ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Η Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο γέρος Καραμανλής (ο επονομαζόμενος και ¨Εθνάρχης¨) στις 4 Οκτωβρίου 1974, αποτελεί την συνέχεια της ΕΡΕ(Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης) πάλι του γέρου Καραμανλή που ¨ήλθε στα πράγματα¨ μετά τον θάνατο του Στρατάρχη Παπάγου το 1956, ο οποίος ήταν ιδρυτής του ¨Ελληνικού Συναγερμού¨.

Η Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο γέρος Καραμανλής (ο επονομαζόμενος και ¨Εθνάρχης¨) στις 4 Οκτωβρίου 1974, αποτελεί την συνέχεια της ΕΡΕ(Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης) πάλι του γέρου Καραμανλή που ¨ήλθε στα πράγματα¨ μετά τον θάνατο του Στρατάρχη Παπάγου το 1956, ο οποίος ήταν ιδρυτής του ¨Ελληνικού Συναγερμού¨.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία, το Κόμμα που κυβέρνησε για πολλά χρόνια, που πρόσφερε πολλά στον τόπο μας, που άλλαξε οκτώ (8) Αρχηγούς, που έκανε σφάλματα και κατηγορήθηκε κατά καιρούς για ¨διαπλοκές¨ στελεχών του και τελικά απογοήτευσε τους οπαδούς του, δυστυχώς ανάγκασε τους Έλληνες να εναποθέσουν τις ελπίδες σωτηρίας τους από την καταστροφή στην Κυβέρνηση του…. ¨ερασιτέχνη¨ Τσίπρα, που μας οδηγεί στον όλεθρο!!

Στις 22 με 24 Απριλίου 2016 προγραμματίσθηκε το 10ο Τακτικό της Συνέδριο με τον νέο Αρχηγό, που εκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2016, τον Κυριάκο Μητσοτάκη (πάνε πια οι Κωστάκηδες και οι Αντώνηδες και οι Βαγγελάρες) και γενικό συντονιστή τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σκοπός του Συνεδρίου, διαβάζω στον γαλάζιο τύπο, είναι η ριζική ανανέωση του Κομματικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα, με τη βασική δέσμευση του Μητσοτάκη για ένα Κόμμα ¨από την αρχή¨.

Το 10ο Συνέδριο θα διεξαχθεί που αλλού; Στην Αθήνα!! (στην πόλη που κατέστρεψε την Ελλάδα. Εκεί που λειτουργούν όλα τα Υπουργεία, όλα τα Αρχηγεία, όλες οι Σχολές, όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων με το κηφηναριό που αποφασίζει για μας χωρίς να μας ρωτάει).

Στο 9ο Συνέδριο που έγινε και αυτό στην Αθήνα στις 28-30Ιουνίου του 2013, ο τότε Αρχηγός εκ Καλαμάτας Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «το έχει ανάγκη ο τόπος και το θέλουν όλοι όσοι εκπροσωπούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας μια Νέα Ελλάδα»!!

Για την ιστορία αναφέρω ότι η Νέα Δημοκρατία για δεκαετίες είχε τα γραφεία της στην Ρηγίλλης, την …… μετακόμισε ο κ. Σαμαράς σε ¨ευάερο και ευήλιο ¨ κτήριο στην Συγγρού με ενοίκιο 95.000 ευρώ μηνιαίως και τώρα ο νέος Πρόεδρος για λόγους οικονομίας (πήρε χαμπάρι ότι το Κόμμα χρωστάει περίπου 200 εκατομμύρια Ευρώ), τους μεταφέρει όλους (Γραμματείς και Φαρισαίους) στην Πειραιώς με 9.500 ευρώ ενοίκιο.

Η Νέα Δημοκρατία του γέρου Καραμανλή, με αξιόλογους πολιτικούς (Παπαληγούρας, Μάρτης, Αβέρωφ, Μολυβιάτης κ.λ.π.) προσέφερε πολλά στον τόπο, οι διάδοχοι όμως δεν στάθηκαν στο ύψος του μεγάλου Κόμματος και άρχισε ο ….. κατήφορος.

Για τα αίτια της κρίσης στην Ν.Δ. μίλησαν κατά το παρελθόν αλλά και πρόσφατα πολλοί, αναφέρθηκαν στα ¨τζάκια¨, στους ¨βαρόνους¨, στους ¨δελφίνους¨ και στην μετεκλογική ….. διολίσθηση. (Κεφαλογιάννης, Λούλης, Καρατζαφέρης, Ψωμιάδης, Κύρτσος, Πολύδωρας, Ψυχάρης κ.λ.π.). Είναι γνωστό ότι το Κόμμα εγκατέλειψε τους δεξιούς ψηφοφόρους, ¨χάιδευε¨ τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και τους αριστερούς καθηγητάδες, πιστεύοντας ότι έτσι θα γίνει ¨πολυσυλλεκτικό¨!!

Οι νοικοκύρηδες έχουν διαμορφώσει από καιρό αρνητική άποψη για τον βίο και την πολιτεία των πρωτοκλασάτων και στις μέρες μας με την οικονομική κρίση, τον ευτελισμό των θεσμών, τους ερασιτεχνισμούς των Συριζαίων και την αθρόα άφιξη μεταναστών, προσπαθούν από κάπου να κρατηθούν.

Ψάχνουν να βρουν σιγουριά, ελπίδα μάταια όμως. Κανείς δεν πιστεύει κανένα. Ο Σαμαράς άλλα έλεγε στον λαό με τα ¨Ζάππεια¨ και άλλα υπέγραψε. Δήλωσε ότι: «δεν θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ, διότι συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ σημαίνει συγκάλυψη σκανδάλων και ευθυνών του» (ΑΓΩΝΑΣ 10-10-2014) και τώρα ο Μητσοτάκης επιμένει ότι η Ν.Δ. απορρίπτει σχηματισμό μελλοντικά ¨Οικουμενικής Κυβέρνησης¨ (ΒΗΜΑ 7-2-2016).

Θα τηρήσει τον λόγο του ο Μητσοτάκης ή ξαφνικά θα δούμε αγκαλιά με τους ¨γιαλανζί αριστερούς¨ να συγκυβερνά; Έτσι έκανε και ο Σαμαράς με το ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο τον Βαγγέλη Βενιζέλο (οι ορκισμένοι εχθροί στην ίδια Κυβέρνηση, για το καλό δήθεν των Ελλήνων !!).

Για να μη γίνω κουραστικός τηλεγραφικά αναφέρω γιατί η ¨λαοθάλασσα των Δεξιών¨ εκδικήθηκε στις εκλογές την Νέα Δημοκρατία και την καταψήφισε:

   α. Δεν συγκρότησε μια και μοναδική Εξεταστική Επιτροπή για να ερευνήσει πως φθάσαμε στο μνημόνιο.

  β.  Ο Καραμανλής διακήρυξε ¨Επανίδρυση του Κράτους¨ δεν έβαλε πενιά και έκανε κουμάντο ο αριστερός Ρουσσόπουλος.

  γ.   Άλλα υποσχέθηκε ο Σαμαράς στο Ζάππειο κι’ άλλα υπέγραψε στην Ευρώπη

  δ.   Χαρίστηκαν δις ευρώ σε μεγαλοκαρχαρίες από φοροδιαφυγή –χρέη – φοροαπαλλαγές.

  ε.     Πετσόκοψε μισθούς – συντάξεις.

  στ.   Είπαν ψέματα για ¨success story¨.

  ζ.      Εφήρμοσε τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ.

  η.      Ανέβασε την ανεργία στο 30%.

  θ.      Έδιωξε χιλιάδες ανέργους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό.

  ι.       Οδήγησε σε αυτοκτονία απελπισμένους οικογενειάρχες και ήταν η αιτία να βάλουν λουκέτα χιλιάδες επιχειρήσεις.

  ια.      Αφαίρεσε την ελπίδα και το χαμόγελο από τα χείλη του Έλληνα.

Έτσι από τις 3.359,058 ψήφους των Εκλογών του 2004 έφθασε η Ν.Δ. στις 1.290.698 ψήφους στις Ευρωεκλογές του 2014.

Για ενημέρωση των αναγνωστών αντιγράφω τίτλους άρθρων – σχολίων:

  1.    Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία. (¨Εστία 27-11-2009).
  2.    Δυστυχώς δεν πείθουν (Αλεξ. Στεφανοπούλου 16-12-2009).
  3. 9ο Συνέδριο της Ν. Δ. και υποσχέσεις για ¨Νέα Ελλάδα¨ (¨ΘΡΑΚΗ¨  3-7-2013)
  4. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας εμπαίζει (¨ΑΓΩΝΑΣ¨ 20-11-2014).
  5. Το μετέωρο βήμα του οργισμένου ψηφοφόρου (Δ. Ριζούλης ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ¨ 2-1-2015).
  6. Πως η Ν.Δ. έχασε την μπάλα (Ναπ Λιναρδάτος ¨Φωνή της Ξάνθης¨ 13-1-2015).
  7. Πληγώνει την παράταξη η ¨Λήθη στο Παρελθόν¨ (Ν. Ελευθέρογλου ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ¨ 24-1-2015).
  8. Τι οδήγησε στην αποδυνάμωση της Ν.Δ. (Σωτήρης Χατζηγάκης ¨ΒΗΜΑ¨ 15-2-2015).
  9. Ν.Δ. Ένα Κόμμα με προοπτική ή ένα Κόμμα υπό διάλυση: (Μαρία Χωριανοπούλου ¨ΜΑΧΗΤΗΣ¨3-10-2015).
  10. Περισσεύει η ανεπάρκεια και η ανικανότητα στην Παράταξη (Γ. Χαρβαλιάς ¨ΜΑΧΗΤΗΣ¨ 24-11-2015).
  11. Αυτοδιάλυση και νέο Κόμμα (Γ. Λιακόπουλος ¨ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ¨24-11-2015).
  12. Ο Σαμαράς βαθύτατα εκτεθειμένος για την ¨λίστα Μπόργιανς¨ (¨Κυριακάτικη Δημοκρατία¨ 12-2-2016).
  13. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα γερασμένο Κόμμα (¨Πρώτο Θέμα¨ 28-2-2016).
  14. Ο μυστικός δείπνος κατά Καραμανλισμού (Μαν. Κοττάκης ¨Κυριακάτικη Δημοκρατία¨ 20-3-2016).
  15. Δεν σας εμπιστευόμαστε (Βύρων Πολύδωρας Άρθρο στις Εθνικές Εκλογές).

 

Τέλος για ¨Γουδί¨ έγραψε ο δημοσιογράφος Δημ. Δανίκας (¨ΘΕΜΑ¨ 4-10-2015), για ¨Γουδί¨ μίλησε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης και τον διέγραψε ο Μητσοτάκης.

Για να είμαι σύντομος αναφέρω ότι σ’ όλες τις ¨μονομαχίες¨ για ανάδειξη Αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία (1980 Ράλλης – Αβέρωφ, 1981 Αβέρωφ – Στεφανόπουλος, 1984 Μητσοτάκης – Στεφανόπουλος, 1993 Έβερτ – Βαρβιτσιώτης, 1996 Έβερτ – Σουφλιάς, 1997 Καραμανλής – Σουφλιάς, 2009 Σαμαράς – Μπακογιάννη – Ψωμιάδης, 2016 Μητσοτάκης – Μεϊμαράκης), υπήρξαν κονταροχτυπήματα, διαγραφές – δημιουργίες Κομμάτων (Στεφανόπουλος ΔΗΑΝΑ, Σαμαράς Πολιτική Άνοιξη, Μπακογιάννη Δημοκρατική Συμμαχία, Καρατζαφέρης ΛΑΟΣ, Πολύδωρας Ένωση για την Πατρίδα, Νικολόπουλος Χριστιανική Δημοκρατία) και επανακάμψεις στελεχών. Άλλωστε ο αείμνηστος Αβέρωφ δήλωσε κάποτε ότι: «Το πρόβατο που φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος».

Βέβαια αυτοί που δεν γύρισαν στο Κόμμα θεωρούνται προδότες – δοσίλογοι – αριβίστες κλπ, ενώ αυτοί που ήρθαν από άλλα Κόμματα είναι καλοί και έντιμοι!!

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον καταλληλότερο πολιτικό αναλυτή ούτε είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού στην επικοινωνιολογία, επειδή όμως καθημερινά συζητώ με συναδέλφους μου, φίλους και απλό λαό, νομίζω ότι ξέρω τι μου γίνεται και βιώνω κι’ εγώ τις αγωνίες, τις απογοητεύσεις και την οργή των ανθρώπων της καθημερινότητος.

Εάν ο νέος Αρχηγός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευθεί στο Συνέδριο για ριζική ανανέωση στελεχών, μείωση Βουλευτών, κατάργηση προνομίων (μισθοί, αυτοκίνητα, Χωροφύλακες, επιδόματα Γραφείου κλπ), ίσως ξανασεισπειρωθούν οι δεξιοί ψηφοφόροι. Αλλιώς το Κόμμα θα διαλυθεί εξ’ ών  συνετέθη και θα αλλάξει ονομασία (νέος ΑΦΜ και….. διαγραφή των τεραστίων χρεών)!

 

 

 

* Άραγε θα παραβρεθούν στο Συνέδριο Λιάπης (ο ξάδελφος του Καραμανλή που κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες), Σπηλιωτόπουλος (¨Σαλώμη¨ τον αποκαλούσε ο Καρατζαφέρης). Τζαμτζής (που ξέρανε το σκατό του), Κρινώ (η κόρη του αποστάτη Θανασάκη Κανελλόπουλου) και τα άλλα φρούτα του βουνού και του κάμπου;

 

Νικόλαος Φωτιάδης

Έλληνας Φορολογούμενος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button