Βραβεύτηκαν 126 Ξανθιώτες αιμοδότες

Βραβεύθηκαν 126 Ξανθιώτες Αιμοδότες την Παρασκευή το βράδυ σε γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων με τα προβλεπόμενα από το νόμο χάλκινα και αργυρά μετάλλια και τα ειδικά τιμητικά βραβεία του δήμου Ξάνθης και του συλλόγου αιμοδοτών “Αγάπη”. Η βραδιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αιμοδοτών, ήταν αφιερωμένη στους εθελοντές αιμοδότες που πλέον ξεπέρασαν τα όρια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Βραβεύθηκαν 126 Ξανθιώτες Αιμοδότες την Παρασκευή το βράδυ σε γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων με τα προβλεπόμενα από το νόμο χάλκινα και αργυρά μετάλλια και τα ειδικά τιμητικά βραβεία του δήμου Ξάνθης και του συλλόγου αιμοδοτών  “Αγάπη”.

 Η βραδιά, σύμφωνα  με τον πρόεδρο του συλλόγου αιμοδοτών, ήταν αφιερωμένη στους εθελοντές αιμοδότες που πλέον ξεπέρασαν τα όρια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.


 Παρόντες στην εκδήλωση ο βουλευτής Α. Κοντός, ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Καραλίδης  οι δήμαρχος Ξάνθης και Αβδήρων κ.κ Μ. Στυλιανίδης και Β. Τσολακίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλά μέλη του συλλόγου αιμοδοτών.


 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή των βραβείων και συνεχίσθηκε με φαγητό και μουσικά ακούσματα της ορχήστρας.


 Ο πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών ζήτησε την στήριξη του Περιφερειάρχη στο δύσκολο έργο των εθελοντών αιμοδοτών και ευχαρίστησε τον συνοικοδεσπότη δήμαρχο Ξάνθης για την στήριξη του στο έργο των αιμοδοτών.


 Ο δήμαρχος Ξάνθης συνεχάρη τα μέλη των αιμοδοτών που προσφέρουν το αίμα τους προς τον άγνωστο, σχεδόν πάντα συνάνθρωπο μας. Ευχήθηκε σε όλους τους αιμοδότες να είναι γεροί και να είναι παράδειγμα προς μίμηση στην κοινωνία. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στους νεότερους αιμοδότες που μόλις και μετά βίας έκλεισαν τα 18 τους και ορισμένοι εξ αυτών βραβεύτηκαν.


 ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων ανέφερε ότι το να προσφέρει κανείς στον συνάνθρωπο του υλικά αγαθά είναι σημαντικό αλλά το να προσφέρει στον συνάνθρωπο του και μάλιστα σε εκείνον που δεν γνωρίζει, το αίμα του,  αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.


 ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης αφού εξήρε το μεγαλειώδες έργο των εθελοντών αιμοδοτών δεσμεύθηκε ότι θα συνδράμει στο έργο τους ενώ ο Φώτης Καραλίδης, αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ανέφερε ότι ήταν και θα είναι και στο μέλλον στο πλευρό των αιμοδοτών.


 Είναι γεγονός ότι η βράβευση των αιμοδοτών λίγη σημασία έχει για τους ίδιους τους αιμοδότες, γιατί το έργο τους είναι κατάθεση ψυχής χωρίς να επιζητά αντίκρισμα και η πολιτεία είναι αυτή που νοιώθει την ανάγκη βράβευσης τους για την προσφορά τους στην κοινωνία και τους συνανθρώπους τους.


  


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button