Εκδηλώσεις

Συγκέντρωση-Συναυλία “Ένα τραγούδι για την Παλαιστίνη”

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί στην συγκέντρωση-συναυλία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, μαζί με άλλα εργατικά σωματεία μαζικούς φορείς της πόλης, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 7μμ στην κεντρική πλατεία.

Ο Παλαιστινιακός λαός διεκδικεί νόμιμα το δικαίωμα του να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και είμαστε αλληλέγγυοί στις διεκδικήσεις του..!

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη συμμαχούν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, αναγνωρίζοντας με την στάση τους αυτή τη κατοχή της Παλαιστίνης, αθωώνοντας παράλληλα τον εισβολέα, και μάλιστα  την ίδια στιγμή που ο ελληνικός και κυπριακός λαός (για 10ετιες) αγωνίζονται και απαιτούν την άμεση απομάκρυνσή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο!

Η κυβέρνηση όντας ανίκανη να πνίξει την απαίτηση του ελληνικού λαού που ζητάει να μην υπάρχει καμιά εμπλοκή της χώρας μας και αφού δεν μπορεί να περάσει το αφήγημα περί «δικαιώματος άμυνας του Ισραήλ», χτυπά απρόκλητα τον αλληλέγγυο λαό, τα εργατικά σωματεία με πρόσφατα παράδειγμα την αναίτια επίθεση στην κινητοποίηση της Αθήνας, τις προσαγωγές αλληλέγγυων, τη δίωξη ενάντια στον Παλαιστίνιο που ύψωσε την ελληνική(!) μαζί με την παλαιστινιακή σημαία.

Μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό –λαϊκό κίνημα της χώρας μας δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός. Για το δικαίωμα της επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ισραηλινό λαό που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιο το κράτος του Ισραήλ, από την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, των συγκρούσεων ενάντια σε άλλους λαούς και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα ταυτόχρονα.

Τα αιτήματα που συνυπογράφουμε μαζί με την ΕΛΜΕ Ξάνθης, το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, το Φοιτητικό Σύλλογο και το Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών:

  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ!
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή!

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button