Επίσκεψη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο Νομό Καβάλας

Το Νομό Καβάλας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΕ ΔΗΜΑΡ Καβάλας και μέλος της ΚΕ του κόμματος Κυριάκο Κελίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τραΐφόρο, τα μέλη της νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Καβάλας και τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ιορδάνη Χοροζίδη.

Το Νομό Καβάλας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΕ ΔΗΜΑΡ Καβάλας και μέλος της ΚΕ του κόμματος Κυριάκο Κελίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τραΐφόρο, τα μέλη της νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Καβάλας και τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ιορδάνη Χοροζίδη.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αρχικά συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο και την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Μετά τις συναντήσεις στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Πρέπει να γίνει σαφές ότι η χώρα δεν θα υπερβεί την κρίση, αν επιτέλους δεν αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης και δεν στραφεί στην περιφερειακή ανάπτυξη. Όχι το στρεβλό καταναλωτικό, αλλά σε ένα παραγωγικό υγιές μοντέλο, που θα στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή, την υγιή επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Αυτό το ζητούν οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, επιθυμώντας να μην μπαίνουν εμπόδια από το κεντρικό κράτος. Δεν θα βγούμε από την κρίση με φορολογία και με φόρους πάνω στους φόρους. Δεν βγαίνει αυτό το μοντέλο. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε απολύσεις, αλλά εξοικονόμηση δαπανών σε κάθε τομέα πολιτικής. Αν υπάρχει σχέδιο, όραμα και θέληση μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι. Αν δεν προχωρήσουν πολλά από τα παραγωγικά έργα που είναι κολλημένα εδώ στην περιοχή σήμερα, λόγω γραφειοκρατίας και ανεπαρκών χρηματοδοτήσεων, τότε δεν θα ξεφύγουμε από την κρίση».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά να δεχόμαστε την επίσκεψη του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη διαδρομή, συνάδελφος και διδάκτορας της Γεωπονικής. Διετέλεσε ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και είχε και δυο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που σχετίζονται με την Π.Ε. Καβάλας. Η μια αφορά την ένταξη του έργου για το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας του Νέστου και η δεύτερη την επίλυση ενός θέματος που είχαμε με τοLEADER για την επιλεξιμότητα της Θάσου και της πόλης της Καβάλας στην ένταξή τους στο πρόγραμμα. Πέρα από αυτά ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι ένας εκ των πολιτικών αρχηγών που εκφράζει έναν σύγχρονο, μετριοπαθή και ευρωπαϊκό πολιτικό λόγο και υπό αυτήν την έννοια συμβάλλει στην θετική εξέλιξη του πολιτικού γίγνεσθαι στη χώρα μας». 

Η δήμαρχος Καβάλας, μετά τη συνάντησή της με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, έναν νέο άνθρωπο, έναν επιστήμονα, που αντιπροσωπεύει την καινούργια γενιά της αριστερής ιδέας. Χαίρομαι που προχωράτε στην επιλογή νέων ανθρώπων, έτσι πρέπει να γίνεται, γιατί οι εποχές αλλάζουν, τα πράγματα όσο πάει ζορίζουν και πρέπει νέοι άνθρωποι να αναλαμβάνουν και να βάζουν ένα κομμάτι και αυτοί από την ζωντάνια τους και την αντοχή τους στη σημερινή κατάσταση που είναι δύσκολη. Μας περιέγραψε ο κ. Θεοχαρόπουλος πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τη χώρα μας. Πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί και να καταλάβουμε ότι το χρήμα δεν είναι το παν, υπάρχουν αξίες και αν στηριχτεί στις αξίες του, κανένας χαμένος δεν θα βγει».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό Καβάλας ο κ. Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε δύο περιοχές, το Ερατεινό και το Αγιασμα, όπου οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την πορεία του αρδευτικού έργου και του αναδασμού της περιοχής, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής στο οποίο συνέβαλε αποφασιστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος στο να εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και να ξεκινήσει. Παράλληλα, οι αγρότες και εργαζόμενοι κάτοικοι των δύο χωριών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ζητήματα που τους αφορούν άμεσα και δεν βλέπουν καμία λύση, όπως τα ζητήματα με το αγροτικό πετρέλαιο, θέμα στο οποίο η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει σχετική τροπολογία για αγροτικό πετρέλαιο κίνησης. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και τα έργα αγροτικών υποδομών είναι η μόνη αποτελεσματική λύση στην κρίση που και ο αγροτικός τομέας αντιμετωπίζει, σε αντίθεση με τα καθαρά φοροεισπρακτικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Επιπλέον, τόνισε την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ακόμη και σε ζητήματα που είχαν δρομολογηθεί, όπως η απορρόφηση των 19 δις ευρώ που προβλέπονται για το αγροτικό ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας, όπου με αφορμή τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι δεν είναι λύση. Όμως αν συνεχίσει η κυβέρνηση αυτές τις αναποτελεσματικές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα, όπως στη φορολογία με το προϋπολογισμό που περιλαμβάνει νέα μέτρα που προέρχονται κατά 97% από έμμεσους και άμεσους φόρους, τότε δεν αποκλείω πολιτικές εξελίξεις».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε σύσκεψη  με στελέχη της ΔΗΜΑΡ από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Καβάλα, όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα του χώρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της κεντροαριστεράς και των ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων. Στην σύσκεψη τονίσθηκε ότι απαιτούνται γενναίες αποφάσεις για την μετεξέλιξη του χώρου και την υπέρβαση με στόχο την ισχυρή κεντροαριστερά. Επισημάνθηκε ότι απαιτείται συγκεκριμένος οδικός άξονας, στην βάση και των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί για Συνέδριο του χώρου την άνοιξη και επιμονή στον στόχο ενός ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα. Για να πετύχει το εγχείρημα απαιτείται ενότητα και ανανέωση με στόχο τον ισχυρό αυτόνομο πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, σαφώς οριοθετημένου τόσο από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ.

Στην δεύτερη ημέρα της περιοδείας του, ο κ. Θεοχαρόπουλος θα έχει επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού Ροδόπης, ενόψει μάλιστα της εκδήλωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στο Εμπορικό Επιμελητήριο, στην Κομοτηνή, με θέμα την ανάπτυξη και την αγροτική πολιτική.

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button