Τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ

Ποδήλατα παντού…τα βράδια της Τετάρτης στην Ξάνθη

 

Ποδήλατα παντού…τα βράδια της Τετάρτης στην Ξάνθη

 

Συνεχίζονται με εντυπωσιακή συμμετοχή οι νυχτερινές ποδηλατο-βόλτες του ΠΗΓΑΣΟΥ και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς ως ποδηλατο-δρώμενο του φετινού καλοκαιριού. Οι υπεύθυνοι του Αστικού – Παιδικού ποδηλατικού τμήματος του Ξανθιώτικου συλλόγου δείχνουν και είναι ευχαριστημένοι τόσο από την συμμετοχή των πολιτών, όσο και από την σωστή ποδηλατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν κάθε φορά μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες. «Το κράνος σώζει ζωές….και στο ποδήλατο» τονίζουν οι άνθρωποι του ΠΗΓΑΣΟΥ στην προσπάθειά τους να φορούν κράνος όλοι οι συμμετέχοντες.

Υπενθυμίζεται ότι οι νυχτερινές ποδηλατο-βόλτες θα γίνονται όλο το καλοκαίρι – κάθε Τετάρτη στις 9.00 – με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κ. πλατεία Ξάνθης (διάρκεια 20-40΄).

 

Ξεσηκώνει την «κερκίδα» ο Ιορδάνης Σωτηρίου

 

Σε κάθε ομάδα υπάρχει και ο «διοργανωτής της κερκίδας» ! Τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει και χειρίζεται επάξια ο Ιορδάνης Σωτηρίου, που καταφέρνει και ξεσηκώνει με τα εύστοχα και έξυπνα συνθήματά του μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδήλατου που συμμετέχουν στις νυχτερινές ποδηλατο-βόλτες του ΠΗΓΑΣΟΥ. Κυριαρχεί το «Ντου-ντου-ντου…ποδήλατα παντού» όπως και το «Αφήστε το κουτάλι…και πιάστε το πηδάλι» που προτρέπει όλους για άθληση και κίνηση, αφήνοντας τις καθιστικές συμπεριφορές που μαστίζουν την εποχή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιορδάνης Σωτηρίου δίνει και το ποδηλατικό στίγμα και τραβάει τα βλέμματα και με τις «στιλιστικές» του εμφανίσεις ακολουθώντας εκκεντρικό στυλ τόσο στον ίδιο όσο και στο ιδιαίτερο ποδήλατό του. Τέλος -πάνω από όλα- είναι από τους πλέον ταλαντούχους και καλούς αθλητές του ΠΗΓΑΣΟΥ έχοντας να επιδείξει αρκετές αγωνιστικές διακρίσεις και μετάλλεια.

 

 

Φ. Καραλίδης – ΠΗΓΑΣΟΣ  :  ενωμένοι  για το ποδήλατο στην Ξάνθη

 

Ολιγάριθμη θα είναι αυτή τη φορά η ποδηλατική αγωνιστική αποστολή που θα λάβει μέρος στον ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΣΥΘΩΝΙΑΣ για λογαριασμό του ΠΗΓΑΣΟΥ. Οι Ξανθιώτες έδωσαν βάρος στρέφοντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον τους στην γιορτή  «Α΄ ποδηλατο- ΞΑΝΘΕΙΑ 2013»  που θα γίνουν δίπλα στον π. Κόσυνθο, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και τη βοήθεια που προσφέρει στους ποδηλάτες ο Φώτης Καραλίδης. Έτσι λιγότεροι από 10 αθλητές θα παρευρεθούν στην όμορφη ακτή ΛΑΚΑΡΑ, πραγματοποιώντας τα περίπου 100 χλμ που χρειάζονται για να «κυκλώσουν» το 2ο πόδι της Χαλκιδικής.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι την εποπτεία των αγώνων έχει ο ποδηλατικός σύλλογος Θεσσαλονίκης «ΒΕΛΟΣ» με τον οποίο ο ΠΗΓΑΣΟΣ έχει δημιουργήσει καλές και αγωνιστικές σχέσεις συνεργασίας.

 

 

Ποδηλατική πίσταmountain bike στο 4ο δημοτικό σχολείο !!

 

Περισσότεροι από 100 μαθητές και πλήθος από γονείς και εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν την ενημέρωση – επίδειξη που πραγματοποίησε ο ΠΗΓΑΣΟΣ στο 4ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, ανταποκρινόμενος για 2η φορά στην πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου αλλά και του δ/ντη κ. Μακρογιαννόπουλος. Το μενού του προγράμματος περιλάμβανε επιδείξεις εξοπλισμού, υλικών και ειδών ποδηλάτου, ενώ δεν έλειψαν τα ποδηλατο-παιχνίδια ισορροπίας και δεξιοτεχνίας που μονοπωλούν πλέον το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών όπου παρουσιάζονται.

Η καινοτομία της όλης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο και συγκεκριμένα στο λιλιπούτειο άλσος του σχολείου, όπου ανάμεσα στα δέντρα στήθηκε με τη βοήθεια σήμανσης-κορδέλας μια πανέμορφη, μικρή και «έξυπνη» ποδηλατο-διαδρομήmountainbike, όπου οι μαθητές έκαναν το «ντεμπούτο» τους στο άθλημα της ποδηλασίας βουνού.

 

 

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ  «τιμά» τον ποδηλατόδρομο της Ξάνθης !!

 

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση προγραμματίζει ο ΠΗΓΑΣΟΣ να «τιμήσει» την ύπαρξη του μοναδικού οργανωμένου ποδηλατοδρόμου που υπάρχει στην πόλη μας, στην περιοχή του π. γηπέδου ΑΟΞ και επί της οδού Βασ. Σοφίας. Δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για περισσότερους παρόμοιους ποδηλατοδρόμους και μέσα στο κέντρο της Ξάνθης, οι άνθρωποι του ΠΗΓΑΣΟΥ θα πραγματοποιήσουν σειρά από δρώμενα, σε όλο το μήκος του ποδηλατοδρόμου. Στο χώρο θα στηθούν ποδηλατικά παιχνίδια και αυτοσχέδια εμπόδια αλλά και «σταθμοί κυκλοφοριακής ενημέρωσης», ενώ για σκοπούς πληροφόρησης σε ποδηλατικά θέματα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και το θεατράκι που υπάρχει στο τέλος του πάρκου.

Την ευθύνη για την διοργάνωση θα έχει το Αστικό-Παιδικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ σε συνεργασία με καταστήματα της περιοχής, ενώ η όλη εκδήλωση θα έχει κύριους αποδέκτες αυτή τη φορά τα μικρά παιδιά που ξεκινούν τα πρώτα τους «ποδηλατικά βήματα».

 

 

Φορείς και επώνυμοι Ξανθιώτες στις νυχτερινές ποδηλατο-βόλτες

 

Η  νυχτερινή ποδηλατο-βόλτα της Τετάρτης 26 Ιουνίου πρόκειται να έχει ένα διαφορετικό όσο και ιδιαίτερο κλίμα στις τάξεις της, καθώς θα φιλοξενήσει τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ Ξάνθης, δίνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα υγείας και πρόληψης σε όλους. Η αγάπη για τη ζωή, η μαζική άθληση για όλους, η κοινωνική συμμετοχή και η αλληλοβοήθεια, θα είναι μερικά από τα συνθήματα και τις ιδέες που θα κυριαρχήσουν στην ποδηλατο-βόλτα που αυτή τη φορά θα λάβει χαρακτήρα κοινωνικής ανάγκης για αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών και τάσεων, ενώ θα προβάλλονται οι θετικές συνέπειες του αθλητισμού και της κοινωνικής ομάδας.  Η συνεργασία του ΚΕΘΕΑ με τον ΠΗΓΑΣΟ ήταν προγραμματισμένη από παλαιότερα, ενώ στα πλαίσια των νυχτερινών αποδράσεων του Ξανθιώτικου συλλόγου βρέθηκε και το σημείο «σύμπλευσης» των δύο φορέων.

 

 

Οι  επαγγελματίες ….πρωταγωνιστούν κάθε Τετάρτη

 

Πολλοί είναι πλέον οι επώνυμοι Ξανθιώτες που δίνουν το παρόν στις νυχτερινές ποδηλατο-βόλτες του ΠΗΓΑΣΟΥ με τους επαγγελματίες της πόλης να έχουν τα πρωτεία. Άλλωστε για τους τελευταίους καθιερώθηκε ως ημέρα βραδινής δράσης η Τετάρτη, καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά και όλοι έχουν την ευχέρεια να περάσουν μια ευχάριστη νυχτερινή ποδηλατο-έξοδο, συνδυάζοντας άθληση και διασκέδαση.  Οι  υπεύθυνοι του ΠΗΓΑΣΟΥ προσπαθούν να επιλέξουν όλες τις εύκολες και ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές εντός πόλης, περνώντας κάθε φορά από διαφορετικά σημεία αναφοράς και αποφεύγοντας – όσο γίνεται – ανηφοριές και επικίνδυνα σημεία.

Βασική μέριμνα επίσης αποτελεί και η αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων στους υπόλοιπους οδηγούς οχημάτων, ενώ για την περιφρούρηση της ποδηλατικής ομάδας (και κυρίως των παιδιών) υπάρχουν  ομάδες επιτήρησης και καθοδήγησης.

 

Λειτουργούν τα «κοινόχρηστα ποδήλατα» στην Καβάλα !!

 

Λειτουργούν πλέον τα «κοινόχρηστα ποδήλατα» στη γειτονική Καβάλα. Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων που εφαρμόζεται σε δεκάδες Ελληνικές πόλεις. Στην ευρύτερη περιοχή μας αντίστοιχο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων υπάρχει σε Κομοτηνή και Διδ/χο. Οι επισκέπτες, οι ντόπιοι αλλά και κάθε φίλος του ποδήλατου μπορεί πλέον με μια πιστωτική κάρτα να προμηθευτούν ποδήλατο από διαφορετικά σημεία στην πόλη (4 στην Καβάλα, 6 στην Κομοτηνή).

Ηχηρή παραμένει η απουσία της Ξάνθης από το παραπάνω πρόγραμμα, παρόλη την ραγδαία αυξημένη ποδηλατική κίνηση που παρατηρείται στην πόλη τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις αμέτρητες αγωνιστικές επιτυχίες του ΠΗΓΑΣΟΥ. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button