Εκδηλώσεις

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΡΤΩ

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ σε μια συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Το πράσινο αστέρι»

Ένα µμυθιστόρημα για τη φιλία και την αγάπη. Μια περιπέτεια για τον άλλο κόσµο, που ζει µέσα µας. Μια ιστορία σαν παραµύθι, για παιδικές ψυχές – σ’ ό,τι σώµα κι αν κατοικούν.

«Η µικρή Μοκοσάντα φεύγει απ’ το χωριό της λίγο πριν ξεσπάσει εµφύλιος. Οδηγός της το πράσινο αστέρι, όπου ζουν, παντοτινά ευτυχισμένες, οι ψυχές των καλών ανθρώπων.  Στο ταξίδι της συναντά ζώα που γίνονται φίλοι της, κι όλοι µαζί αναζητούν την Αλτάντα, το πέρασµα των κόσµων, γιατί η Μοκοσάντα ονειρεύεται να ξαναδεί τον πατέρα της, που έχασε µικρή, κι ίσως ακόµα και τη µάνα της, γιατί δεν ξέρει τι απόγινε όταν ο πόλεµος κατάπιε το Μοκόσο. Ο  Ίκο-Ίκο, το πεινασμένο, φοβισμένο λυκάκι. Ο Λίτολο, ο µμελαγχολικός γύπας. Η Ζουζούτα, το µικρό βασανισμένο φίδι. Κι εσείς, οι αναγνώστες της περιπλάνησής τους, κάτω απ’ τη λάµψη του πράσινου αστεριού».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button