THIS IS ..MBEEEEE*

Στο προεκλογικό του πρόγραμμα το 2006 ο νυν Δήμαρχος κ. Στυλιανίδης (στο οποίο έντυπο η δική του φωτογραφία επαναλαμβάνεται 41 φορές) αναφέρει μεταξύ των άλλων την προμήθεια ειδικών ποδηλάτων (εμπνεόμενος από το πρόγραμμα URBIKE στα πλαίσια του ΙΝΤΕRREG III C) από τον Δήμο Ξάνθης για την περιπολία των αστυνομικών της Δημοτικής αστυνομίας αλλά και άλλων για παραχώρηση σε πολίτες χρήστες του δημοτικού parking.

Στο προεκλογικό του πρόγραμμα το 2006 ο νυν Δήμαρχος κ. Στυλιανίδης (στο οποίο έντυπο η δική του φωτογραφία επαναλαμβάνεται 41 φορές) αναφέρει μεταξύ των άλλων την προμήθεια ειδικών ποδηλάτων (εμπνεόμενος από το πρόγραμμα URBIKE  στα πλαίσια του ΙΝΤΕRREG III C) από τον Δήμο Ξάνθης για την περιπολία των αστυνομικών της Δημοτικής αστυνομίας αλλά και άλλων για παραχώρηση σε πολίτες χρήστες του δημοτικού parking.


Αντ’ αυτών, όλοι γνωρίζουμε για την προμήθεια πανάκριβου πολυτελούς τζιπ, το οποίο για κάποιο διάστημα αράχνιαζε στο δημοτικό παρκινγκ! Και για τα υπόλοιπα ποδήλατα ουδείς γνωρίζει! Στο έντυπο μάλιστα αναφέρονταν ότι ήδη προμηθεύτηκε τα ανωτέρω ποδήλατα. Κρίνω μάλιστα σκόπιμο και το αναφέρω αυτό δημόσια προκαλώντας τους από τους υπευθύνους μια απάντηση (βεβαίως υπεύθυνη!) για το πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα ποδήλατα που προορίζονταν για τους πολίτες και πού τα «ειδικά» για τους δημοτικούς αστυνόμους, και φυσικά από ποια κονδύλια έγινε η προμήθεια του πολυτελούς τζιπ και γιατί τελικά επιλέχθηκε το τελευταίο όχημα. (υποψιάζομαι για μαζική μετακίνηση! – αλλά ας μας το πούνε ).


Στο ίδιο προεκλογικό πρόγραμμα του 2006 αναφέρεται: «πραγματοποιούμε δενδροφυτεύσεις με μαθητές σχολείων ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ..» και πιο κάτω «…απασχολούμε μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος τους θερινούς μήνες προκειμένου να τους ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ..».


Στην περίπτωση αυτή αναρωτιέμαι αν τους πήγαν και περίπατο στην ενοποιημένη πλατεία να τους επιδείξουν τα άνω των 150 πριονισμένων δέντρων (ποτέ δεν κατάλαβα τo ΓΙΑΤΙ –WHY?-, υποψιάζομαι όμως  ότι μερικά έκοψε ο εργολάβος, πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών Ξάνθης», συλλόγου με ..περιβαλλοντικές ανησυχίες, και μερικά ο Δήμαρχος με προσωπική του εντολή, ως μαρτύρησε ενώπιον εμού και άλλων μαρτύρων). Ακόμη και μετά τα πρωτοσέλιδα πριονίστηκαν πολλά δέντρα δίχως οικοδομική άδεια, δίχως έγκριση της ΕΠΑΕ και δίχως περιβαλλοντική μελέτη! Αλλά όχι μόνο στην ενοποιημένη κεντρική πλατεία αλλά και πλησίον του τένις, και στον κόμβο Ηλιουπόλεως, και από τα δύο μεταφυτευμένα στους μπαχτσέδες σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα (τα απέσυραν, τα εξαφάνισαν). Έτσι λοιπόν εκπαιδεύονται οι νέοι μας από την Δημοτική Αρχή! Στην αναντιστοιχία  λόγων και πράξεων!


Αλλά τίθεται και το ερώτημα: τόση ξυλεία, και να προσθέσουμε και αυτή των 295 πεύκων ύψους 20 μέτρων (με τα ριζώματά τους) ηλικίας 80-90 ετών που κόπηκαν με οικοδομική άδεια που υπέγραψε ο κ. Στυλιανίδης, πού πήγε; Έγινε πρωτόκολλο και πλειστηριασμός; Εισέπραξε χρήματα ο Δήμος; Μήπως χαρίστηκε σε κάποιον η δημοτική περιουσία;


Κόβετε λοιπόν τα γηραιά και μεγάλα δέντρα για να ξοδέψετε χρήματα να αγοράσετε νέα και μικρά που ΔΕΝ θα ευτυχήσουμε να περάσουμε κάτω από την σκιά τους, ήδη από φέτος το καλοκαίρι έγινε αυτό αντιληπτό. Σε περαστικούς που ρώτησαν δόθηκε από τον επικεφαλής του εργοταξίου η απάντηση ότι άδεια εκδόθηκε! Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από την ΕΠΑΕ κανένα τέτοιο αίτημα δεν πέρασε!


Ιδού λοιπόν πεδίον δράσης λαμπρό, ο  πρώην Δήμος Σταυρούπολης, με την άφθονη βλάστηση, κατακλύζεται θα έλεγα, για να ασκήσετε ανενόχλητος την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής σας συνείδησης στους νέους, κκ της νύν Δημοτικής Αρχής, παλαιοί και νέοι που προστρέχετε, και που πλέον φθάνει στο τέλος της.. Σταυρουπολίτες τρέμετε!


 


 


(*) Η φράση this is ..mbeeee! χρησιμοποιήθηκε από γνωστό αυτοδιοικητικό προκειμένου να μεταφράσει σε φιλοξενούμενο υψηλό ξένο ότι αυτό που του σερβίρεται είναι ….αρνάκι. Το σημείωσε ο σερβιτόρος και μου το μετέφερε αυτούσιο, μόλις κατόρθωσε να σταματήσει να γελάει!


 


                                                     ΒΟΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


                                                        ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ


                                                     Πολίτης για την Αλλαγή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button