Δηλώνει παρόν στο ψηφοδέλτιο

Αν και δεν έχει ανοίξει επίσημα το ΠΑΣΟΚ τη διαδικασία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, καθώς ο πρωθυπουργός κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του για το θέμα των πρόωρων εκλογών, ωστόσο εδώ και μέρες σε τοπικό επίπεδο, έστω και άτυπα έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις γύρω από τα πιθανά ονόματα που ενδέχεται να καταλάβουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ.

Αν και δεν έχει ανοίξει επίσημα το ΠΑΣΟΚ τη διαδικασία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, καθώς ο πρωθυπουργός κρατά ακόμη κλειστά τα  χαρτιά του για  το θέμα των πρόωρων εκλογών, ωστόσο εδώ και μέρες  σε τοπικό επίπεδο, έστω και άτυπα έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις γύρω από τα πιθανά ονόματα που ενδέχεται να καταλάβουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ.


Ένα από τα ονόματα που ακούγονται  είναι και αυτό του πρώην συντονιστή της Νομαρχιακής, κ. Σωκράτη Ξυνίδη.


Μπορεί πριν από κάποιους μήνες να απαντούσε αρνητικά στα σενάρια που τον ήθελαν να κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής, ωστόσο τώρα φαίνεται πως οι συνθήκες έχουν αλλάξει.


Έτσι δεν κρύβει την επιθυμία του πως αν προκηρύσσονταν σήμερα εθνικές εκλογές θα υπέβαλε υποψηφιότητα.


Απαντώντας στο ερώτημα της εφημερίδας για  το αν τελικά θα είναι υποψήφιος ή όχι, εξέφρασε την επιθυμία του πως θα ήθελε να ενισχύσει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή του ΠΑΣΟΚ, αν και είναι ακόμη λίγο νωρίς να μιλήσει καθώς δεν έχει επίσημα ανοίξει η σχετική διαδικασία από πλευράς του κόμματος.


Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε “η γνώμη μου είναι ότι παρεμβαίνει κάποιος στην πολιτική  σε πραγματικό χρόνο. Ούτε μελλοντολογεί, παρελθοντολογεί. Κατά συνέπεια εάν δεν προκηρυχθούν εκλογές ή αν δεν ξεκινήσει η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ για υποβολή υποψηφιοτήτων, όλα τα άλλα είναι κουβέντα για να γίνεται. Εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι ότι αν σήμερα είτε προκηρυσσόταν εθνικές εκλογές, είτε το ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε να ανοίξει για δικούς του λόγους τη διαδικασία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα ψηφοδέλτια εκλογών, θα υπέβαλα την υποψηφιότητά μου”.



Στο ερώτημα γιατί τελικά αποφάσισε να διεκδικήσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι θέλει να συνεχίσει να έχει ενεργό παρόν στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για να βγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει επέλθει από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


“Θεωρώ ότι είναι μια ιστορική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και την πορεία του τόπου. Περνάμε από μια διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δυστυχώς έχει πλήξει την Ελλάδα, την πατρίδα. Ότι αυτή τη στιγμή ο Γιώργος  Παπανδρέου με αυτά τα οποία είπε από το 2005 μέχρι σήμερα αποτελούν τη μοναδική ελπίδα για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του. Εγώ δίπλα σε αυτές τις ιδέες και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στάθηκα από την αρχή σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος αυτή τη στιγμή φτάνει προ τη δικαίωσή του. Και εγώ θα συνεχίσω να είμαι σε αυτόν τον αγώνα όπου κρίνω ότι μπορώ να βοηθήσω. Εάν λοιπόν σήμερα γινόταν εκλογές κρίνω ότι πραγματικά θα ήθελα να ενισχύσω αυτήν την προσπάθεια, την οποία έχει ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτό είναι το κίνητρό μου”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Ξυνίδης.


Δέσποινα Γκούμα


Σχετικά Άρθρα

Back to top button