Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2012

Για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έδωσε δυναμικό παρών στην Τουριστική έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 22 έως τις 25 Νοεμβρίου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας έσμιξαν οι Δήμοι, οι τουριστικοί φορείς, οι εμβληματικές δράσεις αλλά και η γαστρονομία.

Για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έδωσε δυναμικό παρών στην Τουριστική έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 22 έως τις 25 Νοεμβρίου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας έσμιξαν οι Δήμοι, οι τουριστικοί φορείς, οι εμβληματικές δράσεις αλλά και η γαστρονομία.

Πολύβουο, πολύχρωμο μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινο, από το ζεστό χαμόγελο των στελεχών της Περιφέρειας, των Δήμων αλλά και των ανθρώπων του επιχειρείν, στο χώρο του περιπτέρου υποδεχτήκαμε εκατοντάδες επισκέπτες. Τους κεράσαμε κρασί, τους «φιλέψαμε» με παραδοσιακές γεύσεις και τους γλυκάναμε με κουραμπιέδες και γλυκά.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ήταν πρωταγωνιστής στη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο που βραβεύτηκε πρώτη από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που επισκέφτηκε και το χώρο του περιπτέρου.

Ο Δήμος Παγγαίου, με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Περιφέρεια, παρουσίασε το εντυπωσιακό δρώμενο του «Αράπη» από τον ομώνυμο Σύλλογο Νικήσιανης, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Οφρυνίου προσέφερε παραδοσιακές προϊόντα.

Ο Δήμος Δράμας με την Ονειρούπολη, τις χαριτωμένους μασκότ (Χιονούλη και Ταραντούλη) αλλά και το μακιγιάζ, συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους καλώντας τους στη Δράμα τις γιορτές.

Δεκάδες επισκέπτες συμμετείχαν στην κλήρωση για δωρεάν διαμονές που πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων Θάσου.

Οι υπεύθυνοι από την Σαμοθράκη και τη Δαδιά ενημέρωναν και έδιναν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό γι’ αυτές τις πανέμορφες και μοναδικές περιοχές της Περιφέρειάς μας.

Παρόντες στην έκθεση και στο περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ήταν όλοι οι πρόεδροι των ενώσεων ξενοδόχων ενώ τα στελέχη της Περιφέρειας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παράλληλες δράσεις τις έκθεσης (συνέδριο για τον Θρησκευτικό Τουρισμό κ.α.) αλλά και να συνομιλήσουν με Τουριστικούς πράκτορες ειδικά από τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Στη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν το περίπτερο της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οι Αντιπεριφερειάρχες Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο από την Υπουργό Τουρισμού, ενώ στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στις τουριστικές δυνατότητες της Περιφέρειας μας και στο στόχο «Τουρισμός δώδεκα μήνες τον χρόνο», ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης και στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Παπακοσμάς με αφορμή την συμμετοχή της Περιφέρειας στην ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ έκανε την παρακάτω δήλωση: «Με βήματα σταθερά και μεθοδικά και σε άριστη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους του Τουρισμού προβάλουμε την Περιφέρειά μας.

Η στοχευόμενη μας παρουσία στις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπη αποδίδει καρπούς. Η αξιοποίηση νέων μορφών προβολής, όπως το διαδίκτυο η φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, έχει βάλει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στους προορισμούς των επισκεπτών από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Παράλληλα αναδεικνύουμε τις μοναδικές φυσικές μας ομορφιές, το πολιτιστικό μας απόθεμα, τα τοπικά μας προϊόντα, την ποικιλία των γεύσεων.

Όμως το ισχυρό μας Πλεονέκτημα είναι οι άνθρωποι της Περιφέρειας, το ζεστό τους χαμόγελο, οι γνώσεις τους και η φροντίδα για τον επισκέπτη αποτελούν στοιχεία μοναδικά για ευχάριστες διακοπές. Η συλλογική προσπάθεια συνεχίζεται, ο τουρισμός είναι η κινητήρια δύναμη για την αναστροφή του κλίματος στην οικονομία. Μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button