από την  ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο «να τηρεί στάση ουδετερότητας», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι το προφίλ αυτής της δύναμης «έχει πληγεί» και ότι κινδυνεύει να πληγεί ακόμη περισσότερο! (Τι εννοούσε άραγε , αφού όλος ο πλανήτης είδε τους εποίκους να τραμπουκίζουν  τη δύναμη του ΟΗΕ; )

Ακόμη προσδοκώντας και άλλα οφέλη, χωρίς να αναλαμβάνει όπως  κάνει για χρόνια καμία υποχρέωση , συνέχισε  να παίζει το γνωστό ρόλο της Τουρκίας στο μεταναστευτικό,  ζητώντας (απαιτώντας καλύτερα)  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να τηρήσει τις υποχρεώσεις έναντι της Τουρκίας,  τις οποίες  θα πρέπει να εκπληρώσει , ενώ μίλησε και για αμφίθυμη συμπεριφορά την οποία θα πρέπει να εγκαταλείψει. Σε μετάφραση περισσότερα λεφτά από όλους για να συνεχίζω να εκβιάζω και να στέλνω στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο, όσους, απ΄όπου  και όποτε θέλω.

Τέλος ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγαπημένο σύμμαχό του, το Αζερμπαϊτζάν,   λέγοντας ότι «το Καραμπάχ είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν», κατηγορώντας την Αρμενία ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις ιστορικές ευκαιρίες που της δόθηκαν. Δηλαδή να συνθηκολογήσει,  αποδεχόμενη τη Γενοκτονία και την εθνοκάθαρση…..

Στο τέταρτο βιβλίο του, ο Ηρόδοτος αναφέρεται στους Πέρσες που ζητούσαν «γην καί ύδωρ» απ’ τις πόλεις και τους λαούς που τους παραδίδονταν και ειδικότερα στην απάντηση του Βασιλιά Ιδαθύρσου των Σκυθών προς τον Βασιλιά Δαρείο. Στο πέμπτο βιβλίο, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει για τον Δαρείο ο οποίος στέλνει αγγελιαφόρους οι οποίοι ζητούν «γην και ύδωρ» από τον Βασιλιά Αμύντα των Μακεδόνων, ενώ στο έκτο βιβλίο, αναφέρεται στους αγγελιαφόρους που φτάνουν σε όλη την Ελλάδα που ζητούν την παράδοσή της με τις συμβολικές αυτές λέξεις.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα με το σχεδιασμό, την οργάνωση και την εκτέλεση της Γενοκτονίας από το Οθωμανικό κράτος και στη συνέχεια από το σωβινιστικό καθεστώς του δασκάλου του Χίτλερ Μουσταφά Κεμάλ ξεκίνησε το σχέδιο εξαφάνισης του Ελληνισμού της Ιωνίας, του Πόντου, της Θράκης, της Καππαδοκίας. Στη συνέχεια η Τουρκία εξελισσόμενη σε ένα μόρφωμα με φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία, επεδίωξε και κατάφερε να εξαφανίσει τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Τενέδου και της Ίμβρου με μεθόδους Ολοκαυτώματος ,  καταλήγοντας σε «Νύχτες Κρυστάλλων» («Σεπτεμβριανά»), οικονομικό στραγγαλισμό και απελάσεις, ενώ η Κύπρος ήταν αυτή που δέχτηκε εν τέλει και τη στρατιωτική έκφραση του τουρκικού κρατικού και παρακρατικού μορφώματος.

Το Αιγαίο, η Κύπρος και η Θράκη αποτελούν πλέον το σχετικό Τουρκικό επεκτατικό δόγμα με θεωρίες και πρακτικές για «Γαλάζια Πατρίδα» και «Στρατηγικό βάθος» που είναι αντιγραφή και εξέλιξη της θεωρίας του ζωτικού χώρου του Χίτλερ και των Ναζί. Συνεπώς η παρούσα κατάσταση με προβολή τα ενεργειακά, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το μεταναστευτικό, την υφαλοκρηπίδα, τον εναέριο χώρο και μία σειρά από  ζητήματα- απαιτήσεις που προβάλλει η Τουρκία,  δεν είναι παρά η μετεξέλιξη των παραπάνω σημαντικών θεμάτων εθνικής κυριαρχίας που όπως γνωρίζουμε οδήγησε στον ακρωτηριασμό κρατών προς εξευμενισμό του θηρίου και στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις σφαγές και στην απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας.

Εδώ και καιρό τίθεται ως μοναδική οδός, για τον Ελληνικό λαό, τόσο στην Αθήνα και τη Λευκωσία, όσο και στη Διασπορά, ότι  πρέπει να γίνει συζήτηση για την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο, ότι πρέπει να δοθεί λύση στην Κύπρο, με βάση τη νομιμοποίηση της κατοχικής Τουρκίας. (Μάλιστα οι προτροπές αυτές επαναλαμβάνονται από θλιβερές φιγούρες, οι οποίες ενδεδυμένες ακαδημαϊκές και πολιτικές τηβέννους,  λειτουργώντας ως πλασιέ της Άγκυρας, προετοιμάζουν την κοινή γνώμη ποικιλοτρόπως…..) Έτσι με δηλώσεις όπως «και οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα στο Αιγαίο, να μην είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο, το Καστελόριζο ανήκει στην ανατολική Μεσόγειο, και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει, μπορεί να γίνει συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο, μπορεί στη Χάγη να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα κερδίσουμε της Ρόδου, έχει σύνορα η θάλασσα, η Ελλάδα μικρή Οθωμανική επαρχία, μόνο μία λύση υπάρχει στην Κύπρο, αυτή της Ομοσπονδίας» και άλλα συναφή γίνεται η ανάλογη προετοιμασία.

 

Ο Ελληνισμός οφείλει και πρέπει να προστατεύσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα, την εθνική του κυριαρχία,  χωρίς εκπτώσεις. Η αυτονόητη πολιτική και διπλωματική πρωτοβουλία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, χωρίς καμία συζήτηση με την Τουρκία με το αυτονόητο. Δηλαδή την πλήρη άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε όλη την επικράτεια, σε όλον τον Ελληνισμό. Από τον Έβρο και το Καστελλόριζο, έως την Αμμόχωστο και την Κερύνεια.

Έως τη στιγμή, όπως είπε και ο Μενέντεζ, που θα φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο, έως ότου  η Τουρκία  γίνει μία κανονική χώρα, χωρίς πειρατείες και  χωρίς εγκληματικές ενέργειες, έως ότου η χώρα αυτή θα κυβερνάται από δημοκράτες  και όχι από ένα συνεταιρισμό δήθεν πολιτικών  με  φασίστες -δολοφόνους, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι, κανείς δεν έχει την εξουσιοδότηση στην Αθήνα και τη Λευκωσία, να διαπραγματευτεί  με την Τουρκία οτιδήποτε.   Καμία υποχώρηση, καμία συζήτηση λοιπόν με τη κατοχική Τουρκία, όχι στη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, αποτροπή της καθημερινής εισβολής στη Θράκη και το Αιγαίο, όχι στην ομοσπονδία στην Κύπρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button