Το τρίτο μάτι

Πολλά τηλεφωνήματα δεχτήκαμε χθες από μουσουλμάνους συμπολίτες μας οι οποίοι και μας ευχαρίστησαν για τη δημοσίευση στο φύλλο της Παρασκευής των ονομάτων των μουσουλμάνων που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλη μια επιτυχία της εφημερίδας μας.

*Πολλά τηλεφωνήματα δεχτήκαμε χθες από μουσουλμάνους συμπολίτες μας οι οποίοι και μας ευχαρίστησαν για τη δημοσίευση στο φύλλο της Παρασκευής των ονομάτων των μουσουλμάνων που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Αλλη μια επιτυχία της εφημερίδας μας.


ΚΓ


 


*Σήμερα στις 12 η ώρα η αποστολή του Δημου Βελιγραδίου θα επισκεφθεί το δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη.


ΚΓ


 


*Ποιος αν δεν εκλεγεί βουλευτής θα θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές για τη θέση του δημάρχου Ξάνθης;;;


ΚΓ


 


*Φανουράκης, Ταληκριάδης, Ανέστης Kαλλιγάς τα έλεγαν πίνοντας τα ποτάκι προχθες το βράδι στο μαγαλί του Χουλιάρα στην Παλιά Πόλη. Ευχαριστημένος ο πρώτος απο την επιτυχία των εκδηλώσεων


ΚΓ


 


*Τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Παιδικού Σταθμού στη Χρύσα θα γίνουν την Κυριακή στις 11.30 το πρωί


ΚΓ


 


ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΥΜΑ


 


Εντός ή εκτός ο Κοντός;


Σήμερα αναμένεται από το βήμα της ΔΕΘ να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα είχε στείλει και μήνυμα προ όσους με τη στάση τους έπληξαν την εικόνα του κόμματος εντός δυο ημερών να πράξουν τα δέοντα. Πιθανή ερμηνεία να κάνουν πίσω στην υποβολή υποψηφιότητας.


Πάντως σύμφωνα με δημοσιογραφικούς κύκλους των Αθηνών δυο είναι τα πιθανά σενάρια και σήμερα θα φανεί πιο είναι και το πιο αληθοφανές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.


Το πρώτο σενάριο θέλει να μένουν εκτός ψηφοδελτίων Βατοπεδινοί και Παυλίδης.


Το δεύτερο εκτός όχι μόνο οι Βατοπεδινοί και ο Παυλίδης, αλλά και μερικοί άλλοι, ακόμη και ηχηρά ονόματα, στα πλαίσια των σαρωτικών εκκαθαρίσεων και της ανανέωσης προσώπων.


Βέβαια υπάρχει και τρίτο σενάριο που κάνει λόγο και για κάποιες εξαιρέσεις, λόγω ιδιαίτερων καταστάσεων, που απαιτούν τον Αλέξανδρο Κοντό να βρίσκεται εντός.


Το τι τελικά θα ισχύσει θα ξεκαθαρίσει το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


 



Σφίγγα ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης


Κληθείς από τον “Α” να μας ενημερώσει για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η ΝΟΔΕ για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, για τις ενδεχόμενες κινήσεις και επαφές που έχει κάνει για το θέμα των υποψηφιοτήτων,  για το αν έχουν εκδηλώσει πρόσωπα ενδιαφέρον με την κατάθεση στα κομματικά όργανα της υποψηφιότητας τους, είτε εγγράφως, είτε προφορικώς και γενικά με το τι πρόκειται να κάνει μετά την προκήρυξη των εκλογών η νομαρχιακή οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, ο Πρόεδρος της, κ. Στέλιος Μωραίτης ήταν ιδιαίτερα φειδωλός  στις δηλώσεις του.


“Είναι δρομολογημένα και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ότι προέβλεπε το καταστατικό του κόμματος. Ότι προέβλεπε έχει γίνει. Περισσότερα δεν μπορώ να πω”, ήταν η απάντηση που μας έδωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ.  Ν. Ξάνθης, Στέλιος Μωραϊτης.


Όσο και να προσπαθήσαμε να του εκμαιεύσουμε κάτι παραπάνω, να μας πει για τα ονόματα που ακούγονται ότι διεκδικούν μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., δεν μας κατονόμασε ούτε ένα. Κουβέντα δεν του έπαιρνες. Σωστή σφίγγα. Γιατί κ. Μωραϊτη;


 



Θα υποβάλει την παραίτησή του


Θα είναι υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης με τη Ν.Δ. ο Φίλιππος Τσαλίδης, καθώς δεν τίθεται κανένα εκλογικό κώλυμα λόγω της θέση του ως Γενικού Γραμματέα Έρευνα και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Έτσι μόλις κλείσει κάποιες εκκρεμότητες του γραφείου στο Υπουργείο αναμένεται να υποβάλλει και την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα.


Άλλωστε χρόνο έχει, καθώς μπορεί να το πράξει το αργότερο 17 ημέρες πριν από την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο.


 



Ετοιμάζεται ο Σωκράτης Ξυνίδης


Βέβαιη θεωρείται πλέον και τυπικά η θέση του Σωκράτη Ξυνίδη στο ψηφοδέλτιο Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήδη έχει προχωρήσει και στην ενοικίαση χώρου που στεγάσει το εκλογικό του κέντρο, και το οποίο θα βρίσκεται στο Εμπορικό Κέντρο.



Συνεδρίασε η Νομαρχιακή του ΣΥΝ


Το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ξάνθης, προκειμένου να ξεκινήσει τις πρώτες συζητήσεις για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, αφού πρώτα ξεκαθαρισθεί  από τα κεντρικά το βασικό θέμα της συνεργασίας του ΣΥΝ με το ΣΥΡΙΖΑ.


Πάντως η έναρξη της προεκλογικής εκστρατεία για τον ΣΥΝ  Ξάνθης θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα με τη σύγκληση της ολομέλειας των μελών του κόμματος σε τοπικό επίπεδο.


 



Τελικά οι δημοσκοπήσεις βλάπτουν


Την επαναφορά στην πρότερα κατάσταση σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις κατά την περίοδο την προεκλογική αποφάσισε  η κυβέρνηση. Αυτό που θα ισχύσει στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου σε αντίθεση με αυτό που ίσχυε για τις Ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, είναι ότι απαγορεύονται και πάλι οι δημοσιεύσεις δημοσκοπήσεων δεκαπέντε ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.


Φαίνεται πως όντως οι δημοσκοπήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή πριν στηθεί η κάλπη επηρεάζουν και διαμορφώνουν τελικά το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα.


Έτσι για όσους δεν πειθαρχήσουν υπάρχουν χρηματικά πρόστιμα και κυρώσεις.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button