ΝΟΔΕ Ν.Δ ΞΑΝΘΗΣ: ”Να πάρει η κυβέρνηση γενναίες αποφάσεις” ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ: “Θυμούνται πότε ξανάκλειναν τα συνεταιριστικά εργοστάσια;”

Νέα Δημοκρατία ΝΟΔΕ Νομού Ξάνθης Με αφορμή την εδώ και πολλά χρόνια, δυσλειτουργία των συενταιριστικών εργοστασίων του νομού μας, η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης επισημαίνει ότι:

Νέα Δημοκρατία


ΝΟΔΕ Νομού Ξάνθης


 


   Με αφορμή την εδώ και πολλά χρόνια, δυσλειτουργία των συενταιριστικών εργοστασίων του νομού μας, η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης επισημαίνει ότι:


Τα συνεταιριστικά εργοστάσια ιδρύθηκαν επί πρωθυπουργίας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σκοπός της ιδρύσεώς τους ήταν η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, με στόχους: τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την απασχόληση των αγροτών, την αποφυγή μεσαζόντων, ενισχύοντας το αγροτικό εισόδημα και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.


Δυστυχώς όμως, οι κυβερνήσεις του χθες, απαξίωσαν τη λειτουργία τους και με τον ανεπαρκή τρόπο διοίκησής τους από βιώσιμες επιχειρήσεις, τις κατάντησαν ελλειμματικές και υπερχρεωμένες. Τα μεγάλα δανειακά ανοίγματα στην Αγροτική Τράπεζα, η κακοδιαχείριση καθώς και η μη ανανέωση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και όχι μόνο, τις κατέστησαν μη ανταγωνιστικές και ζημιογόνες τραπεζικές – μετοχικές επιχειρήσεις.


Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η σημερινή κυβέρνηση με σύνεση και υπευθυνότητα σεβόμενη το μόχθο των εργαζομένων για το επισφαλές της εργασίας τους, προχωρά με σταθερά βήματα προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση.


Δηλώνουμε απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο, ότι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.


Δηλώνουμε επίσης, ότι θα συμβάλουμε δημιουργικά σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, σε ότι αφορά τη μακροχρόνια προοπτική των εταιρειών αυτών.


Η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης, θέλοντας να διασφαλίσει όλα τα παραπάνω και να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου και στην προστασία του Ξανθιώτη φορολογούμενου πολίτη, προτρέπει την κυβέρνηση να πάρει γενναίες αποφάσεις.


ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης


 


 



Καλώς την, κι ας άργησε…


   Απαντώντας στο δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Ξάνθης, της 26/02/2008, για τα συνεταιριστικά εργοστάσια, εντοπίζουμε: 


1. Χαιρόμαστε που ακόμα υπάρχει ΝΟΔΕ Ξάνθης και συνεδριάζει. Είχαμε αρχίσει να κουραζόμαστε από την απουσία της. 


2. Η ανακοίνωσή τους -αναγγελτήριο θανάτου των συνεταιριστικών εργοστασίων- δεν μας εκφράζει.


3. Θυμούνται πότε ξανάκλειναν τα συνεταιριστικά εργοστάσια;


4. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί στην τοπική κοινωνία ότι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας:


α) θα κρατήσει τις εταιρείες ζωντανές και τα εργοστάσια ανοιχτά


β) θα αποδώσει την διοίκηση και το μαναντζάρισμα των εργοστασίων στα έμπειρα διοικητικά στελέχη των εταιριών και όχι σε κομματικούς εγκάθετους όπως γινόταν στο παρελθόν


γ) Οι εταιρείες θα βοηθηθούν να αναπροσαρμόσουν την στόχευσή τους ώστε να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης της παραγωγικής τους ικανότητας, της περιουσίας τους και του ανθρώπινου δυναμικού τους.


Η πολιτική υπάρχει για να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από εκεί που πηγαίνουν τα οικονομικά μεγέθη.


ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button