ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

 ρόλος κάθε Δήμου, όπως και του Δήμου Ξάνθης, κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών είναι μεταξύ άλλων να συντονίσει τη λειτουργία της τοπικής διακοματικής επιτροπής, να υλοποιήσει τις σχετικές αποφάσεις και να εξασφαλίσει ισότιμους όρους προβολής των απόψεων όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Η δημοτική μας κίνηση, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης όλων, επαίνεσε την πρωτοβουλία του Δήμου για διάθεση περιπτέρων σε όσα κόμματα το ζήτησαν.

 ρόλος κάθε Δήμου, όπως και του Δήμου Ξάνθης, κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών είναι μεταξύ άλλων να συντονίσει τη λειτουργία της τοπικής διακοματικής επιτροπής, να υλοποιήσει τις σχετικές αποφάσεις και να εξασφαλίσει ισότιμους όρους προβολής των απόψεων όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Η δημοτική μας κίνηση, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης όλων, επαίνεσε την πρωτοβουλία του Δήμου για διάθεση περιπτέρων σε όσα κόμματα το ζήτησαν. Αυτό ήταν και το νόημα της υπερψήφισης της πρότασης της επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη μεριά μας.

Εκ των υστέρων διαπιστώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή αναπτύσσει μονόπλευρες ευαισθησίες και διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις σε αρεστές ή όχι. Για του λόγου το αληθές:

α) Διαπιστώθηκε ότι από «παρεξήγηση» δεν είχε καλεστεί στην επιτροπή το σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως έγινε με τους υπόλοιπους. Αν και κατατέθηκε από τους ίδιους αίτημα για διάθεση προεκλογικού περιπτέρου, η Δημοτική Αρχή κρυμμένη πίσω από υπαλληλικές «παραλείψεις» και ερμηνευτικούς ακροβατισμούς αρνήθηκε να διαθέσει τα αυτονόητα.

β) Ο ίδιος ο Δήμαρχος, συνοδεία υπαλλήλου, απαίτησε το Σάββατο 17/1/15 από συμπολίτες άλλης πολιτικής δύναμης (ΚΚΕ μ-λ) που διένειμαν προεκλογικό υλικό στην πλατεία «… να τα μαζεύουν σε μια ώρα και πολύ είναι».

Φαίνεται ότι η πολιτική δραστηριότητα δεν συνάδει με την αντίληψη που έχουν ορισμένοι για τους δημόσιους χώρους. Φαίνεται επίσης ότι η ενόχληση της Δημοτικής Αρχής «περί την καθαριότητα» είναι επιλεκτική. Διαπιστώνουμε ότι αναρτημένα πανό του ΛΑΟΣ σε κολώνες και φανάρια όχι μόνο της πόλης αλλά όλου του Δήμου Ξάνθης δεν ενοχλούν, ούτε ρυπαίνουν παρά «διακοσμούν». Φαίνεται ότι το «ανεξάρτητο» του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής πολύ γρήγορα πήγε περίπατο.

Τονίζουμε και πάλι όσα υποστηρίχθηκαν από τη Δημοτική μας Κίνηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Ο Δήμος Ξάνθης πρέπει να υπηρετήσει την απρόσκοπτη διάδοση των ιδεών και παρουσίαση των απόψεων όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ και η Δημοτική Αρχή οφείλει να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας στο Δήμο μας. Εν τέλει, ο Δήμαρχος Ξάνθης οφείλει να εκφράζει όλους τους συμπολίτες μας ανξάρτητα από τις πολιτικές του(ς) προτιμήσεις.

     

   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button