Τοπικά νέα

Στράτος Κοντός, νέος δήμαρχος Ξάνθης: “Μοναδικός μας αντίπαλος αποτελεί η αδράνεια, η απραξία και η αδιαφάνεια”

“Η θητεία μας να αποτελέσει την αρχή για ένα μέλλον που αξίζει στον τόπο μας”

“Μόνο με ενότητα  και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη  ισχυρή και ανάλογη των υψηλών δυνατοτήτων της. Μοναδικός μας αντίπαλος αποτελεί η αδράνεια, η απραξία και η αδιαφάνεια” τόνισε ο νέος δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.Και συνέχισε:

“Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις από όπου και αν προέρχονται και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τις ανάγκες όλων των πολιτών για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του δήμου μας.”

Το αδιαχώρητο στο παλαιό Δημαρχείο το απόγευμα της Δευτέρας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Στράτου Κοντού και των δημοτικών συμβούλων, προέδρων και συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Ξάνθης.

Συγγενείς και φίλοι των εκλεγέντων και πολλοί δημότες βρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας.

Παραβρέθηκαν  ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μπουράν Μπουρχάν, ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, οι δήμαρχοι Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και Μύκης Κιουρτ Αχμέτ,  ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, εκπρόσωποι του Δ’ Σ.Σ. και της αστυνομίας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης και άλλοι

Η ομιλια του Στράτου Κοντού

“Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

Σας καλωσορίζω σε αυτόν τον πανέμορφο και ιστορικό χώρο και σας ευχαριστώ θερμά που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας σε μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη νέα δημοτική περίοδο.

Για μένα προσωπικά αποτελεί ύψιστη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη η ανάληψη του αξιώματος του Δημάρχου του Δήμου Ξάνθης, ενός τόπου με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, ενός δήμου φιλόξενων ανθρώπων που προσφέρει μοναδικές φυσικές ομορφιές αλλά και ιδανικές προοπτικές ανάπτυξης.

Γνωρίζω καλά ότι η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συμπολίτες μας είναι πολύτιμη και ότι ως νέα δημοτική αρχή έχουμε να κάνουμε πολλά για να τους δικαιώσουμε για αυτή τους την επιλογή.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν την ευθύνη και δεσμευόμαστε από την πρώτη μέρα της θητείας μας να εργαστούμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των δημοτών και να κάνουμε την Ξάνθη έναν καλύτερο τόπο για να ζούμε, να εργαζόμαστε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Για να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη αντάξια των δυνατοτήτων της, έναν δήμο αντάξιο των πολιτών του.

Υπάρχουν πράγματα που είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε άμεσα και γρήγορα.Και άλλα που θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Για όλα αυτά θα εργαστούμε μεθοδικά, με σχέδιο και ξεκάθαρη στόχευση, ώστε να τα υλοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό, δουλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις ωστε η θητεία μας να αποτελέσει την αρχή για ένα μέλλον που αξίζει στον τόπο μας.

Όπως τόνισα και στην προεκλογική περίοδο, αλλά θεωρώ πως οφείλω να κάνω και σήμερα κατά τη διάρκεια της θητείας μας, θα συνεργαστούμε με όλους τους συνδημότες μας για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις από όπου και αν προέρχονται και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τις ανάγκες όλων των πολιτών για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του δήμου μας.

Μόνο με ενότητα και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη  ισχυρή και ανάλογη των υψηλών δυνατοτήτων της, στην προσπάθεια μας για την Ξάνθη που ονειρευόμαστε είναι όλοι απαραίτητοι και δεν περισσεύει κανείς. Μοναδικός μας αντίπαλος αποτελεί η αδράνεια, η απραξία και η αδιαφάνεια και δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του δήμου μας. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ο διαρκής αγώνας κατά τη διάρκεια της θητείας μου για τη βελτίωση της πόλης μέσω παρεμβάσεων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και την οικονομία, αλλά και την επένδυση σε νοοτροπίες που θα αποτελέσουν τη βάση για μια συμμετοχική και δημοκρατική κοινωνία.

Στόχος μας είναι από την πρώτη ημέρα ανάληψης της ευθύνης της διοίκησης να γίνει αντιληπτό στους συμπολίτες μας ότι πλέον εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στην οποία θα έχουν λόγο για όσα πραγματοποιούνται και για όσα σχεδιάζονται να γίνουν, σχεδιάζουμε μια Ξάνθη ανοικτή, δημοκρατική, βιώσιμη και ευημερούσα  και είμαι βέβαιος ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αξίζει στην Ξάνθη να γίνει ένας τόπος όπου οι Πολίτες συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια ζωή. Όπου η Διαφάνεια και ο Δημόσιος διάλογος είναι η καθημερινή πρακτική.

Και όπου οι ανάγκες και οι φωνές όλων των πολιτών λαμβάνονται υπόψη με τρόπο σύγχρονο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό.

Να δημιουργήσουμε μια Ξάνθη που προωθεί την καινοτομία και την αειφορία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας της περιβαλλοντικής προστασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μια πόλη που προωθεί την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, προσφέροντας ευκαιρίες και υψηλό επίπεδο ζωής για όλους τους κατοίκους της.

Οι μεγάλες παρεμβάσεις που προτείνουμε μπορεί να δείχνουν δύσκολες, όμως οφείλουμε να τις κάνουμε πραγματικότητα ωστε να ξανακάνουμε την Ξάνθη, ιδανική πόλη για να ζει κανείς. Φιλοδοξία μου δεν είναι να πετύχω, αλλά να πετύχουμε όλοι μαζί και να συνδέσω τη θητεία μου με την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και παράλληλα με τη δημιουργία μιας καθημερινότητας αντάξια των προσδοκιών των δημοτών μας.

Στρέφουμε  το βλέμμα μας  στο μέλλον, σε όλα εκείνα τα μεγάλα έργα τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Όπως το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα και το ιδιαίτερα δυναμικό ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας, μετατρέποντας την Ξάνθη σε οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που μου δίνετε να υπηρετήσω από το αξίωμα του δημάρχου, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε.

Όμως είμαι αποφασισμένος να δικαιώσω όσους πίστεψαν στο όραμά μας και να εργαστώ σκληρά για να κάνουμε την Ξάνθη έναν ποιοτικότερο Δήμο για όλους.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους μου από ολες τις Παρατάξεις, μια καλή και παραγωγική θητεία.

Και να τους δηλώσω για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητά μου να συνεργαστώ μαζί τους σε αυτό το δύσκολο εργο που όλοι αναλαμβάνουμε.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που μας έδωσαν την εντολή να αλλάξουμε το δήμο μας, να ευχαριστήσω το σύνολο των υποψηφίων της δημοτικής παράταξης “Η Ξάνθη Αλλιώς” που συνέβαλαν τα μέγιστα ολη αυτή την περίοδο.

Και φυσικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και ιδιαίτερα τη Φλώρα τη σύζυγό μου που είναι και το στήριγμά μου.

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας, σας καλώ από την 1η Ιανουαρίου όλοι μαζί να δημιουργήσουμε την Ξάνθη που μας αξίζει”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button