Ειδήσεις

Περιφερειακή Σύνθεση: Εν κρυπτώ συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ στην ΠΕ Ξάνθης

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ξάνθης. Από τη συνεδρίαση απουσίασε ένα εκ των τακτικών μελών, λόγω προσωπικού προβλήματος και σύμφωνα με τη διαδικασία ο αντικαταστάτης είναι ο Ιρφάν Χατζηγκενέ – σύμβουλος της Περιφερειακής Σύνθεσης και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.

Παρ’ όλα αυτά, όπως καταγγέλλει ο κος Χατζηγκενέ, δεν έλαβε ποτέ πρόσκληση συμμετοχής στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ και αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

«Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν κλήθηκα, όμως αυτό είναι απαράδεκτο και το καταγγέλλω. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, ακολουθώντας το παράδειγμα (ή τις οδηγίες) του Περιφερειάρχη, εξαιρεί πρόσωπα από σημαντικές διαδικασίες και δείχνει στην πράξη ότι δεν τον ενδιαφέρει η συνεργασία και η σύνθεση των απόψεων. Αντίθετα, προτιμάει να λειτουργεί μόνο με «τους δικούς του», αλλά ξεχνάει ότι η ΠΕ Ξάνθης δεν είναι το τσιφλίκι του. Για τον τόπο μας νοιαζόμαστε όλοι και τον αγαπάμε, απλώς κάποιοι τον αντιμετωπίζουν σαν «μαγαζάκι τους» και θα έπρεπε να ντρέπονται.

Ειδικά τις ημέρες που διανύουμε, με την τεράστια φωτιά στη Δαδιά, η συνεργασία μεταξύ φορέων και ανθρώπων αποδείχτηκε αναγκαία προϋπόθεση, αλλά η Διοίκηση κάνει ότι δεν βλέπει. Καλώ τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης να εξηγήσει στον κόσμο της Ξάνθης τους λόγους για τους οποίους λειτουργεί αυθαίρετα στο ΣΟΠΠ και καλεί μόνο όποιους θέλει παραβλέποντας πρωτόκολλα και διαδικασίες.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση επιχειρεί να στερήσει ενημέρωση από την αντιπολίτευση και έτσι δεν μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό. Είναι πάγια τακτική τους να λειτουργούν εν κρυπτώ κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας μας. Επίσης, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευθύνες έχουν τα ονοματεπώνυμα των διοικούντων, οι οποίοι από πολλά αποτελέσματα κρίνονται ανεπαρκείς», δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης της Περιφερειακής Σύνθεσης και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Ιρφάν Χατζηγκενέ.

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button