Παραδόθηκαν τα αστέρια παράδοσης και ποιότητας σε 27 επιχειρήσεις της Ξάνθης

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Α.Μ.-Θ κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης η πανηγυρική εκδήλωση του Τοπικού Συμφώνου Παράδοσης και Ποιότητας Ν. Ξάνθης, στο Le Chalet, όπου παραδόθηκαν στα τα μέλη του Συμφώνου τα αστέρια πιστοποίησης και έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.
Τριάντα πέντε επαγγελματίες του νομού, διαφορετικών ομάδων επιχειρήσεων είχαν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Τοπικού Συμφώνου και από αυτές δήλωσαν έτοιμες οι εικοσιεπτά για να αξιολογηθούν για πιστοποίηση. Έτσι προχθές το βράδυ προχώρησαν στην τελική ευθεία με την παράδοση των αστεριών και της πιστοποίησης ποιότητας, στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία των αρχών και παραγωγικών φορέων του νομού.

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Α.Μ.-Θ κ. Μιχάλη
Αγγελόπουλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης η πανηγυρική
εκδήλωση του Τοπικού Συμφώνου Παράδοσης και Ποιότητας Ν. Ξάνθης, στο Le Chalet,
όπου παραδόθηκαν στα τα μέλη του Συμφώνου τα αστέρια πιστοποίησης και έγινε η
κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Τριάντα πέντε επαγγελματίες του νομού, διαφορετικών ομάδων
επιχειρήσεων είχαν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά στην Επιτροπή Αξιολόγησης
του Τοπικού Συμφώνου και από αυτές δήλωσαν έτοιμες οι εικοσιεπτά για να
αξιολογηθούν για πιστοποίηση. Έτσι προχθές το βράδυ προχώρησαν στην τελική
ευθεία με την παράδοση των αστεριών και της πιστοποίησης ποιότητας, στην ειδική
εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία των αρχών και παραγωγικών φορέων του
νομού.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμφώνου Παράδοσης και Ποιότητας Ν.
Ξάνθης, Στέλιος Μωραϊτης μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε πως με την
πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και η οποία ήταν ιδέα του
Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη, στοχεύουν τα μέλη του Συμφώνου και οι
επαγγελματίες στην ποιοτική αναβάθμιση της αγοράς.

Ο αριθμός των αστεριών που δόθηκε στις επιχειρήσεις μαζί
με την πιστοποίηση, ξεκινούσαν από δύο με άριστα τα πέντε αστέρια.

Όσο για τα κριτήρια βαθμολόγησης που έλαβε υπόψη της η
εκλεγμένη, από τα μέλη του Συμφώνου, Επιτροπή Αξιολόγησης και διαφοροποιούνταν
στις λεπτομέρειες ανάλογα με την κατηγορία των επιχειρήσεων, είχαν να κάνουν με
τα χρόνια προϋπηρεσίας, την ποιότητα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την
παραδοσιακή κουζίνα, τα παραδοσιακά εδέσματα, τον τρόπο λειτουργίας και το
σέρβις ενός καταστήματος, η σοβαρότητα και το εκτόπισμα της επιχείρησης κ.α.

Τρεις επιχειρήσεις της πόλης αξιολογήθηκαν με την υψηλότερη
βαθμολογία και έλαβαν στην προχθεσινή εκδήλωση την πιστοποίηση και τα πέντε
αστέρια. Ήταν το καφέ "Αντίκα" και τα ζαχαροπλαστεία, Νικολαϊδης και
Παπαπαρασκευάς. Στο τελευταίο μάλιστα- Παπαρασκευά- απονεμήθηκε και τιμητική
πλακέτα για την πολυετή του προσφορά -από το 1926- στην καθιέρωση των
ξανθιώτικων παραδοσιακών γλυκών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως θα γίνονται συνέχεια
αξιολογήσεις για τις ήδη ενταγμένες στο Τοπικό Σύμφωνο επιχειρήσεις, καθώς και
για τις καινούριες που επιθυμούν να ενταχθούν. Όπως επίσης οι επιχειρήσεις που
ήδη έχουν πάρει την πιστοποίηση και τα αστέρια δε θα πρέπει να εφησυχάζουν,
καθώς και αυτές θα βαθμολογούνται εκ νέου κάθε χρόνο και ανάλογα θα
προσαρμόζεται και ο αριθμός αστεριών που θα έχουν. Επίσης θα πρέπει εγγράφως να
ενημερώνουν τη διοίκηση του Τοπικού Συμφώνου Παράδοσης και Ποιότητας για τις
όποιες αλλαγές πραγματοποιούν.

Στο μεταξύ την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την καινοτόμα
αυτή πρωτοβουλία της Ξάνθης με το Τοπικό Σύμφωνο Παράδοσης και Ποιότητας,
εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος μάλιστα
σημείωσε πως ήδη υπάρχουν αντιγραφείς αυτής της ενέργειας, αφού μόνο οι καλές
και δημιουργικές ιδέες αντιγράφονται.

"Η πρωτοβουλία αυτή, που ουσιαστικά συνδέεται με το
αναπτυξιακό πρόγραμμα του νομού, με το 2015, με την παρουσία υγειών επιχειρήσεων
της Ξάνθης στα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα της περιοχής και όχι μόνο,
φτιάχνουν μια δέσμη που πιστεύω ότι μαζί με το ΠΕΠ, το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για την
τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και τις πρωτοβουλίες και προγράμματα της Νομαρχίας,
μπορούν να μας δώσουν σε συμπόρευση με το Εθνικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης
μια δυναμική πορεία που μπορεί να αναδείξει την παραγωγική βάση μιας κοινωνίας,
που είναι η επιχείρηση, η επιχειρηματικότητα ,την οποία βραβεύουμε σ' αυτήν την
εκδήλωση. Εξάλλου δεν μπορούμε να μιλάμε για οποιαδήποτε ανάπτυξη και
απορροφητικότητα αριθμών, εάν οι επιχειρηματίες δεν αναδεικνύουν τα συγκριτικά
πλεονεκτήματα ενός τόπου" επεσήμανε στην προχθεσινή εκδήλωση ο κ. Γενικός.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Ξάνθης, με του οποίου την
πρωτοβουλία προχώρησε η ιδέα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, δήλωσε στους
δημοσιογράφους "η προσπάθεια που γίνεται με το Τοπικό Σύμφωνο Παράδοσης και
Ποιότητας είναι να διαφυλαχθούν και να αναδειχθούν τα τοπικά και ζωτικά στοιχεία
της παράδοσής μας, μιας παράδοσης που ανήκει στον καθένα χωριστά, αλλά και στο
σύνολο αυτής της κοινωνίας. Το Τοπικό Σύμφωνο Παράδοσης θεωρώ ότι θα αποτελέσει
ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον καθένα από τους επαγγελματίες που
συμμετέχουν. Θα αποτελέσει ένα χώρο υγιούς ανταγωνισμού και πιστεύω ότι θα
προσφέρει στην επισκεψημότητα και την ταυτότητα της περιοχής μας".

Τέλος , ο πρόεδρος του Τοπικού Συμφώνου Παράδοσης και
Ποιότητας, Στέλιος Μωραϊτης, επεσήμανε με τη σειρά του στους δημοσιογράφους που
παραβρέθηκαν στην εκδήλωση " Άκουσα πως κάποιοι μας αντιγράφουν, εδώ θέλω να πω
την αμερικάνικη παροιμία, " ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτε". Εμείς
το "πρώτοι" θα το κάνουμε σε όλη την Ευρώπη. Θα φέρουμε όσο το δυνατόν
περισσότερους επισκέπτες και θα αναδείξουμε την πόλη μας με τα στοιχεία που
διαθέτει, την ποιότητά μας, την ιστορία και την παράδοσή μας".

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button