Περιφερειακες Εκλογές

Δαβιτίδης: “Ζητώ τη στήριξη σας, ώστε να αποκτήσουμε μια φωνή η οποία θα στοχεύει στην ανάπτυξη της περιφέρειας μας και θα βάζει το μέλλον της Θράκης και των ανθρώπων της πάνω από όλα”

“Με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής η Περιφέρεια ΑΜΘ κινδυνεύει σε περαιτέρω υποβάθμιση, ερήμωση, επιχειρηματική απραγία και να καταστεί ουραγός στην ανάπτυξη και πρωταθλήτρια στη φτώχεια” αναφέρει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του  ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Δαβιτίδης με το συνδυασμό «Μαζί για την αλλαγή» και  υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ το ΔΑΜΙΑΝΟ ΚΑΓΓΕΛΙΔΗ.

Γεννήθηκα στη Θράκη πριν από 39 χρόνια.

Αλεξανδρούπολη 1984 – 1986, Ξάνθη 1996-1998, Διδυμότειχο 1998 – 2000, και ξανά Ξάνθη από το 2002 μέχρι και σήμερα, οι πόλεις που έζησα ακολουθώντας τη διαδρομή του πατέρα μου ο οποίος ήταν ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Ο Νομός Ξάνθης όμως, είναι ο τόπος που ζω τα τελευταία 21 χρόνια. Η πόλη της Ξάνθης είναι η πόλη στην οποία σπούδασα έκανα το Μεταπτυχιακό μου ως Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και έχω την έδρα της επιχείρησης μου.

Τα τελευταία χρόνια οι περιφερειακές διοικήσεις στην Αν. Μακεδονία και Θράκη έχουν κρατήσει στάσιμη την περιοχή μας με αποτέλεσμα την υπανάπτυξη αλλά και την δημιουργία ανισοτήτων όχι μόνο μεταξύ των περιφερειών της χώρας αλλά και μεταξύ των νομών της περιφέρειας μας. Ανισότητες που έχουν ως επακόλουθο την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, το κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων, την έλλειψη ευκαιριών, την μετακίνηση του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως αυτή αποτυπώνεται και στην πρόσφατη απογραφή, όπου ο πληθυσμός παρουσιάζει σημαντική μείωση.

Σήμερα το κατά κεφαλή ΑΕΠ των πολιτών της περιφέρειας μας είναι περίπου το μισό συγκριτικά με αυτό της Αττικής, καθιστώντας την ΑΜΘ την δεύτερη φτωχότερη Περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας, με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης να έχει την αρνητική πρωτιά της φτωχότερης Π.Ε τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στη χώρα.

Η περίοδος που ακολουθεί απαιτεί την άρση αυτών των ανισοτήτων, μέσω των αναπτυξιακών εργαλείων που προσφέρονται από την ΕΕ. Ο δρόμος ασφαλώς δεν είναι εύκολος αλλά αντιθέτως απαιτητικός και με πολλά εμπόδια.

Οι δεδομένες αδυναμίες της σημερινής διοίκησης έχουν «επιτύχει» να διαδέχεται η μία αρνητική πρωτιά την άλλη και ταυτόχρονα να αδυνατεί να διαχειριστεί η επερχόμενη Περιφερειακή διοίκηση να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες του πληθυσμού που σχετίζονται με τα έργα υποδομής και την ασφάλεια της περιοχής. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η πρόσφατη διαχείριση των πυρκαγιών που έπληξαν τους νομούς της περιφέρειας όπως και η αδυναμία υλοποίησης έργων υποδομής (γέφυρα Κομψάτου, Καβάλας κ.α).

Με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής η Περιφέρεια ΑΜΘ κινδυνεύει σε περαιτέρω υποβάθμιση, ερήμωση, επιχειρηματική απραγία και να καταστεί ουραγός στην ανάπτυξη και πρωταθλήτρια στη φτώχεια.

Επιπλέον, η παθητική στάση της σημερινής Περιφερειακής διοίκησης έχει οδηγήσει τον Νομό Ξάνθης να κατέχει την τελευταία θέση σε ότι αφορά υλοποίηση έργων μέσω ΕΣΠΑ με τα έργα που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο να μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο τόπος θέλει και μπορεί, να βγει από το αναπτυξιακό τέλμα, αναδεικνύοντας νέα πρόσωπα με επαρκής κατάρτιση και σύγχρονη αντίληψη για την περιφερειακή διοίκηση.

Σκοπός μας είναι ο εκσυγχρονισμός του μοντέλου διοίκησης της περιφέρειας εστιάζοντας στην ενίσχυση της αποκέντρωσης όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Καταθέτω την υποψηφιότητα μου με σκοπό μαζί να  αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία της περιφέρειας μας σε μια πορεία ανάπτυξης, ευημερίας και ίσων ευκαιριών.

Η αγάπη μου για τη Θράκη με ώθησε να ενώσω τις δυνάμεις μου με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δαμιανό Καγγελίδη και την παράταξη «Μαζί για την αλλαγή», που διεκδικεί όχι απλά να κερδίσει τις εκλογές τις 8ης Οκτωβρίου, αλλά να αλλάξει τη σημερινή στάσιμη εικόνα της Περιφέρειας στο σύνολο της. Μία νέα διοίκηση που θα  αντιμετωπίσει τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά ταυτόχρονα θα προετοιμάσει την περιφέρεια μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ζητώ τη στήριξη σας, ώστε να αποκτήσουμε μια φωνή η οποία θα στοχεύει στην ανάπτυξη της περιφέρειας μας και θα βάζει το μέλλον της Θράκης και των ανθρώπων της πάνω από όλα.

 

Δαβιτίδης Παναγιώτης

MSc Πολιτικός Μηχανικός

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλός

«Μαζί για την αλλαγή»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button