ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΜ “ΕΛΠΙΔΑ”

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007, o Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών ΡOM Δροσερού “Ελπίδα” βραβεύτηκε μαζί με άλλους 6 συλλόγους/ ΜΚΟ από την “Κίνηση Πολιτών για μια ανοιχτή κοινωνία” και το “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού” για το έργο και την εθελοντική προσφορά του.

     Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007, o Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών ΡOM Δροσερού “Ελπίδα” βραβεύτηκε μαζί με άλλους 6 συλλόγους/ ΜΚΟ από την “Κίνηση Πολιτών για μια ανοιχτή κοινωνία” και το “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού” για το έργο και την εθελοντική προσφορά του. Παρών στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο κτήριο της παλιάς βουλής ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος και παρέδωσε τα βραβεία στους βραβευθέντες. Εκ μέρους του Συλλόγου “Ελπίδα”, το βραβείο παρέλαβε η πρόεδρος του Συλλόγου, Σουλεϊμάν Σαμπιχά ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν  τα μέλη Γιασάρ Ογλού Εσμά και Ρασμαδάν Ογλού Γκιουλσιέ.


 



 “Κίνηση Πολιτών”


 


    Η “Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία” είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στοχεύει στην ανάδειξη και την προαγωγή των αξιών της κοινωνίας των πολιτών. Μαζί με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού έχουν θεσμοθετήσει την διεξαγωγή διαγωνισμού με το όνομα “Νησίδες Ποιότητας” με σκοπό την υποστήριξη και ενθάρρυνση ομάδων εθελοντισμού που δραστηριοποιούνται γύρω από τους αξίες  που ίδιοι προάγουν.


 



Σύλλογοι / ΜΚΟ


 


Οι σύλλογοι / ΜΚΟ που βραβεύθηκαν μαζί με τον συλλόγου Ελπίδα είναι οι:


* ΦΛΟΓΑ Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλαστική Ασθένεια 


* Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού, Αnthropos.gr


* ΑγκαλιάΖω, Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου


* Ομάδα Αιγαίου


* Ελληνικό  Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης 


* Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και ιατρικής 


* PRAKSIS, Πρόγραμμα “Πολυϊατρεία Αθηνάς-Θεσσαλονίκης 


 



 Σύλλογος “Ελπίδα”


     Ο σύλλογος “Ελπίδα” ιδρύθηκε το 2006, αποτελείται από γυναίκες ΡΟΜ και δραστηριοποιείται στον οικισμό Δροσερού, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων του είναι αναλφάβητοι, άνεργοι ενώ ζουν σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Επίσης ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι ανήλικα παιδιά. 


    Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος “Ελπίδα” βραβεύτηκε για την λειτουργία ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, για την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε γυναίκες του οικισμού, που αφορούν την ελληνική γλώσσα καθώς και τη λειτουργία εργαστηρίων  κομμωτικής, μαγειρικής, αισθητικής και κηροπλαστικής.


     Επιπλέον ο σύλλογος οργάνωσε τον εμβολιασμό παιδιών του οικισμού από τους “Γιατρούς του κόσμου”, βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις τοπικές αρχές και εν γένει βοηθά στη επίλυση καθημερινών προβλημάτων του οικισμού, αποτελώντας μια έμπρακτη απόδειξη πως η δραστηριοποίηση των πολιτών μπορεί να συντελέσει θετικά και να λειτουργήσει ως εχέγγυο στον αγώνα των γυναικών για ποιότητα ζωής.


      Η βράβευση αυτή ενθάρρυνε τα μέλη του συλλόγου να συνεχίσουν την εθελοντική τους δράση ενώ η προβολή του έργου του συλλόγου στην αίθουσα της παλιάς βουλής  έκανε τους παρόντες να ενημερωθούν, και πιθανόν να προβληματιστούν σε σχέση με τα προβλήματα αυτής  της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button