Αρχή με τη βραδιά Εκπτώσεων και Προσφορών

Την περίοδο που η Ξάνθη θα δέχεται για άλλη μια φορά τους χιλιάδες των επισκεπτών στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης και οι εκδηλώσεις του θεσμού θα βρίσκονται στην κορύφωσή τους, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης θα επιχειρήσει να προβάλει την ξανθιώτικη αγορά.

   Την περίοδο που η Ξάνθη θα δέχεται για άλλη μια φορά τους χιλιάδες των επισκεπτών στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης και  οι εκδηλώσεις του θεσμού θα βρίσκονται στην κορύφωσή τους, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης  θα επιχειρήσει να προβάλει την ξανθιώτικη αγορά.


    Με τη διοργάνωση της βραδιάς Εκπτώσεων και Προσφορών, που φέτος επιτέλους γίνεται πράξη-πέρσι είχε ματαιωθεί ως ένδειξη πένθους για τις  καταστροφικές  δασικές πυρκαγιές όπου θρηνήσαμε και ανθρώπινα θύματα- η Ομοσπονδία στοχεύει στην ανάδειξη του εμπορικού ιστού της πόλης και της σύνδεσής του με το κομμάτι του παραδοσιακού οικισμού της πόλης, αλλά και την ταυτόχρονη στήριξη των επαγγελματιών και καταστηματαρχών της Ξάνθης.


   Ήδη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σωτήρης Τσιακίρογλου επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ξάνθης, όπου του γνωστοποίησε τη διοργάνωση της Βραδιάς Εκπτώσεων και Προσφορών στις 4 Σεπτεμβρίου, καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις και ζητώντας τη στήριξη του Δήμου. 


   Ο Δήμαρχος Ξάνθης είδε θετικά καταρχήν την πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις που του κατατέθηκαν στα αρμόδια δημοκρατικά όργανα του Δήμου προκειμένου να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις για το αν θα μπει συνδιοργανωτής και ο Δήμος, ή αν θα ενταχθεί στο ευρύτερο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης.


   Μιλώντας στον “Α” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελμτοβιοτχνών και Εμπόρων Ξάνθης, Σωτήρης Τσιακίρογλου σημείωσε πως έχουν δρομολογηθεί τα πάντα και απομένει η καλύτερη ενημέρωση τόσο των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Ξάνθης, καθώς και των  καταναλωτών της ευρύτερης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα στην προσπάθεια αυτή έχει ήδη τη στήριξη της ΕΡΑ και των τοπικών ΜΜΕ.


   “Το ξεκίνημα της νέας σαιζόν θα γίνει κάτω από καλούς οιωνούς και όρους. Θεωρούμε ότι θα επιτύχει αυτή βραδιά διότι ο κόσμος επιζητά κάτι αντίστοιχο και πιστεύω ότι ο απολογισμός μετά από την εκδήλωση αυτή θα είναι θετικός και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο είτε στις καλοκαιρινές εκπτώσεις μόνο, είτε και στις χειμερινές. Είναι ένα θέμα βέβαια που θα το εξετάσουμε στην πορεία. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον εμπορικό μας ιστό, να προβάλουμε την αγορά της Ξάνθης προς όφελος όλων μας, εμπόρων και καταναλωτών, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Μέσα από την  προσπάθειά μας αυτή, η οποία είναι από κοινού με τους καταναλωτές,  θέλουμε να καταστήσουμε την αγορά της Ξάνθης, ως αγορά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.   Όσο για το τι θα περιλαμβάνει η Βραδιά των Εκπτώσεων και Προσφορών , το σίγουρο είναι ότι θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και πολύ καλές τιμές.


   Το εμπορικό κέντρο της πόλης θα πεζοδρομηθεί και μουσικά σχήματα, σταθερά και περιφερόμενα θα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής, ενώ τα μικρά παιδιά θα διασκεδάζουν με τους ξυλοπόδαρους και τους κλόουν οι οποίοι και θα τους μοιράζουν μπαλόνια. Ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποια άλλα χάπενινγκ.


   Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως από τη νέα χρονιά και δη την άνοιξη η Ομοσπονδία Ξάνθης αναμένεται να μας εκπλήξει και με άλλες καινοτόμες προτάσεις και εκδηλώσεις, μια από τις οποίες αναμένεται να γίνει με τη στήριξη της γερμανικής Πρεσβείας.                                                                                         Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button