Σ. Ξυνίδης: “Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε γιαούρτια”

Γιατί Σωκράτη; Μήπως γιατί η πολιτική σας είναι μόνο για “γιαούρτωμα”;

Γιατί αν οι πολίτες αρχίσουν και σας πετάνε έπιπλα, τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχείτε και να ψάχνετε χώρα να σας φιλοξενήσει…

 

Τι μας είπαν οι Γενικοί Γραμματείς

των Υπουργείων;

 

Αφού λοιπόν η Κυβέρνηση έστρεψε την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, αφού έστρεψε την μία επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης, τώρα βάζει τους δημοσίους υπαλλ

Γιατί Σωκράτη; Μήπως γιατί η πολιτική σας είναι μόνο για “γιαούρτωμα”;

Γιατί αν οι πολίτες αρχίσουν και σας πετάνε έπιπλα, τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχείτε και να ψάχνετε χώρα να σας φιλοξενήσει…

 

Τι μας είπαν οι Γενικοί Γραμματείς

των Υπουργείων;

 

Αφού λοιπόν η Κυβέρνηση έστρεψε την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, αφού έστρεψε την μία επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης, τώρα βάζει τους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν την δουλειά του “χωροφύλακα”.

Τι είπαν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εμπορίου και Βιομηχανίας στους Ξανθιώτες μέσω των δημοσιογράφων που απαξίωσε ο κ. Ξυνίδης;

Είπαν, παιδιά μην ανησυχείτε. Οι δημόσιοι Υπάλληλοι, αν θέλουν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί για να ταΐσουν τα παιδάκια τους, θα πρέπει να βγούνε στο “ρουφιάνεμα”, να πιάσουν τους “εγκληματίες” του παραεμπορίου, αν δεν τους “κρεμάσουν”, τουλάχιστον να τους κόψουν κανένα πρόστιμο, μπας και πληρωθούν γιατί από το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης της Ελλάδος, τέτοιο φώς δεν το βλέπουν.

 

 

Να σταματήσειτο μαρτύριο της σταγόνας ζητούν οι Έλληνες πλέον

 

Με απόγνωση οι Έλληνες πολίτες ζητούν από την Κυβέρνηση να δώσει τέλος στο “μαρτύριο της σταγόνας”.

Επιτέλους ζητούν από την Κυβέρνηση να σταθεί ειλικρινής απέναντι  τους  και είναι έτοιμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε κόστος, αρκεί όπως λένε, μετά το μηδέν όσο και αν αυτό διαρκέσει να αρχίσουν από το 0+.

 

4ωρες στάσεις εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ

 

Αναφερόμενος στην 4ωρη στάση εργασίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Ξάνθης, Δημήτρης Γαλανόπουλος ανέφερε ότι από την Ομοσπονδία αποφασίστηκε η σειρά των κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από την Τρίτη και την Πέμπτη με την 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.30 έως  και τις 15:30.

Ο λόγος της κινητοποίησης των υπαλλήλων των ΟΤΑ είναι να μην εφαρμοστεί η εφεδρεία στους δήμους.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις άλλων φορέων και συνδικάτων με σκοπό την αντίσταση στην λαίλαπα των μέτρων.

Χαρακτηρίζει επετειακή και σαν αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων την 5η Οκτωβρίου με την Πανελλαδική απεργία τους.

 

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Εδώ και πολύ καιρό παίρνουν τηλέφωνο στην εφημερίδα συνδημότες μας και παραπονούνται, λέγοντας ότι το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου δεν λειτουργεί.

Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Δ. Μπένη, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός και συμπλήρωσε λέγοντας ότι μέχρι τώρα στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου υπήρχε μία υπάλληλος με τετράωρη απασχόληση αλλά το πρόγραμμα αυτό έχει τελειώσει με αποτέλεσμα ν’ απομακρυνθεί από τη δουλειά της.

ανέφερε ότι αδυνατεί ο δήμος να κάνει προσλήψεις και περίμεναν να τους λύσει τα χέρια το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, το οποίο δυστυχώς δεν έχει ξεκινήσει.

Τόνισε ότι το πρόγραμμα “Σύζευξης” υφίσταται,    είναι λογικό ότι οι περισσότεροι πολίτες και μιας κάποιας ηλικίας δεν το γνωρίζουν αλλά για αυτό δεν μπορεί να γίνει τίποτε λόγω της προαναφερόμενης αιτιολογίας, δηλαδή της έλλειψης του προσωπικού. “Αυτό όντως είναι ένα πρόβλημα που προς το παρόν αδυνατούμε να λύσουμε”.

Στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος ο κ. Μπένης ανέφερε ότι ήδη ζητήθηκαν προσφορές από εταιρείες, προκειμένου να τοποθετηθεί ένας τηλεφωνητής, ο οποίος θα παραπέμπει τους πολίτες  στο ανάλογο γραφείο και μόλις κατασταλάξουν στην συμφέρουσα προσφορά θα προχωρήσουν στην αγορά.

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη είπε ότι δεν κρίνει σκόπιμη την αγορά του τηλεφωνικού κέντρου με τη λογική ότι θα υπάρξει μετακίνηση των υπηρεσιών του δήμου. “Άρα είναι δώρο άδωρο να τοποθετήσουμε ένα τηλεφωνικό κέντρο και μετά από λίγο χρόνο να χρειαστεί να το ξηλώσουμε”.

Ο κ. Μπένης απέκλεισε μετακίνηση υπαλλήλου στο τηλεφωνικό κέντρο, τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε άλλα τμήματα του δήμου Ξάνθης.

 

Γ. Τσεγγελίδης:

“Με λεφτά κάνουμε πολιτική όλοι”

 

Τα “έχωσε” στη δημοτική αρχή ο Γιάννης Τσεγγελίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, όταν έφτασε το θέμα στις μειωμένες οικονομικές εισροές από το κεντρικό κράτος και την αδυναμία άσκησης διοίκησης από την πλευρά της συμπολίτευσης, λόγω έλλειψης κονδυλίων, θέλοντας να τονίσει ότι αναλίσκεται το Σώμα και η διοίκηση στις ατέρμονες συζητήσεις, αντί να καθίσει και να βρει τρόπο με τους υπάρχοντες πόρους, να ασκήσει διοίκηση επ ωφελεία των συνδημοτών.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button