Φώτης Καραλίδης “Ανατροπή των λανθασμένων αντιλήψεων”

Παρουσία πλήθος φίλων και ψηφοφόρων, στελεχών της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, υπεύθυνο για Μακεδονία-Θράκη και Βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη, αλλά και του επικεφαλής του συνδυασμού “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”, υποψήφιου περιφερειάρχη Α.Μ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Φώτη Καραλίδη, στην οδό 40 Εκκλησιών 1-3.

    Παρουσία πλήθος φίλων και ψηφοφόρων, στελεχών της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού  Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, υπεύθυνο για Μακεδονία-Θράκη και Βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη, αλλά και του επικεφαλής του συνδυασμού “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”, υποψήφιου περιφερειάρχη Α.Μ-Θ, Άρη Γιαννακίδη,  πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Φώτη Καραλίδη, στην οδό 40 Εκκλησιών 1-3.



    Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στη δεύτερη επίσημη εκδήλωση μετά την παρουσία του ψηφοδελτίου του, εμφανώς αισιόδοξος από τα μέχρι τώρα θετικά μηνύματα του προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού του, υπογράμμισε για άλλη μια φορά τις βασικές αρχές και άξονες του προγράμματός του για το νομό και έστειλε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης όλων των Ξανθιωτών, προκειμένου την 7η Νοεμβρίου να επιτευχθεί η ανατροπή λανθασμένων αντιλήψεων και πολιτικών και ν’ ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο αύριο.  



Οι στόχοι και οι προγραμματικές θέσεις


  Έχοντας στο πλευρό του το Σωκράτη Ξυνίδη, ο Φώτης Καραλίδης επανέλαβε ότι στόχος είναι η νίκη και ανατροπή της αρνητικής πορείας της περιοχής και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο “Καλλικράτη” για τον οποίο πάλεψαν χρόνια να γίνει πράξη, θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


    “Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας και να έρθουμε κόντρα στην καθημερινότητα, την αδράνεια και τη μιζέρια.(…) Παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα υλοποιήσιμο συνολικό για όλο το νομό, που ανοίγει παράθυρο στο αύριο, και το οποίο αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο, που απευθύνεται στους συμπολίτες μας όλους, οι οποίοι θα συμπράττουν με τη συμμετοχή τους στην τελική διαμόρφωσή του.(…) Κλείνουμε την πόρτα στις αλαζονικές συμπεριφορές και δηλώνουμε ότι θέλουμε την Ξάνθη πρωταγωνίστρια και συμπρωταγωνίστρια στην Περιφέρεια και όχι ουραγό…”, ήταν κάποιες από τις επισημάνεις που έκανε ο κ. Καραλίδης  μέσα από την ομιλία του.


   Μάλιστα άσκησε κριτική και στην νυν νομαρχιακή αρχή για την αποτυχία ένταξης έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς  ο νομός Ξάνθης έχει μόνο το 8% από το κομμάτι του ΕΣΠΑ που αναλογεί στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.


  Σε ότι αφορά τους άξονες του προγράμματός του, στηρίζονται μεταξύ άλλων στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη.



Σταυροδρόμι λαών & πολιτισμών


   Με το μήνυμα της ενίσχυσης της ενιαίας περιφερειακής συνείδησης, η οποία θα ενώνει και δε θα διαιρεί τους πέντε νομούς της  Περιφέρειας Α.Μ-Θ, ο Φώτης Καραλίδης παρουσιάζοντας τις βασικές του προτάσεις πάνω στην οικονομία, την ανάπτυξη, την υγεία, την επιχειρηματικότητα  και στις κοινωνικές δομές, επανέλαβε χαρακτηριστικά “σχεδιάζουμε συντονισμένα και περιφερειακά, υλοποιούμε τοπικά”.


   Μεταξύ των προτάσεων που παρουσίασε είναι η δημιουργία ειδικών ζωνών κινήτρων, η ίδρυση Κέντρων Καινοτομίας-Έρευνας και Απασχόλησης, η δημιουργία  Ενεργειακού Γραφείου Α.Μ-Θ, η αναδιάρθρωση της περιφερειακής οικονομίας με διαβούλευση των παραγωγικών φορέων, η προώθηση συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών (ΣΔΙΤ) για την υλοποίηση έργων, η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, η δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου, καθώς και η ενίσχυση των  αγροτών και  προώθηση νέων καλλιεργειών.


  Τέλος ο Φώτης Καραλίδης υποσχέθηκε την εκπόνηση ενός στρατηγικού πλαισίου ανάπτυξης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής.



Αισιόδοξοι για τη νίκη Γιαννακίδης-Ξυνίδης


   Το θετικό κλίμα που εισπράττει από τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής-Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εξορμήσεων του, επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Άρης Γιαννακίδης, κατά το σύντομο χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Φώτη Καραλίδη.


   “Μεταφέρω μήνυμα νίκης από παντού. Συνυπογράφουμε ένα συμβόλαιο τιμής και εμπεδώνουμε μια ενιαία περιφερειακή συνείδηση. Μέσα από ένα δημοκρατικό-αναπτυξιακό προγραμματισμό, στη νέα χωροταξία, στη νέα γεωγραφία, στη νέα οικονομία, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θέλουμε να αποτελέσει η καρδιά του εθνικού κράτους. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι ένα εργαλείο για να πάμε  μπροστά. Η νίκη θα είναι μεγάλη, ιστορική. Θα είναι πρωτόγνωρη για όλους μας”.


   Το ίδιο αισιόδοξος και βέβαιος για την επικράτηση του ψηφοδελτίου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, εμφανίστηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης.


  “Είμαστε εδώ όλοι για να φωνάξουμε ότι η υπόθεση του Καλλικράτη είναι πολύ βαριά για να την αφήσουμε στα χέρια αυτών που δεν μπόρεσαν να εντάξουν  ένα  έργο. Είμαστε εδώ για να ξαναστήσουμε την  Ελλάδα σε γερά θεμέλια.


  Έχοντας πλήρη επίγνωση, πιστεύω ότι η νίκη θα είναι από την πρώτη Κυριακή. Βάλτε τα δυνατά σας και εδώ στις 7 Νοεμβρίου για να πανηγυρίσουμε. Φώτη τράβα μπροστά είμαστε όλοι εδώ”.


  Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των 14 υποψηφίων συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.


Δέσποινα Γκούμα    


Σχετικά Άρθρα

Back to top button