Γέμισε ποδήλατα το 18ο δημοτικό σχολείο !!

Γέμισε ποδήλατα το προαύλιο του 18ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης, καθώς ο διευθυντής Νίκος Νταλάκηςκαι ο γυμναστής Φ. Γρούδος, προσκάλεσαν τον ποδηλατικό σύλλογο ΠΗΓΑΣΟ, ενώ προέτρεψαν τους μαθητές να έρθουν στο σχολείο με ποδήλατα. Έτσι περισσότεροι από 100 ποδηλατο-μαθητές είχαν την ευκαιρία συμμετοχής σε μια μοναδική βιωματική εμπειρία –στα πλαίσια του μαθήματος φυσικής αγωγής-, ενώ ενημερώθηκαν παράλληλα από τους υπεύθυνους του συλλόγου, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, υγείας και αθλητισμού μέσα από την ενασχόληση με την ποδηλασία.

Γέμισε ποδήλατα το προαύλιο του 18ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης, καθώς ο διευθυντής Νίκος Νταλάκηςκαι ο γυμναστής Φ. Γρούδος, προσκάλεσαν τον ποδηλατικό σύλλογο ΠΗΓΑΣΟ, ενώ προέτρεψαν τους μαθητές να έρθουν στο σχολείο με ποδήλατα. Έτσι περισσότεροι από 100 ποδηλατο-μαθητές είχαν την ευκαιρία συμμετοχής σε μια μοναδική βιωματική εμπειρία –στα πλαίσια του μαθήματος φυσικής αγωγής-, ενώ ενημερώθηκαν παράλληλα από τους υπεύθυνους του συλλόγου, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, υγείας και αθλητισμού μέσα από την ενασχόληση με την ποδηλασία. Υπήρξαν επίσης και επιδείξεις ποδηλατικού εξοπλισμού, τύπων και ειδών ποδηλάτου κα.

 

Η ποδηλατική δράση στα πλαίσια των σχολικών μαθημάτων φυσικής αγωγής, υποστηρίζεται και συντονίζεται φέτος από την ομάδα φυσικής αγωγής Ν. Ξάνθης, υπό την καθοδήγηση της σχολικού συμβούλου ΠΕ 11  Θράκης κ. Ξανθή Κωνσταντινίδου.

 

Οι μαθητές του 18ου δημ. Σχολείου Ξάνθης είχαν επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε ασκήσεις βραδυπορίας, ισορροπίας και σωστής  κυκλοφορίας, ενώ έγιναν διαδραστικά παιχνίδια με ποδηλατο-καρτέλες του ΚΟΚ και ψυχαγωγικές δράσεις.

 

Το αποτέλεσμα  μετά το τέλος της εκδήλωσης ήταν ότι οι μικροί μαθητές κατανόησαν και εμπέδωσαν τα οφέλη της άθλησης με ποδήλατο, ενώ υποσχέθηκαν να το χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις στην πόλη, προκειμένου να ασκούνται καθημερινά και να μάθουν στην «Δια βίου Άθληση» ακόμη και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

 

Η ανάγκη για κατασκευή περισσότερων ποδηλατοδρόμων στην Ξάνθη, καθώς και η μετατροπή της οδηγικής φιλοσοφίας σε φιλικότερη προς τον κάθε ποδηλάτη, βγήκε ως επιτακτική ανάγκη και συμπέρασμα από μικρούς και μεγάλους. Όλοι αναρωτήθηκαν πως εάν συγκεντρώνονται 100 ποδήλατα σε ένα από τα 20 δημοτικά σχολεία, πόσος είναι πραγματικά ο συνολικός αριθμός των ποδηλάτων που διαθέτει ο σχολικός (τουλάχιστον) πληθυσμός στην Ξάνθη. Εάν σε αυτόν προστεθούν και οι ενήλικες ποδηλάτες της πόλης, τότε μιλάμε για ύπαρξη χιλιάδων εν δυνάμει ποδηλατιστών, που αναμένουν την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών για να «βγάλουν» τα ποδήλατα στους δρόμους της Ξάνθης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button