ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Ο Φώτης Καραλίδης υποδέχθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο της Αντιπεριφέρειας,  τους Ολυμπιονίκες της Ξάνθης, μαθητές του ειδικού σχολείου της Γενησέας  και συνεχάρη τους ίδιους, την προπονήτρια τους και φυσικά το διευθυντη, σε μία λιτή εκδήλωση.

 Ο Μεχμέτ ήταν ένας από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Γενησέας που έφεραν το χρυσό και δηλώνει ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του και την βράβευση του στους αγώνες special Olympics. Είπε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση ήταν πάρα πολλά.

Ο Φώτης Καραλίδης υποδέχθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο της Αντιπεριφέρειας,  τους Ολυμπιονίκες της Ξάνθης, μαθητές του ειδικού σχολείου της Γενησέας  και συνεχάρη τους ίδιους, την προπονήτρια τους και φυσικά το διευθυντη, σε μία λιτή εκδήλωση.

 Ο Μεχμέτ ήταν ένας από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Γενησέας που έφεραν το χρυσό και δηλώνει ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του και την βράβευση του στους αγώνες special Olympics. Είπε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση ήταν πάρα πολλά.

 ο άλλος βραβευμένος μαθητής ο Ρετζιάν, δηλώνει ότι θα ήθελε να ξανασυμετάσχει σε αυτή την παγκόσμια διοργάνωση.

Η κ. Σίπκα Χρυσούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια φυσικής αγωγής στο ΕΕΕΚ Γενησέας, ανέφερε ότι συναποφάσισαν με το διευθυντή κ. Ψωμακέλη να συμμετάσχουν σε αυτή την παγκόσμια διοργάνωση και θεωρεί μεγάλη  τιμή τη συμμετοχή των δύο παιδιών από την Ξάνθη, τονίζοντας πώς η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη. Τα παιδιά είχαν ένα χρυσό στο διπλό και στο μονό ένα χρυσό και ένα ασημένιο. Θεωρεί σημαντικό το αποτέλεσμα για το Σχολείο και την Ξάνθη γενικότερα όπου ανάμεσα από τα 200 άτομα, τα Ξανθιωτάκια έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.

Τόνισε ότι ακόμη και για τους ίδιους τους προπονητές ήταν μία πολύ μεγάλη εμπειρία, ευελπιστεί να μην αγγίξει η οικονομική κρίση τον τομέα των special Olympics  και ευχήθηκε στους επόμενους αγώνες το σχολείο να συνεχίσει να συμμετάσχει και να φέρει αυτά τα αποτελέσματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Καραλίδης συνεχάρει τα παιδιά και τους δασκάλους για τη μεγάλη επιτυχία και θεώρησε σημαντικό το γεγονός των χρυσών μεταλλίων που έφεραν στην Ξάνθη από τη διοργάνωση των secial Olympics. Συνεχάρει τους γονείς, τους καθηγητές και τους προπονητές για αυτό το τόσο σημαντικό αποτέλεσμα.  Θεώρησε ότι αυτό το παράδειγμα θα προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο στον αθλητισμό που είναι το μέσο για να αναδειχθεί η προσωπικότητα αυτών των παιδιών και φυσικά η ενσωμάτωση τους στην κοινωνία.  Χαρακτήρισε το θέμα περιφερειακού ενδιαφέροντος και όχι μόνο της αντιπεριφέρειας αλλά παρ όλα αυτά δήλωσε ότι η συμπαράσταση στον αγώνα που κάνει το σχολείο και οι μαθητές αλλά ιδιαίτερα οι αθλητές είναι δεδομένη.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στη φιλοξενία που παραχώρησε το Ειδικό σχολείο της Γενησέας στο αντίστοιχο της Κύπρου, όπου η αντιπεριφέρεια συμμετείχε και ενίσχυσε την όλη προσπάθεια. “Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με το διευθυντή του σχολείου και θα συνδράμουμε σε ότι και αν μας ζητήσουν”.

Δεσμεύθηκε σε ότι αφορά τη δημιουργία του νέου σχολείου πώς  θα συνδράμουν σε ότι αφορά στο ΕΣΠΑ και θα στηρίξουν τον δήμο Αβδήρων σε αυτήν την προσπάθεια της απόκτησης ενός νέου σχολικού συγκροτήματος.

Τέλος τόνισε ότι μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, θα οργανωθεί εκδήλωση προς τιμήν των δύο Ολυμπιονικών, μεταφέροντας τις ευχές του στους εμπλεκομένους και δεσμεύθηκε για αυτήν την εκδήλωση στο πλαίσιο της Περιφέρειας. “Η πεμπτουσία αυτής της επιτυχίας, είπε,  είναι που δείχνει ότι όταν υπάρχει θέληση ψυχής και πάνω από όλα στήριξη, ομόνοια σε αυτό που θέλουν να πετύχουν, σίγουρα το πετυχαίνουν και  παρ’ όλες τις δύσκολες οικονομικές αντιξοότητες, νομίζω ότι μπορούμε και τότε ακόμη να ανταπεξέλθουμε με δύναμη ψυχής και ομόνοια και να περάσουμε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Είμαστε λαός που όταν θέλει μπορεί και αυτά τα παιδιά είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα προς μίμηση”.

 

Μ. Ψωμακέλης

“Ανεπανάληπτη” χαρακτήρισε την επιτυχία ο διευθυντής του Ειδικού σχολείου κ. Ψωμακέλης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των παιδιών και της καθηγήτριας της φυσικής αγωγής του σχολείου του. Ευχαρίστησε τον κ. Καραλίδη για τη βοήθεια που προσέφερε και θα προσφέρει στο σχολείο. “Πριν από τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια και δεν ξέραμε καλά καλά τι είναι το μπάτμιντον,  πήγαμε στους πανελλήνιους κάναμε κάποιες επιτυχίες και φέτος η σχολική χρονιά του 2010 -11 ξεκίνησε με το χρυσό του Μεχμέτ στους Πανελλήνιους και τώρα η μέγιστη επιτυχία με τα δύο χρυσά στους Παγκόσμιους αγώνες. Θα μας μείνει αξέχαστη. Είναι μία επιτυχία που δύσκολα επαναλαμβάνεται. Εμείς εκείνο που μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα κρατήσουμε ψηλά το άθλημα.  Η ομάδα μας αποτελείται από δέκα παιδιά, ετοιμάζουμε με τη βοήθεια της γυμνάστριας και άλλα παιδιά  για να μπορέσουμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες και στο μέλλον”.

Τέλος ο κ. Ψωμακέλης αναφέρθηκε στο πρόβλημα των καθηγητών οι οποίοι ασχολούνται με αυτό το ζήτημα και οι οποίοι είναι αναπληρωτές. Είναι σοβαρό αυτό το πρόβλημα ανέφερε και δεν γνωρίζουν αν συνεχισθεί με τον επόμενο ή επόμενη γυμναστή -στρια το ίδιο έργο. “Υπάρχει πρόβλημα. Η συγκεκριμένη δασκάλα δεσμεύθηκε ότι θα προτιμήσει  το ίδιο σχολείο και ελπίζουμε να είναι εδώ”.

Α. ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button