Εκδήλωση των Τομεακών Επιτροπών Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Τομεακών Επιτροπών Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ  το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκέμβρη στο Αμφιθέτρο ΠΡΟΚΑΤ. Στην ομιλία της η Μαρία Χριστοδουλέα, γραμματέας του Τ.Σ Ξάνθης της ΚΝΕ, τόνισε:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Τομεακών Επιτροπών Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ  το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκέμβρη στο Αμφιθέτρο ΠΡΟΚΑΤ. Στην ομιλία της η Μαρία Χριστοδουλέα, γραμματέας του Τ.Σ Ξάνθης της ΚΝΕ, τόνισε:

«Η βαθύτερη, ωστόσο, ουσία της αντιπαράθεσης σχετικά με την ιστορία του ΔΣΕ δεν αφορά τόσο το παρελθόν. Η αστική τάξη και τα επιτελεία της, παρότι κάνουν ό,τι μπορούν να συσκοτίσουν και να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα και τις αιτίες της ταξικής αναμέτρησης ’46-’49, στην ουσία τους απασχολεί το μέλλον. Η διασφάλιση και διαιώνιση της εξουσίας τους. Απαιτούν υποταγή και σήμερα και ταυτόχρονα σχεδιάζουν προληπτικά και κατασταλτικά την αντιμετώπιση της ταξικής πάλης. Φοβούνται και ξορκίζουν την κορύφωση της ταξικής πάλης, γιατί θέλουν το λαό φοβισμένο, υποταγμένο και ανήμπορο μπροστά στις συνέπειες των αντιφάσεων, της σαπίλας και της βαρβαρότητας του καπιταλισμού ή να αρκεστεί στην αδιέξοδη πάλη της δήθεν “επιδιόρθωσής” του. Και όταν δεν τους παίρνει, καπηλεύονται ή νοθεύουν αυτόν τον αγώνα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας στην Καισαριανή και στον Άη Στράτη. Επικαλέστηκε, μάλιστα, “τις ματωμένες κορφές του Γράμμου”, όταν είναι γνωστό πως έχουν αποκηρύξει τον αγώνα του ΔΣΕ ως τυχοδιωκτισμό.

…………..Οι μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, γράψανε μια λαμπρή ιστορία. Το Κόμμα καταγράφει αυτή την ιστορία, αναδείχνει την ιστορική της σημασία και αξία, βγάζουμε συμπεράσματα και διδάγματα.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο απαράμιλλο ηρωισμό και αυτοθυσία για να γεμίζουμε τις σελίδες της Ιστορίας με νέα επιτεύγματα, με τις σελίδες της νίκης.

Ο Γράμμος κι αν έπεσε, εμείς θα νικήσουμε.

Ας λυσσομανάει η αστική τάξη. Δεν μπορεί να ανατρέψει την πορεία της κοινωνικής εξέλιξης. Υπερασπίζεται ένα σάπιο και ξεπερασμένο σύστημα με τη δύναμη της βίας και του ψέματος.

Την προοπτική του μέλλοντος καθορίζει η εργατική τάξη.

Δόξα και τιμή στον ΔΣΕ.»

 

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε», ενώ έγινε και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην συνεστίαση της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη στις 20:00 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ και στην πανεξόρμηση την Κυριακή 18 Δεκέμβρη με τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη που θα περιλαμβάνει τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

 

 

 

 

 Τ.Ε. Ξάνθης του  KKE

Σχετικά Άρθρα

Back to top button