Η Κ-17 της SKODA ΞΑΝΘΗ στον τελικό!

Με ένα γκολ του Θωμά Βαφειάδη στον έξτρα χρόνο της παράτασης η Κ-17 της SKODA ΞΑΝΘΗ έκαμψε την αντίσταση της αντίστοιχης ομάδας του Πανιωνίου στον ημιτελικό του Σαββάτου που έγινε στο Αγρίνιο. Μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Δευτέρας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (νίκησε 5-4 στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ).

Με ένα γκολ του Θωμά Βαφειάδη στον έξτρα χρόνο της παράτασης η Κ-17 της SKODA ΞΑΝΘΗ έκαμψε την αντίσταση της αντίστοιχης ομάδας του Πανιωνίου στον ημιτελικό του Σαββάτου που έγινε στο Αγρίνιο. Μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Δευτέρας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (νίκησε 5-4 στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ).
Μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο πρώτος ημιτελικός της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Κ-17 της Superleague οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο της παράτασης εκεί όπου ο Θωμάς Βαφειάδης με κεφαλιά στο 100′ έδωσε τη νίκη πρόκριση στην ξανθιώτικη ομάδα.
Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό και γενικά μοιρασμένο με τον Πανιώνιο όμως να είναι πιο επικίνδυνος αλλά να μην έχει αποτελεσματικότητα στις τελικές του προσπάθειες. Η SKODA ΞΑΝΘΗ έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο ξεκίνημα και στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου, σε ένα πρώτο μέρος όπου οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή είχαν 4 τελικές προσπάθειες και 47% κατοχή μπάλας έναντι 9 του Πανιωνίου και 53% αντίστοιχα.
Στο β’ μέρος η ξανθιώτικη ομάδα – που ξεκίνησε με την χαμένη ευκαιρία από την κεφαλιά του Παπανικολάου – ήταν καλύτερη, επέβαλλε τον ρυθμό της αλλά έμεινε μακριά από τις μεγάλες ευκαιρίες που θα της έδιναν την δυνατότητα να σκοράρει. Στην πιο χαρακτηριστική, ο Σαμπανίδης στάθηκε άτυχος καθώς το πλασέ του στο 75’ ήταν άστοχο. Στο ίδιο διάστημα ο Πανιώνιος προσπάθησε κυρίως αμυντικά ενώ επιθετικά δεν είχε την ίδια φρεσκάδα με το πρώτο ημίχρονο. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Σταθάκης νίκησε τον Πότση στο τετ α τετ και ο ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

4’ Η κεφαλιά του Παπανικολάου πέρασε άουτ.
15’ Το σουτ του Δημητριάδη δεν βρήκε τον στόχο.
18’ Παρόμοια φάση με το σουτ του Βουκελάτου για τον Πανιώνιο.
27’ Η προσπάθεια του Βουκελάτου πέρασε άουτ.
28’ Ο Σταθάκης απέκρουσε το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Παναγιωτόπουλου.
29’ Συρτή σέντρα του Ζώτου, ο Παπανικολάου δεν πρόλαβε την μπάλα.
32’ Το συρτό σουτ του Βουκελάτου πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σταθάκη.
43’ Το σουτ του Ζώτου κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Αστρά.
50’ Σέντρα του Τουμαντζίδη από δεξιά, ο Παπανικολάου έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ!
51’ Ο Μπουνταγκίδης έκλεψε την μπάλα αλλά έκανε το άστοχο σουτ.
57’ Η κεφαλιά του Πουλουκτσή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
58’ Ο Πανιώνιος έχασε καλή ευκαιρία με τον Παναγιωτόπουλο.
64’ Σέντρα του Μπουνταγκίδη, ο Χατζής πιέστηκε και δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ.
72’ Η προσπάθεια του Παναγιωτόπουλου πέρασε άουτ.
75’ Μεγάλη ευκαιρία για την SKODA ΞΑΝΘΗ με το ψηλοκρεμαστό αλλά άστοχο πλασέ του Σαμπανίδη.
93’ Ο Σταθάκης απέκρουσε το σουτ στο τετ α τετ του Πότση.
97′ Και πάι νικητής ο Σταθάκης σε νέα ευκαιρία του Πότση.
100’ Ο Βαφειάδης με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την SKODA ΞΑΝΘΗ!
Στο β’ μέρος του έξτρα χρόνου οι Δημητριάδης (2), Σπανός, Χατζής, Τουμαντζίδης έχασαν ευκαιρίες για το 2-0.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νίκος Ρούσσος – Μπεκερτζής (Κωνσταντίνου – Τσόγκας) της ΕΠΣ Πρέβεζας ενώ 4ος διαιτητής ο Μιχάλης Ρίππης.
SKODA ΞΑΝΘΗ(Κώστας Μπεδρελής): Σταθάκης, Ζώτος (119′ Καψιμάλης), Ψεμματάς (74’ Βαφειάδης), Πουλουκτσής, Θεοδωρίδης, Μπουνταγκίδης, Χαμδή (53’ Παπαδόπουλος), Τουμαντζίδης, Δημητριάδης, Παπανικολάου (69’ Σαμπανίδης, 105′ Σπανός), Χατζής.
Πανιώνιος(Δημήτρης Κουζίνος): Αστράς, Ευαγγέλου, Μπρέγκασι, Τοπάλλι, Σταμίρης, Παναγιωτόπουλος (81’ Μπόκιας), Κιουρανάκης, Βουκελάτος (65’ Μαρούδας), Γκίνης, Πότσης, Μπιμπάι.

* Η ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Νovasports Super League K17 καθώς και η 31η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Novasports Super League Κ20 είναι αφιερωμένες στο πρόγραμμα «Έντιμη Συμπεριφορά στο Ποδόσφαιρο: Η ομάδα σου. Η καριέρα σου. Η ευθύνη σου». Θέλοντας να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για έντιμο ποδόσφαιρο, στις 9-12/5/2014 οι παίκτες των ομάδων εμφανίστηκαν με φανέλες του προγράμματος, προωθώντας με το δικό τους τρόπο το www.football-integrity.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button